پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۶۶۹۴
۲۴ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۱
مجید رجبی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند گفت: طرح کوک‌سوزنی که مشتمل بر پنج واحد اصلی است که چهار واحد آن با استفاده از تکنولوژی بومی و با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت طراحی شد.

حذف بزرگ‌ترین عامل آلودگی هوا از سبد محصولات پالایشگاه امام‌خمینی شازند

به گزارش اقتصاددریایی، وی ادامه داد: در این طرح نفت کوره که در فصول سرد سال بزرگ‌ترین عامل آلودگی هوا است از سبد محصولات پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند حذف و به جای آن سوخت‌های سبک‌تر و پاک همراه با کوک سوزنی (مورد نیاز در صنعت فولاد) تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند با بیان اینکه تکنولوژی طرح فوق الذکر در انحصار چند شرکت مهم است و اجرای این پروژه در کشور سابقه قبلی ندارد، افزود: این طرح در مرحله انجام تشریفات مناقصه است و هزینه پیش‌بینی شده آن حدود ۴۵۰ میلیون یورو است.

پروژه بهینه‌سازی بازیافت آب‌های با املاح بالا به روش اسمز معکوس

رجبی افزود: با توجه به شرایط بحران کم آبی حاکم بر جهان که در کشور ما نیز وجود دارد و الزام استفاده از روش‌های نوین بازیابی و تصفیه جریان‌های پساب پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب، تامین نیازهای آبی پالایشگاه و کمک به حفظ محیط زیست، احداث پروژه تصفیه پساب‌های موجود در پالایشگاه صورت گرفت.

وی ادامه داد: کاهش حجم پساب ورودی به حوضچه‌های تبخیر و نهایتا قطع سرریز آنها به اراضی کشاورزی منطقه، استفاده مجدد از پساب و کاهش برداشت آب خام از منابع زیرزمینی و سد کمال صالح و آب بدون املاح و کاهش بار وارده به سیستم (رزینها)آب DM که گاها در شرایط اضطراری قرار می گیرند را از اهداف قابل حصول پروژه بهینه سازی بازیافت آب‌های با املاح بالا به روش اسمز معکوس معرفی کرد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند با بیان اینکه در این طرح بصورت میانگین ۲۰۰ نفر بومی منطقه در روز برای انجام این پروژه حضور داشتند و حدود ۵۰ نفر اشتغال دایم (در دوره بهره‌برداری) لازم خواهند بود، ادامه داد: آب‌های با املاح بالا در حال حاضر به حوضچه‌های تبخیر ارسال می‌شود و اجرای طرح موجب افزایش بهره‌وری مصرف آب و جلوگیری از نفوذ آب املاح بالا به سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

رجبی با بیان اینکه پروژه احداث واحد کک سوزنی برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار نفر به طور غیرمستقیم، اشتغال‌زایی شد، افزود: امکان اشتغال بیش از چهار هزار نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم در دوره ساخت سه ساله فراهم شد.

وی حذف نفت کوره و سوخت‌های سنگین آلاینده از سبد محصول پالایشگاه (سوخت نیروگاه در فصول سرد) و جلوگیری از انتشار گاز SO۲ به میزان ۵۰۰ تن در روز (گاز SO۲ یکی از ترکیبات آلاینده محیط زیست است که باعث افزایش بیماری‌های ریوی، قلبی و عروقی، همچنین تشکیل باران‌های اسیدی می‌شود)، جلوگیری از انتشار گاز آلاینده SO۲ از طریق راه‌اندازی تاسیسات بازیافت گازهای انتهای واحد گوگردسازی (TGTUnit)، کاهش قابل ملاحضه شعله مشعل پالایشگاه در شرایط عادی و استفاده از آن فقط در مواقع بحرانی، از سرویس خارج کردن یکی از تاسیسات آلاینده (واحد غلظت شکن) و جایگزین تاسیسات جدید با استاندارد روز دنیا (تاسیسات مذکور از واحد فاز یک پالیشگاه است که علاوه بر استفاده از کوره ها و تجهیزات قدیمی تر به دلیل تعمیرات اساسی مکرر، آلاینده است)، کاهش گازهای آلاینده محیط زیست در تعمیرات اساسی پالایشگاه از طریق ساخت تاسیسات جدید، بازیابی آمین و آب ترش را از اهداف پروژه احداث واحد کک سوزنی معرفی کرد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با بیان اینکه تولید کوک‌ سوزی آخرین حلقه مفقوده زنجیره‌ی بومی فولاد است که با تولید کوک‌سوزنی تولید فولاد کاملا بومی می‌شود، افزود: فناوری تولید کوک سوزنی در انحصار چند شرکت بزرگ بود و برای اولین بار با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت این انحصار شکسته شد.

رجبی بیان کرد: تمامی مراحل طراحی و احداث این طرح از قبیل امکان سنجی، طراحی پایه، طراحی تفسیلی، خرید تجهیزات، نصب و راه‌اندازی توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: کمک به اقتصاد کشور از طریق جلوگیری از خروج ارز به میزان ۱۰۰ میلیون دلار در سال، توسعه پایدار از طریق افزایش سود واحدهای تولیدی و تبدیل به مواد با ارزش افزوده (نرخ بازگشت سرمایه حدود چهار ساله و سود سالانه ناخالص بیش از ۲۰۰ میلیون دلار) از اهداف توسعه اقتصادی طرح است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه