اقتصاددریایی - نقش منابع انسانی در توسعه دریا محور، مهم و اهمیت پدیده توسعه منابع انسانی به عنوان اصلی ترین و مهم ترین سرمایه عنوان می شود. اگر منابع انسانی نباشد، اقتصادی نیست، گردشگری وجود ندارد. انسان مهمترین عامل در فرآیند تولید است.
آسیب شناسی« اقتصاددریایی» از ابعاد فنی و تخصصی مگاپروژه های حکمرانی دریامحور محلی در هرمزگان
اقتصاددریایی _ به دلیل جدید بودن مفهوم شهر لجستیکی در ادبیات مدیریتی و توسعه، تعاریف زیادی برای آن ارائه نشده است. در برخی منابع علمی و کتاب ها، شهر لجستیکی چنین تعریف شده است: « شهر لجستیکی یک تمرکزیافتگی جغرافیایی است که با یک دروازه تجارت جهانی مرتبط بوده و شامل مجموعهای از زیرساختهای لجستیکی است.»
ضرورت توجه به استراتژی درونزا- برونگرا برای ایجاد یک اقتصاد پویا و پایدار
اقتصاددریایی - ایران سرزمینی است که در دو سوی شمال و جنوب خود دسترسی به دریا دارد. طول سواحل ایران نزدیک به ۵۸۰۰ کیلومتر برآورد میشود. در جنوب عملاً از طریق این سواحل است که امکان دسترسی به تمامی نقاط جهان با کمترین نیاز عبور از قلمرو ثالث فراهم است. شکل خاص دریای خزر نیز به ایران کمک میکند تا نفوذ عمیقی در کشورهای شمالی داشته باشد و لبه جلویی اتصال خود را به حداکثر برساند.
علی کرم خزائی، ایثارگر دریایی نمونه به« اقتصاددریایی» می گوید:
اقتصاددریایی - مشاغل دریایی، شامل مشاغل مختلفی است که شرایط کاری هر کدام مشکلات و مصائب متعددی دارد، به نحوی انجام هر یک از آنان از عهده هرکسی بر نمی آید و علاوه بر نیاز به تخصص، توانمندی بدنی و روانی خاصی را می طلبد.
اما و اگرهای انجمنهاي دريايي ايران در تحليل« اقتصاد دریایی» :
اقتصاددریایی - انجمنهاي دريايي تابعي هستند از وضعيت كلي انجمنها در ايران. برآورد عمومي اين است كه انجمنها از هر طيف و گروهي كه هستند در ايران امروز، چندان محلي از اعراب ندارند و به نحوي كه انتظار مي رود ديده نميشوند. انجمنهاي دريايي ايران نيز از سويي تابعي هستند از اين وضعيت كلي و چندان مورد توجه واقع نميشوند.
اقتصاددریایی - در حالی که گیلان با برخورداری از سه بندر فعال تجاری و مرز زمینی فعال میتواند نقش بهسزائی در صادرات محصولات کشاورزی به بازار ۳۰۰ میلیون نفری کشورهای حاشیه دریای خزر داشته باشد اما هیچگاه صادرکننده خوبی نبوده و علیرغم تولید باکیفیت محصولات کشاورزی در بسیاری از مواقع این محصولات را با پایین ترین کیفیت و قیمت نامناسب به بازار کشورهای هدف دریای خزر صادر کرده است.
« اقتصاددریایی» اهمیت كارتیمی در ارکان دریایی ایران را تحلیل میکند
اقتصاددریایی - اداره سازمانهاي دولتي در حوزه دريايي ايران با مشكل و حتا معضل مواجه است. رشد و ترقي در اين سازمانها در حد صفر است و جز شعارهاي ميان تهي، صدايي از اين سازمانها به گوش نميرسد. آيا ما اشتباه ميكنيم؟ آيا سازو كار اداري و اجرايي سازمان هاي دريايي ايران، قوي و شتابنده است؟ آيا اين سازمان ها در حوزه راهبردها و سياستهاي كلان تا اجراي موفق روشها و رويهها موثر و موفق هستند؟
نقدی بر کارنامه استاندار هرمزگان در حوزه اقتصاد دریاپایه و زیرساخت های لجستیکی؛ «اقتصادسرآمد» بررسی می کند
اقتصاددریایی - مرکز لجستیکی که با بالاترین سطح عملکردی، حیطه فعالیت و گستره غالباً بینالمللی صادرات، واردات، ترانزیت و صادرات مجدد)، به عنوان دروازه اصلی کشور فعالیت میکند و با دارا بودن منطقه آزاد و یا منطقه ویژه اقتصادی و دسترسی به حداقل ۳ شیوه حملونقل نقشی اساسی در حملونقل و تجارت دارد.
«اقتصادسرآمد» گزارش می دهد؛ مناطق ساحلی آلترناتیو رشد اقتصادی ایران
اقتصاددریایی - اقتصاد دریا در سواحل، فراتر از سازههای رستوران و یا ماهیگیری سنتی است. اجرای طرحهای شیلاتی و مزارع ماهی، یکی از مؤلفههای اقتصادی برای ارتقای سهم استان های ساحلی است. گستره فعالیت های اقتصاد آبی، فراتر از فعالیت های سنتی مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی تعریف شده و مستلزم صنایع نوظهور از جمله انرژی های تجدیدپذیر، آبزی پروری، فعالیت های استخراج در دریا، بیوتکنولوژی و زیست محیطی و هواشناسی دریایی است.
اقتصاددریایی - ایران رود، آبراه خلیج فارس دریای خزر، کانال لوت و دریاچه های کوبری ایران، نام ایده ها و طرح هایی است که از دیرباز پیشنهاد اتصال دریای خزر را از طریق کانالی قابل کشتیرانی به آبهای آزاد در جنوب کشور مطرح نموده اند و برخی از این ایده طرحها، نوید ایجاد دریاچههایی مصنوعی در دل کویرهای ایران را می دهد.