پایگاه خبری اقتصاد دریایی

سازمان ملی بهره‌وری ایران اعلام کرد:

 کسب رتبه اول بهره‌وری بخش آب کشور توسط شرکت آب و نیرو

در نشست مشترک با کمیته هوش مصنوعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی صورت گرفت:

بازنگری استرتژی سازمان در مسیر بهره مندی از هوش مصنوعی در شرکت پالایش نفت تهران

گوناگون

ادامه فشار بی‌نتیجه آمریکا به ناوگان نفتی ایران

روز گذشته چهارمین دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با میانجی‌گری عمان در مسقط آغاز شد. هرچند این دوکشور حالا هفته‌هاست که بر سر کلیات و جزئیات موضوعات هسته‌ای مربوط به ایران در حال مذاکره هستند، اما هنوز هم دولت ایالات متحده آمریکا در راستای سیاست‌های فشار حداکثری موردنظر دونالد ترامپ، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند. آخرین نمونه این تحریم‌ها همین چندروز پیش از آغاز دور جدید مذاکرات اتفاق افتاد و وزارت خزانه‌داری آمریکا چند شرکت کشتیرانی، شناور و افراد مسئول تسهیل صادرات نفت ایران را به‌عنوان بخشی از «ناوگان سایه» مورد هدف تحریم‌های جدید قرار داد.

«بندر خشک ریلی تهران» محور توسعه حمل‌ونقل منطقه‌ای

 ایران با دارابودن ۷مرز زمینی و ۱۲‌مرز آبی از طریق دودریا، با همسایگان خود موقعیت استراتژیک ویژه‌ای برای تبدیل‌شدن به یکی از مراکز مهم تجاری و لجستیک منطقه دارد. کشورهای همسایه زمینی ایران شامل ترکیه، جمهوری‌آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و عراق هستند. علاوه‌بر این، ایران مرزهای آبی در دریای خزر، خلیج‌فارس و دریای عمان نیز دارد که فرصت‌های زیادی برای توسعه مراودات تجاری فراهم می‌آورد. در این راستا، ایجاد و گسترش بنادر خشک می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر بهبود این مراودات داشته‌باشد.

آغاز پروژه ملی میترینگ در پالایشگاه نفت بندرعباس با تکیه بر توان داخلی

قرارداد طراحی، خرید، نصب و راه‌اندازی سیستم میترینگ فرآورده‌های اصلی پالایشگاه نفت بندرعباس با یک شرکت داخلی امضا شد.

سرآمدی نفت مناطق مرکزی ایران در تولید حداکثری از میادین بزرگ و کوچک

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: این شرکت علاوه بر انجام وظایف ذاتی خود در حوزه تولید، فرآورش و انتقال موادهیدروکربوری، متولی و سرآمد بهره برداری و تولید از میادین بزرگ و کوچک در مناطق عملیاتی سخت گذر نیز می باشد.

تحول دیجیتال در اکتشاف نفت با هوش مصنوعی کلید خورد

پالایش و پتروشیمی، با تأکید بر ضرورت «پوست‌اندازی» در حوزه اکتشاف، هوش مصنوعی را ابزاری حیاتی برای عبور از تحریم‌ها، کاهش ریسک و افزایش بهره‌وری در عملیات اکتشافی اعلام کردند.

بازگشت سکوهای اکتشاف نفت به مدار دریای خزر

حوالی ظهر جمعه ۱۹اردیبهشت‌ماه۱۴۰۴ بود که محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم فرمان استقرار دکل حفاری برای آغاز دوباره حفاری اکتشافی نفت در بخش کم‌عمق دریای خزر را صادر کرد. او این فرمان را در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی صادر کرد. حدود ۲۸سال است که فعالیت اکتشاف نفت در حوزه آب‌های کم‌عمق دریای خزر، به‌ویژه بخش جنوبی آن، شده بود و حالا با فرمان وزیر نفت این عملیات از سرگرفته شده است.

بورس در مسیر سقوط

قرار است امروز (یکشنبه ۲۱اردیبهشت) دور چهارم مذاکرات میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در شهر مسقط آغاز شود. واکنش بورس و فعالان بازار سهام به این دور از مذاکرات اما با دفعات گذشته متفاوت بود. روز گذشته بازار سهام شاهد ریزش بسیاری از سهم‌ها و شاخص‌ها بود و در نتیجه آن در پایان معاملات روز شنبه بیش از ۲۷۰۰میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

افزایش ۱۰ میلیون مترمکعبی گاز شرکت نفت مناطق مرکزی در ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به مسئولیت گسترده این شرکت در تأمین گاز خشکی کشور و انجام هم‌زمان عملیات بهره‌برداری و توسعه، از ثبت بیش از ۱۳ رویداد راه‌اندازی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و رشد قابل توجه تولید گاز در میدان‌های تازه توسعه‌یافته خبر داد.

چشم‌انداز تعمیق اتحادهای تجاری توسط چین

شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، بین ۱۴ تا ۱۸آوریل۲۰۲۵ سفرهای رسمی به ویتنام، مالزی و کامبوج داشت. این سفرها با هدف تعمیق بیشتر روابطی انجام شد که نه‌تنها از نزدیکی جغرافیایی، بلکه از همکاری و همبستگی متقابل دیرینه نیز نشأت گرفته است. همچنین سفرهای «شی» در چارچوب تلاش‌های چین برای تقویت دیدگاه خود در مورد همکاری منطقه‌ای و افزایش همکاری‌های اقتصادی و سیاسی آینده بود.

تحقق آرزوی دیرینه انجمن مهندسی دریایی ایران

دانشگاه صنعتی‌ شریف میزبان نخستین همایش هوش‌مصنوعی در صنایع دریایی بود؛ رویدادی دوروزه با هدف بررسی کاربردهای هوش‌مصنوعی در صنایع دریایی که با هنرمندی خاص در روزهای ۱۶ و ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۴متخصصان و نوآوران این حوزه را گردهم آورد تا درباره نقش هوش‌مصنوعی در توسعه پایدار صنعت دریایی تبادل‌نظر کنند. 

اتحاد بر محور «خلیج تا ابد فارس»

چند روزی است که یک ایران متحدشده و محور اتحاد تمام ایرانیان نام «خلیج‌فارس» است. طی روزهای گذشته رسانه‌ها، فعالان شبکه‌های اجتماعی، مسئولان دولتی و غیردولتی، ایرانیان ساکن در ایران و مهاجرت‌کرده‌ها و حتی ائمه‌جمعه درباره یک موضوع صحبت می‌کنند؛ «خلیج‌فارس». این موضوع البته واکنشی عمومی و خودجوش به زمزمه‌هایی است که چندروز پیش در یکی از رسانه‌های آمریکایی مطرح شده بود. روزهای پایانی هفته گذشته بود که خبرگزاری آسوشیتدپرس در مطلبی اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا قصد دارد در سفر چندروز آینده خود به خاورمیانه نام خلیج‌فارس را به جعلی خلیج‌عربی تغییر دهد. انتشار همین موضوع موجب شد تا طی روزهای گذشته این موضوع با واکنش گسترده ایرانیان، شخصیت‌ها و مقامات ایرانی روبه‌رو شود. به این ترتیب با یک بازدید ساده در فضای شبکه‌های اجتماعی متوجه می‌شویم که چطور نام «خلیج‌فارس» تبدیل به یکی از پربازدیدها و ترندهای این روزهای جهان شده است.

پیشخوان روزنامه