پایگاه خبری اقتصاد دریایی

صنایع دریایی

افتتاح نخستین گیت هوشمند ترمینال کانتینری با تکیه بر ظرفیت‌های بومی و دانش‌بنیان کشور در شرکت خدمات دریایی و بندری سی‌دلف

با تلاش متخصصان داخلی و تکیه بر دانش بومی، شرکت خدمات دریایی و بندری سی‌دلف موفق شد نخستین نرم‌افزار گیت هوشمند کانتینری کشور را طراحی و راه‌اندازی کند. این سامانه که برای نخستین‌بار در بنادر ایران به بهره‌برداری می‌رسد، از ابتدای سال ۱۴۰۴ در ترمینال کانتینری سی‌دلف عملیاتی خواهد شد.

چشم‌انداز پیشرفت و آبادانی در مَکُران

سند «توسعه منطقه ساحلی مکران»، بیست‌ودوم مهرماه۱۳۹۹ به تصویب شورای‌عالی آمایش سرزمین رسیده و مدتی بعد برای اجرا ابلاغ ‌شده است. سه‌سال بعد از آن در دی‌ماه۱۴۰۲ معاون اول رئیس‌جمهور در شورای توسعه سواحل مکران از ضرورت توسعه این منطقه طبق یک نقشه و سند آمایش سرزمینی گفته است. کلیات طرح توسعه سواحل مکران در این جلسه بررسی ‌شده و کلیات آن تصویب می‌شود. شواهد نشان می‌دهد حکمرانان و سیاست‌گذاران سال‌هاست که در پی استفاده از ظرفیت منطقه مکران هستند.

پایان پاسکاری پروژه «پل خلیج‌فارس»

ساخت پل حدود ۲.۴کیلومتری خلیج‌فارس از اواخر دهه‌۸۰ آغاز شده و در دولت‌های گذشته با رویکردهای متخلفی روبه‌رو بوده، اما حالا با سرعت خوبی در حال پیشرفت است. به‌نظر می‌رسد سال‌ها بلاتکلیفی برای احداث پل خلیج‌فارس به پایان رسیده و عملیات اجرایی این پروژه ملی در ماه‌های گذشته با سرعت بیشتری نسبت‌به تمام سنوات گذشته در حال انجام است. 

روایت‌هایی از کهولت در يك انجمن دریایی

در منابع دانش مديريت، از چرخه عمر يك سازمان سخن به ميان مي‌آيد. به طور كلي يك چرخه شامل تولد، بلوغ و مرگ است. در اين چرخه يك سازمان به وجود مي‌آيد و بنا به شرايط زماني و مكاني تولد يافته و به زندگي سازماني وارد مي‌شود. براساس نيازها، خواست‌ها و به خصوص انگيزه‌ها به سرعت رشد مي‌كند و مراحل تكميلي را طي مي‌كند و به سن بلوغ مي‌رسد.

سازمان زمین‌شناسی به دنبال تدوین سند راهبردی اکتشافات معدنی دریایی

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال نهایی‌کردن سند راهبردی پنج‌ساله است. این سند راهبردی قرار است با همکاری دانشگاه‌های کشور در آینده‌ای نزدیک تدوین شود و براساس آن طرح‌های مختلف پس از مطالعه، در دستور کار اجرا قرار بگیرند.

ابهام در ساخت شهرک‌های مسکونی در سواحل

تیرماه سال گذشته بود که مهرداد بذرپاش، وزیر راه‌وشهرسازی در دولت سیزدهم از احداث ۲۷شهرک ساحلی در نوار ساحل جنوب کشور با هدف توسعه اقتصاد دریامحور خبر داد. با این حال پس از گذشت بیش از یک‌سال، همچنان ابهامات زیادی درباره سرنوشت این پروژه‌ها وجود دارد.

احیای داخلی‌سازی صنایع دریایی از شعار تا عمل

کارشناسان معتقدند، صنعت كشتی‌سازی همچون صنعت خودروسازی جزو صنایع مادر به‌شمار می‌آید كه می‌تواند عامل توسعه صنعتی و اقتصادی هر كشور و زمینه‌ای برای رشد صنایع گوناگون باشد. با چنین نگاهی گسترش برنامه‌های داخلی‌سازی در حوزه صنایع دریایی به‌ویژه صنعت کشتی‌سازی اهمیت بالایی برای رشد اقتصاد ملی ایران خواهد داشت.

تشکیل دبیرخانه توسعه مَکُران درآینده نزدیک

کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران نشستی با هیات‌رئیسه اتاق ایران و معاون سیاست‌گذاری‌های توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه‌وبودجه برگزار کرد. در این نشست بر حضور کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران در برنامه‌های نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه‌وبودجه تاکید شد.

چشم‌انداز تاثیرات انسانی بر تنوع‌زیستی دریاها

دریاها و اقیانوس‌ها که بیش از ۷۰درصد سطح کره‌زمین را پوشانده‌اند، نه‌تنها منبع عظیمی از منابع طبیعی هستند، بلکه نقش حیاتی در تنظیم آب‌‌وهوا، تأمین غذا و حفظ تنوع‌زیستی ایفا می‌کنند. دریاها از دیرباز مورد توجه انسان‌ها بوده و به‌عنوان مسیرهای تجاری، منابع غذایی و حتی الهام‌‌بخش هنر و ادبیات مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

گام‌های متحد انجمن مهندسی دریایی ایران به سوی آینده

مشکلات انجمن تا حد زیادی برطرف شده و سال آینده، مجمع سالانه انجمن برگزار می شود ​​​​​​​گروه مهندسی دریایی- به دنبال نقد روزنامه دریایی سرآمد با عنوان«کنکاشی در نامه انجمن مهندسی دریایی! »رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران به این موضوع واکنش نشان داده و درقالب گفت و گویی با روابط عمومی این انجمن، اقدامات اخیر انجمن و برنامه‌های آینده آن رابه روزنامه دریایی سرآمد ارسال کرده است که بنا به رعایت اخلاق مطبوعاتی عینا آن را منتشر می کنیم.

ضرورت افزایش سهم داخلی‌سازی در صنعت کشتی‌سازی

مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین زیرساخت صنایع دریایی کشور همواره در تلاش بوده تا در راستای پیشرفت اقتصاد دریاپایه گام‌های موثر و رو به جلویی بردارد که در این راه با بومی‌سازی دانش در بخش‌های مختلف این صنعت و همچنین جذب پروژه‌های خارجی ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور ارز‌آوری داشته است.

پیشخوان روزنامه