پایگاه خبری اقتصاد دریایی

شیلات

شیلات ایران در مسیر انقلاب صنعتی سوم

صنعت شیلات ایران با به‌کارگیری فناوری‌های نوین مانند سیستم‌های آب‌بند بسته و پرورش گیاهان شورپسند (سالیکورنیا)، در حال تحولی بزرگ است. این رویکردها نه‌تنها بحران کم‌آبی را مدیریت می‌کنند، بلکه راه را برای تولید پایدار و هوشمند آبزیان در مناطق خشک و نیمه‌خشک هموار می‌سازند.

کانال ۴ هزار هکتاری مزارع میگوی گمیشان در ابهام

دریای خزر به سرعت در حال خشک شدن است. با افزایش دماهای ناشی از تغییرات اقلیمی، این دریاچه به سرعت در حال تبخیر است و پهنه‌های وسیعی از زمین‌های خشک را بر جا می‌گذارد. به طور متوسط، دریای خزر سالانه ۲۰ سانتی‌متر عقب‌نشینی می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که آب آن تا پایان این قرن، ۱۸ متر کاهش سطح داشته باشد، در حالی که عمق دریای خزر شمالی هم‌اکنون تنها ۵-۶ متر است. این دریا اکنون به سطحی زیر آستانه‌ای رسیده که بتواند اکوسیستم دریایی را پشتیبانی کند.

تولید یک تن خاویار در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به تولید یک تن خاویار در این استان، گفت: بازارچه عرضه آبزیان خرم‌آباد تا پایان امسال افتتاح می‌شود.

تولید صدف خوراکی در استان بوشهر آغاز شد

مدیر کل شیلات استان بوشهر از آغاز اجرای طرح تولید صدف خوراکی در استان بوشهر خبر داد.

توسعه صنایع شیلات در گرو دانش روز و تامین مالی

صنعت شیلات از دیرباز نقش مهمی در تامین معاش خانواده‌ها و اقتصاد كشور داشته و برداشت از منابع آبی و آبزیان حوزه جغرافیای كشورمان یكی از منابع مهم درآمدی محسوب می‌شود. اگرچه از این ظرفیت و توان بالقوه آنگونه كه باید بهره گرفته نشده اما برنامه‌ها و چشم‌اندازهای طراحی شده نشان از آن دارد كه توجه جدی‌‌تر به این بخش می‌تواند آینده روشن‌تری پیش روی اقتصاد ملی ایران بر پایه توسعه اقتصاد دریامحور فراهم آورد.

نتايج اثربخش همكاري تشكل ها و رسانه ها در حفاظت از تكثير طبيعي ماهيان

استفاده از ظرفيت تشكل ها و تعاوني هاي صيادي و همچنين رسانه هاي ارتباط جمعي براي سامان دهي رودخانه ها و حفاظت از آنها به منظور تكثير طبيعي ماهيان دريايي خزر بسيار اثربخش است. هفتمين جلسه كميته مديريت صيد مركز، با حضور معاون دفتر امور صيد و صيادي، نمايندگان اين كميته از دفاتر حقوقي، حفظ و بهسازي منابع دريايي، يگان حفاظت منابع آبزي ، موسسه تحقيقات علوم شيلاتي ، اتحاديه سراسري تعاوني هاي صيادي، مديركل شيلات استان هاي مازندران، گلستان و گيلان به صورت حضوري و وبيناري در محل سالن جلسات معاونت صيد گردهم آمدند و به بررسي موضوعات برنامه ريزي براي حفاظت و ساماندهي رودخانه ها به منظور تكثير طبيعي ماهيان درياي خزر و بررسي درخواست شركت تعاوني صيادي كيلكا پرداختند.

بانک ژن ماهیان دریای خزر ایجاد شود

استاندار گیلان، خواستار ایجاد بانک ژن ماهیان دریای خزر شد و اضافه کرد: زمینه لایروبی تالاب با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فراهم شده و مشکلی نداریم

کشف پنج تن ماهی صید غیرمجاز در کیش

فرمانده انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش از کشف پنج تن ماهی صید غیرمجاز در آب‌های جزیره کیش خبر داد.

فعالیت ۳۰۴ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور

مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران از تولید ۷ هزار و ۵۶۸ کیلوگرم خاویار و ۳ هزار و ۳۱۷ تُن گوشت ماهیان خاویاری از ابتدای سال جاری خبر داد.

بخش آبزیان و شیلات، مردمی‌ترین بخش اقتصاد دریاست

معاون اقتصادی استاندار بوشهر با بیان اینکه، بخش آبزیان و شیلات، مردمی‌ترین بخش اقتصاد دریاست گفت: توسعه زیرساخت‌های آبزی‌پروری در اراضی مستعد استان، در حمایت از تولیدکنندگان مورد توجه و تاکید قرار دارد.

نوسازی ناوگان سنتی رمز رونق شیلات بوشهر

سومین نمایشگاه ملی تخصصی صنایع شیلاتی در استان بوشهر با حضور بیش از ۱۶ استان کشور، ۲۸ شرکت دانش‌بنیان و نمایش توانمندی‌های ملی و محلی در حوزه شیلات و صنایع وابسته برگزار شد. همچنین براساس اهداف تعیین‌شده، باید تا افق ۱۴۰۴ به ظرفیت تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن آبزی‌پروری در کشور دست پیدا کنیم که تحقق این هدف نیازمند توسعه علمی و بهبود فرایندها در مزارع پرورش آبزیان و صنایع شیلاتی است.

رئیس سازمان شیلات ایران در خوزستان:

به دنبال تولید ۱.۸ میلیون تنی آبزیان طبق برنامه هفتم توسعه هستیم

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: خوزستان تنها منطقه‌ای است که با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه شیلات، قابلیت توسعه تا دو برابر را دارد.

پیشخوان روزنامه