اقتصاددریایی - ما كشوري هستيم كه از ديرباز قهرمان داشته و به قهرمانان و الگوهاي خود علاقه نشان داده و به آنها افتخار كردهآيم. اين يعني جامعه ايران استعداد قهرمانسازي و الگوبرداري از شخصيت قهرمان را دارد.
بررسی اجمالی اقتصادسرآمد از تناقض در تحلیل وضعیت دریانوردی ایران
اقتصاددریایی - اين روزها از شروع روز دريانورد تا امروز، سخنهاي فراوان شنيديم كه تضاد بين اين سخنها، ما را در تحليل نهايي دچار مشكل كرده است. يكي ميگويد نيروي دريانورد كم داريم، ديگري ميگويد هيچ دريانورد بيكاري نداريم. اين يكي مي گويد كه جوانان مشتاق به ورود به عرصه دريانوردي نيستند؛ ديگري ميگويد همه جوانان مشتاق به ورود به عرصه دريا و دريانوردي هستند! به واقع، كداميك درست ميگويند؟
اقتصاد سرآمد در گفت و گو با پژوهشگر حوزه شيلات بررسي مي كند:
اقتصاددریایی - ماهي قرمز فلسفه سبزي پلو با ماهي شب عيد ايرانيان را خراب كرده است. فرهنگ ايراني براي ترويج ماهيخوري، سبزي پلو با ماهي را باب فرهنگي كرد كه ماهي قرمز آن را خراب كرد و از خوردن ماهي به تماشاي ماهي كشاند.
اقتصاددریایی - رژه اقتدار دریایی شناورهای منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در در کرانه و ساحل دلوار و خلیج فارس برگزار شد در همین راستا شناورهای منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران و بسیج دریایی در روز ملی مبارزه با استعمار در خلیجهمیشه فارس، رژه اقتدار دریایی برگزار کردند تا یاد و خاطر این شیرمرد لر را گرامی داشته و به جهانیان بخصوص امریکایی های مستقر در خلیج فارس قدرت دریایی ایران و تاریخ سراسر غرور این مرز و بوم را به آن ها متذکر و یادآور شوند.
تشریح صفایی از برنامههای اقتصاد دریا محور سازمان بنادر و دریانوردی
اقتصاددریایی - علیاکبر صفایی: توجه به مقوله دریا بیش از ۱۰ سال است که از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار دارد و اقدام عملی از سوی دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفت و ساختار نهادی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد شد و برنامه ریزی برای فعالیت اجرایی در حوزه دریا صورت گرفت.
فرهنگسازی، راهبرد بنیادین شورای عالی صنایع دریایی؛ اقتصادسرآمد تحلیل میکند
اقتصاددریایی - شورای عالی صنایع دریایی باید تکلیف فرهنگ و فرهنگسازی دریایی را روشن کند. تشخیص راهبردهای فرهنگی و تبیین سیاستهای کلان بسیار مهم و حیاتی است. در چنین روندی است که شاکله کلی فرهنگ دریایی ایرانیان مشخص میشود و میتوان دورنمای آن را در افق برنامههای مختلف توسعه دید و به تحقق آن امیدوار بود؛ زیرا با وجود راهبرد رسمی فرهنگی توسعه دریایی، برنامه و بودجه ریزی برای آن ممکن میشود.
نوجوانان ایرانی و دریاهای ایران، اقتصادسرآمد تحلیل میکند
اقتصاددریایی - در ایران امروز و در عرصه دریا و دریانوردی، داشتههای فراوانی هست که باید به نسل بعدی منتقل شود. این که ما چقدر در انتقال داشتهها به نسلها موفق بودهایم، جای سوال است.
جلوههای زندگی، دریانورد و خانواده در بررسی اقتصادسرآمد
اقتصاددریایی - دريانوردان هميشه از خانواده دور هستند و مهمترين عاملي كه ميتواند باعث دلگرمي و آرامش خاطر و تحمل سختي هاي كار و التيام دلتنگيهاي دريانورد شود، حمايت و پشتيباني بيدريغ خانوادههاست.
چرا برگزاری مراسم روز جهانی دریانوردی به ایران نرسید؟ اقتصادسرآمد تحلیل میکند
اقتصاددریایی - قرار بود كه ايران ميزبان اجلاس آتي، آي ام او(IMO) باشد كه با مخالفت انگليس، ميزباني ايران حذف شد. اين اتفاق، نيازمند تحليل دقيقي است كه اهالي فن بايد به آن بپردازند.
ابن ماجد، سند مجد دریانوردان ایرانی؛ اقتصادسرآمد بررسی میکند
اقتصاددریایی - شهابالدین احمد بن ماجد ملقب به «اسد البحار» (شیر دریاها)، ایرانی بود. در کرانههای خلیج فارس به دنیا آمد، خانواده و تبار و خاندانش از مردمان بندر کُنگ کنونی بود و زبان فارسی را خوب میدانست. او زبان عربی را به شیوهی فکری و مفاهیم ذهنی ایران سخن میگفت و مینوشت. در صفحهای از کتاب «الفوائد فی اصول علم البحر و القواعد» نیست که تعدادی لغت فارسیِ کهنه و ناب در علوم دریایی و جغرافیاییِ مناطق خلیج فارس و اقیانوس هند یافت نشود؛ مانند تیر، میخ، زام، لنگر، دستور، خن، زیرباد، زیر بادیه، رهنامه، سرهنگ، آبخور، هیراب و دهها واژهی دیگر.
نگاهی تحلیلی اقتصادسرآمد به اهمیت مدیریت دریایی کشور
اقتصاددریایی - گرايش از خشكي به سوي دريا، كاري سترگ و بزرگ است و از هر كسي بر نميآيد. به خصوص از دولتيهايي كه چشم به آخر برج ميدوزند و با مسائل ديگر خيلي كاري ندارند. كسي ميخواهد كه به عظمت دريا و سهم بينظير ايرانيان از دريا چشم بدوزد.