پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۲۷
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۱
شیرینی لگیمات یکی از شیرینی‌های مخصوص جنوب کشور است که طرفداران زیادی دارد و با رعایت نکاتی می‌توانید این شیرینی را در خانه تهیه کنید.

شیرینی لگیمات

بوق خبر - شیرینی لگیمات یا لقیمات یک نوع بامیه سنتی و محلی ایرانی می‌باشد که در ماه مبارک رمضان طرفدارن بیشتری دارد و اصالت این شیرینی خوشمزه به استان بوشهر تعلق دارد. این شرینی خوشمزه و ترد باید همانند بامیه در شهد آغشته شود. تهیه این شرینی در کشور‌های عربی هم رواج دارد. در واقع لگیمات از خانواده دونات هاست و با کمی تغییر مزه‌ای شبیه به بامیه پیدا کرده است. تهیه آسان آن هم سبب شده به راحتی بتوانید شیرینی لگیمات را همانند لگیمات‌های بازاری در خانه تهیه کنید. پس با نمناک همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شیرینی لگیمات:

مایه خمیر ۱/۲ ق غ
روغن مایع ۱ ق غ
عسل ۱ ق غ
آرد سفید گندم ۱ پیمانه
پودر هل ۱/۲ ق چ
نمک ۱/۸ ق چ
آب ولرم ۳/۴ پیمانه
نشاسته ذرت ۲ ق غ
شیرخشک ۱ ق غ
ماست ۲ ق غ

دستور پخت شیرینی لگیمات بوشهری:

شیرینی لگیمات به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود، ولی ما تلاش کردیم معمول‌ترین روش تهیه این شیرینی را به شما آموزش دهیم.

مرحله اول

ابتدا پودر هل، نمک، خمیرمایه و شیر خشک را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس آرد را افزوده و مواد را هم بزنید تا بخوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله دوم

عسل، ماست و روغن را با هم مخلوط کرده و به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید. آب ولرم را کم کم به موادتان اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود. بعد از اینکه موادتان یکدست شد روی آن را بپوشانید و برای یک ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند.

مرحله سوم

بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را کمی هم بزنید تا هوای داخلش از بین برود.

مرحله چهارم

یک قابلمه گود را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا گرم شود. سپس با قاشق از خمیر بردارید و داخل روغن بریزید تا لگیمات‌ها سرخ شوند. بعد از اینکه لگیمات‌ها سرخ شدند آن‌ها را داخل یک صافی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود. لگیمات‌ها را بعد از اینکه روغش گرفته شد داخل شهد ولرم (یا شیره خرما) قرار دهید تا چند دقیقه بماند سپس آن را از شهد خارج کرده و سرو نمایید.

طرز تهیه شربت ساده:

آب:۱ پیمانه
شکر:۲ پیمانه
آب لیمو تازه:۱ قاشق چایخوری
گلاب:به دلخواه

در یک قابلمه کوچک، شکر و آب را مخلوط کنید و بدون اینکه هم بزنید روی حرارت بالا قرار دهید. وقتی شهد گرم شد و هنور شکر داخل آب کاملا حل نشده بود، با قاشق آن را هم بزنید؛ و آب لیمو را به آن اضافه کنید؛ و وقتی هم مایع به مرحله جوشیدن رسید هم زدن را متوقف کنید.

شهد بعد از اینکه یک جوش زد، حرارت را کاملا کم کنید تا برای ۱۰ دقیقه به آهستگی بجوشد تا قوام پیدا کند. در مرحله آخر در صورت دلخواه گلاب را هم اضافه کنید و شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود.

نکات تهیه شیرینی لگیمات:

مایه شیرینی لگیمات باید از مایه کیک کمی رقیق‌تر باشد.
می‌توانید خمیر لگیمات را از روز قبل تهیه کنید و شب تا صبح در یخچال بگذارید تا ور بیاید.
بهترین زمان برای سرو شیرینی لگیمات یک تا سه ساعت بعد از پخت است.
در صورت تمایل میتوانید به جای شهد از شیره خرما و یا شیره انگور استفاده نمایید.
خمیر شیرینی را درون قیف هم میتوانید بریزید و به شکل دایره‌های منظم برش بزنید.
به شیرینی لگیمات در کشور‌های عربی لقمه القاضی یا لقیمات گفته می‌شود.
شیرینی لگیمات در خیلی از کشور‌های منطقه مثل مصر و هندوستان رواج دارد.
برای تزیین لگیمات‌ها میتوانید از خلال پسته و یا خلال بادام استفاده کنید.
لگیمات را می‌توانید با شکلات نوتلا و یا با پودر قند هم سرو کنید.

نکات تکمیلی در مورد شیرینی لگیمات

شیرینی لگیمات جزو کیک و شیرینی - کلوچه و کوکی است.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه است.
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه است.
شیرینی لگیمات را می‌توانید در وعده دسر - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می‌باشد.

منبع: نمناک

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه