به گزارش اقتصاددریایی، سید حسین حسینی، اظهار داشت: در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی کشور، تولید و پرورش آبزیان در کشور به دو برابر افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان تولید آبزیان در کشور ۱.۴ میلیون تن است، بیان داشت: پیش بینی میشود تا پایان برنامه هفتم توسعه این رقم به ۱.۸ میلیون تن برسد. وی در ادامه گفتههای خود خاطرنشان ساخت: براساس سند امنیت غذایی کشور در برنامه هفتم توسعه رقم تولید آبزیان کشور ۲.۶ میلیون تن در سال هدفگذاری شده است که امیدواریم با تأمین اعتبارات مورد نیاز به این مهم دست یابیم.
حسینی با اشاره به اینکه از میان ۱۸۰ کشور دنیا، ایران از نظر تولید آبزیان در رتبه ۴۰ قرار گرفته است، بیان داشت: با در نظر گرفتن پنج هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل با احتساب جزایر خلیج فارس در کشور، این امکان وجود دارد که بتوانیم رتبه کشورمان را در زمینه آبزی پروری ارتقا دهیم.
رئیس سازمان شیلات کشور اظهار امیدواری کرد: با توجه به عزم دولت در افزایش تولید در زمینه آبزی پروری در آینده نزدیک شاهد رونق صنعت شیلات کشور و افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشورمان باشیم.
براساس گزارشهای منتشر شده از سوی سازمان شیلات کشور در هفت ماهه سال جاری بیش از ۵۰۰ هزار تن آبزی تولید شده که در مقایسه با سال قبل ۳۲ درصد رشد کرده است. طبق این آمارها در بخش تجارت نیز شاهد افزایش وزنی و ارزشی محصولات صادراتی حوزه شیلات بوده ایم اما این ارزش دلاری همپای ارزش وزنی افزایش نداشته است و قیمت صادراتی به ارزی هر کیلوگرم افت داشته است.
این گزارشها نشان میدهد که میزان صادرات این محصولات از لحاظ وزنی افزایش ۴۴ درصدی داشته و اوضاع خوب است اما در صورتی که ارزش صادراتی این محصولات نیز بررسی شود مشخص می شود که همپای ارزش دلاری آن رشد نکرده است. سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران نیز پیش از این در همین ارتباط گفته بود: مقایسه آمار صادراتی در شش ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه گذشته نشان از افزایش ۴۴ درصدی از لحاظ وزنی و ۲۸ درصدی از لحاظ ارزشی دارد.
منبع: مانا