مركز بازسازي ذخاير آبزيان شهيد كاظمي پلدشت، با هدف تقويت ذخاير طبيعي آبزيان و توسعه فعاليتهاي تكثير، عمليات آمادهسازي استخرهاي توليد بچه ماهي را آغاز كرد.
از دیروز به مدت ۱۰روز فعالیتهای صیادی در نوار شمالی خلیجفارس با محدودیتهایی مواجه است. طرح «دریابست» به صورت همزمان در روزهای ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشت، در استانهای هرمزگان، بوشهر و خلیجفارس اجرایی میشود. رعایت «دریابست» در تجدید توان منابع دریایی اهمیت زیادی دارد و در سالهای اخیر از سوی فعالان زیستمحیطی و حتی فعالان صیادی موردتوجه قرار گرفته است. کارشناسان بر اهمیت «دریابست» برای حفظ و پایداری ذخایر آبزیان تأکید جدی دارند.
در جلسه یکشنبه بعدازظهر (۲۱اردیبهشت) کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی، ۱۵نماینده عضو هیات تحقیق و تفحص از سازمان شیلات کشور انتخاب شدند. به این ترتیب به نظر میرسد با مشخصشدن ترکیب اعضای هیات تحقیق و تفحص، فعالیت رسمی این هیات آغاز شده و در آینده نزدیک باید در انتظار گزارش نمایندگان مجلس درباره تخلفات احتمالی و ایرادات عملکردی در سازمان شیلات کشور باشیم.
استان خوزستان بهعنوان یکی از مناطق استراتژیک کشور، دارای پتانسیلهای بسیار بالایی در زمینه آبزیپروری است. این استان با ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی خاص خود، از منابع آبی متنوعی بهرهمند است که امکان پرورش انواع گونههای آبزی را فراهم میکند. وجود پنج رودخانه دائمی و تنوع آبوهوا در این منطقه، فرصتهایی طلایی برای توسعه صنعت آبزیپروری بهشمار میآید. بااینحال، چالشهایی همچون محدودیتهای دسترسی به آبهای شیرین بهدلیل اهمیت آن برای کشاورزی و بهداشت و همچنین مسائل زیستمحیطی ناشی از خشکسالیهای اخیر، مانع از بهرهبرداری کامل از این پتانسیلها شده است.
«برای بهبود و افزایش بهرهوری وضع موجود در صنعت آبزیپروری و شیلات، حرکت به سمت آبزیپروری صنعتی یک ضرورت اجتنابناپذیر است». این بخشی از صحبتهای مهدی شکوری، معاون توسعه آبزيپروري به نمايندگي از سازمان شيلات در پانزدهمين نشست از سلسله نشستهاي نخبگاني«همرساني تجربه، دانش و فناوري» با موضوع «زيستبوم دريا» بود. این نشست با حضور جمعي از متخصصان، پژوهشگران و فعالان حوزه زيستفناوري دريايي در پژوهشگاه بيوتكنولوژي كشاورزي برگزار شد.
حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان در سواحل جنوب و شمال ایران وضعیت خوبی ندارد. این موضوعی است که طی سالهای گذشته بارها موردتوجه کارشناسان قرار گرفته و آنها درباره آن، هشدارهایی دادهاند. در این میان دودستگاه اجرایی بیش از بقیه درگیر چالشهای مختلف برای حفظ ذخایر آبزیان در کشور هستند. سازمان شیلات از زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان مهمترین دستگاه مرتبط با حوزه تولید، پرورش و صید آبزیان یک سوی این چالشها ایستاده است. سازمان حفاظت از محیطزیست بنابر ماموریت ذاتی خود در زمینه حفظ ذخایر آبزیان و بازسازی این ذخایر در طرف دیگر قرار دارد. در چنین شرایطی است که همافزایی، هماهنگی و همکاری میان دوسازمان شیلات و حفاظت از محیط میتواند نویددهنده برنامههای بهتر و نتیجهبخش برای این حوزه باشد.
در جريان برگزاري نمايشگاه بينالمللي ارائه توانمندي هاي صادراتي ايران، اكسپو ۲۰۲۵، و با حضور استاندار خوزستان تفاهمنامهاي با هدف گسترش همكاريهاي علمي، پژوهشي و خدماتي، ميان دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر و ادارهكل شيلات استان خوزستان به امضا رسيد.