بوق خبر - فواید اسفناج بخش اعظمی از نیازهای اصلی بدن را در اختیار ما میگذارد. همین موضوع پای این سبزی را به انواع سالاد و غذاهای رژیمی کشانده است. این سبزی در دریافت ویتامین بدون جایگزین میباشد، در ادامه مطلب شما عزیزان را با خواص اسفناج آشنا خواهیم کرد.
بسیاری از سبزیجات باعث لاغری میشوند و این موضوع در فوابد اسفناج نیز قابل پیگیری است. این سبزی را در انواع رژیمهای پروتئینی و مدیترانهای وارد نمایید. بهتر است به طور روزانه به اندازه چند برگ از این سبزی بهرهمند شوید.
اسفناج بر روی بدن اثرات فوق العادهای دارد و با خوردن این سبزی، شاهد تامین بسیاری از مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین برای بدن خود هستید. اسیدهای چرپ امگا ۳، فیبر، منیزیم، آهن، لوتئین، پتاسیم، ویتامینهای گروه B، ویتامین K، A و C از فواید اسفناج میباشند.
اگر به دنبال دریافت بدون زحمت پتاسیم هستید، بهتر است روزانه ۱۰۰ گرم اسفناج میل نمایید. در این صورت به اندازه ۵۵۸ میلی گرم پتاسیم دریافت خواهید کرد. پتاسیم از مواد باارزش و ضروری برای بدن میباشد. بدن انسان برای حفظ وضعیت عضلانی و تراکم معدنی بافت استخوان به پتاسیم نیاز دارد.
وجود پتاسیم برای تنظیم فشار خون اهمیت دارد. ضمن اینکه ضربان قلب را منظم میسازد و برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مورد توجه قرار میگیرد. ۱۰۰ گرم موز نیز تامین گر ۳۵۸ میلی گرم پتاسیم است، اما اسفناج میزان پتاسیم بیشتری را در خود جای داده است.
منیزیم قابل توجهی با خوردن ۱۰۰ گرم اسفناج نصیب بدن میشود و این میزان برابر با ۷۹ میلی گرم میباشد. منیزیم نیز برای بهبود فعالیتهای عصبی، تنظیم قند خون و فشار خون ضروری است.
فواید اسفناج در درجه اول با این ماده معدنی شناخته میشود. مصرف اسفناج سبب تکثیر گلبولهای قرمز میگردد و درمان موثری برای ریزش مو و کم خونی به حساب میآید. در هر ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۲.۷ میلی گرم آهن نهفته است.
آنتی اکسیدانهای متفاوتی مانند بتا کاروتن، زآگزانتین، لوتئین و پلی فنول را در خود جای داده و به همین خاطر برای مقابل با رادیکالهای آزاد نشأت گرفته از اکسیژن گزینه مناسبی به حساب میآید.
این موضوع پیری را به تعویق میاندازد و زمینه ابتلا به بیماری را بسیار کاهش میدهد.
یک سبزی با پروتئین قابل توجه میباشد که شما را از خوردن گوشت حیوانی بی نیاز میسازد. هر ۱۰۰ گرم حدود ۲.۹ گرم پروتئین را داراست. برای هضم راحت غذا گزینه خوبی است و به وسیله آنزیمها به اسید آمینه مبدل خواهد شد.
آنتی اکسیدان کائمفرول از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند و برای کاهش بروز سایر بیماریهای خطرناک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. نیترات یکی از فواید مصرف اسفناج میباشد که برای داشتن یک قلب سالم اهمیت دارد.
دارنده یک کاروتنوئید ضروری برای بدن به نام زآگزانتین میباشد. این ماده سبب پیشگیری از بیماری چشمی «تباهی لکه زرد» میشود. این آنتی اکسیدان برای فیلتر نور برای چشمها مورد توجه است.
لوتئین نیز یکی از مواد باارزشی است که برای جلوگیری از تضعیف شبکیه مورد استفاده قرار میگیرد. اگر زمان زیادی را پشت کامپیوتر هستید، بهتر است از فواید اسفناج بهرهمند شوید.
این ماده با ارزش برای سلامتی چشم اهمیت دارد و اختلالات چشمی ناشی از بالا رفتن سن را کاهش میدهد.
برای سلامت پوست و چشم به کار میرود. هر ۱۰۰ گرم اسفناج تازه حدود ۱۸۸ درصد از نیاز روزانه ما را به ویتامین A برطرف میسازد.
اسفناج دارای فیبر است و به همین دلیل در دسته غذاهای رژیمی قرار میگیرد. خوردن فیبر نیز برای کسانی که تمایل به لاغر شدن دارند، توصیه میشود. با خوردن فیبر احساس سیری خواهید داشت و همین موضوع از پرخوری و یا اشتها زیاد جلوگیری مینماید.
در هر ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۶۰۴ درصد ویتامین K وجود دارد. این ویتامین برای استحکام و ترمیم استخوانها اهمیت زیادی دارد. ضمن اینکه برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مغز در حین بیماری آلزایمر نقش مهمی دارد. با مصرف ویتامین K میتوان از ابتلاء به بیماری آلزایمر نیز جلوگیری کرد.
تامین انرژی ویتامین ب کمپلکس از مزایای مصرف اسفناج است و به همین خاطر با مصرف اسفناج سطح بالایی از انرژی را نصیب خود خواهید کرد.
با داشتن ویتامین C نقش پر رنگی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. این ویتامین بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر مستقیم دارد و برای مقابله با رادیکالهای آزاد مورد اهمیت میباشد.
تاثیر مستقیمی بر روی گوارش دارد و با فیبرهای محلول و غیر محلول خود از بروز یبوست جلوگیری به عمل میآورد. فیبر محلول موجود در فواید اسفناج از جذب کلسترول جلوگیری میکند.
بدن را در برابر بیماری دیابت حفظ و حساسیت بدن را نسبت به انسولین بالا میبرد. قند خون را تنظیم و از تغییرات اکسیداتیو جلوگیری میکند.
از سرطان پیشگیری و اثرات سرطانی آمینهای هتروسیکلیک را با کلروفیل فراوان خود برطرف میسازد. این آمینهای خطرناک و مضر در زمان قرار گرفتن در دمای بالا منتشر میشوند و سرطان زا هستند. اسفناج برای درمان سرطان ریه مورد توجه میباشد. چون دارای ویتامین A است
از مبتلا شدن به بیماری آسم پیشگیری و این موضوع نیز از آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن ناشی میشود.
برای کنترل سطح خوبی از کلسیم از خواص مفید اسفناج کمک بگیرید.
برای بهبود زخم به کار میرود.
برای رشد سیستم عصبی جنین از خواص اسفناج بهرهمند شوید. این موضوع به دلیل فولات موجود در اسفناج است. رشد بافتها و جلوگیری از بروز نقص لوله عصبی با بهره مندی از فواید اسفناج فراهم میشود.
منبع غنی از آهن است و به همین دلیل برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه بهره مندی از ویتامین A برای سلامت و تقویت پوست و مو مد نظر قرار میگیرد.
مشکلات مربوط به غده تیروئید را برطرف میکند. چون ید از خواص درمانی اسفناج است. ید برای تولید هورمونهای تیروئید اساسی و مهم است.
اسفناج به دلیل داشتن مقادیر فراوانی کلروفیل در مبارزه با باکتریهایی که سبب بروز آکنه میشوند بسیار مفید و موثر است همچنین، دارای مقادیر زیادی ویتامین A است که کمک زیادی به سلامت پوست میکند.
برخی از افراد از کم خوابی رنج میبرند که به منظور رفع این مشکل میتوانید اسفناج استفاده کنید زیرا، دارای منیزیم و ویتامین B۶ است که سبب تولید سروتونین شده و کمک زیادی به تنظیم چرخه خواب میکند.
از دیگر فواید بی نظیر اسفناج محافظت استخوانها از خطرات عمومی است و باعث میشود استخوانها مواد معدنی را جذب کنند همچنین از بروز پوکی استخوان پیشگیری میکند.
اسفناج برای خانمهایی که در دوران بارداری به سر میبرند بسیار مناسب است زیرا، دارای اسید فولیک و فولات است که سبب کاهش خطرات مرتبط به شکاف کامی جنین میشود و همچنین وجود ویتامین A موجود در آن برای رشد شش جنین بسیار مناسب است.