پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۶۶۵
۲۸ فروردين ۱۴۰۴ | ۱۵:۱۵

روی خوش بورس به سهامداران

 آخرین روز کاری بازار سهام تهران با سبزپوشی شاخص‌ها و ادامه روند رو به رشد در بورس سپری شد. حرکت صعودی شاخص‌های بازار سرمایه از ابتدای هفته و همزمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان شروع شد و این روند مثبت در طول هفته‌جاری همچنان حفظ شد. بورس تهران دیروز نیز با رشد ۲۳هزار واحدی به کار خود پایان داد و حالا شاخص کل در آستانه ورود به کانال ۳میلیون واحد قرار گرفته است.
روی خوش بورس به سهامداران
به گزارش اقتصاددریایی، بازار سرمایه روز چهارشنبه با روند صعودی روبه‌رو شد و شاخص کل با رشد ۲۳هزار واحدی به یک‌قدمی کانال ۳میلیون واحد رسید. فضای معاملات روز گذشته بورس همچنان تحت تاثیر مذاکرات اخیر مثبت بود و بیش از ۵۵۰میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شد.
بورس تهران که در واکنش به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه با موجی از خوش‌بینی و هیجان صعودی همراه شده بود، روز گذشته شاهد عقب‌نشینی شاخص‌ها بود، زیرا پس از جهش اولیه، هیجان مثبت در بازار سهام تخلیه شد و از سوی دیگر، بازار ارز و طلا که در ابتدا افت شدیدی را تجربه کرده بودند، در مسیر اصلاحی قرار گرفتند و رشد کردند.
روز گذشته فضای معاملات در بازارها متعادل‌تر و منطقی‌تر دنبال شد. شاخص کل بورس که روز سه شنبه عقب‌نشینی کرده بود، روز چهارشنبه، دوباره روند مثبتی در پیش گرفت و بار دیگر به سطح ۳میلیون واحدی حمله کرد. از طرفی، تایید کلیت مذاکرات اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب نیز به آرام‌شدن فضای اقتصادی کشور و تقویت انتظارات مثبت در بازارهای مالی ریالی کمک کرده است. در این شرایط، سرمایه‌گذاران حقیقی که روز شنبه با هیجان وارد بازار شده بودند، حالا با نگاهی تحلیلی‌تر به معاملات بازگشته‌اند و همین موضوع، مسیر صعودی شاخص را تا حدودی باثبات‌تر کرده است. در حال حاضر همه چیز به مذاکرات شنبه آتی بستگی دارد و آینده بازارها در آن روز مشخص خواهد شد.

معاملات روز چهارشنبه چطور بود؟
با رشد ۲۳هزار واحدی شاخص کل در جریان معاملات روز چهارشنبه، بازدهی هفتگی شاخص کل به ۴.۸۳درصد رسید که بهترین عملکرد این شاخص از هفته سوم‌دی‌۱۴۰۳ است. در پایان معاملات روز گذشته بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با رشدی۰.۷۹درصدی به سطح ۲میلیون و ۹۶۶هزار و ۹۲۷واحدی رسید. شاخص هم‌وزن هم ۰.۴درصد افزایش ارتفاع داشت و در پله ۸۴۹هزارو ۹۰۰واحدی قرار گرفت. دیروز همچنین ارزش معاملات خرد بازار اگرچه افت چشمگیری نسبت به روز قبل داشت و با افتی ۳۶درصدی به حدود ۱۱.۵هزار میلیارد تومان رسید، اما برای سومین روز متوالی شاهد ارزش معاملات بالای ۱۰هزار میلیارد تومان بودیم که این موضوع اتفاق خوبی برای فعالان بازار سرمایه محسوب می‌شود. از سوی دیگر، دیروز بیش از ۵۵۰میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد بازار شد تا مجموع ورود پول به بازار سرمایه در این هفته به بیش از ۴۹۰۰میلیارد تومان برسد. روز چهارشنبه هم گروه بانکی با بیش از ۱۸۹۰میلیارد تومان معامله، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات هم به ترتیب ۶۳۳ و ۶۰۰میلیارد تومان معامله شدند. بانک‌ها از نظر ورود پول هم سردمدار بازار بودند و امروز حدود ۵۰۰میلیارد تومان پول حقیقی به نمادهای این گروه وارد شد. تا پایان بورس روز چهارشنبه در مجموع حدود ۵۵۳میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شد. موضوع دیگر اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود ۱۲۶میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شده است. صندوق‌های طلا نیز در لحظه تنظیم این گزارش عموما مثبت هستند.
شتاب مثبت بورس در هفته پایانی فروردین
بازارسرمایه در هفته پایانی فروردین با رشد پرشتابی همراه شد و شاخص کل بورس تهران با عبور از سطح ۲میلیون و ۹۶۰هزار واحد در آستانه ورود به کانال ۳میلیون قرار گرفت؛ این رشد عمدتاً تحت تأثیر افزایش نرخ ارز، کاهش بازده اوراق بدهی دولتی و ورود بی‌سابقه نقدینگی حقیقی به بازار بود. افزایش نرخ ارز توافقی تا ۶۹هزار تومان، چشم‌انداز سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور را تقویت کرد و کاهش بازده اوراق اخزا به محدوده ۳۳درصد، موجب افزایش جذابیت نسبی بازار سهام شد. در همین راستا، ورود بیش از ۴۵۰۰میلیارد تومان پول حقیقی که از سال۱۳۹۹ بی‌سابقه بوده، نشان از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران خرد به بورس دارد.
در میان صنایع بورسی، گروه منسوجات با بازدهی حدود ۱۰درصدی، بیشترین رشد هفتگی را ثبت کرد. همچنین صنعت پیمانکاری با بازدهی ۸درصدی در رتبه دوم قرار گرفت. این دوصنعت، با اتکا به بهبود تقاضای داخلی و افزایش انتظارات تورمی به‌ویژه در بخش ساخت‌وساز، بیشترین توجه را به خود جلب کردند. گروه بانکی نیز رشد قابل‌توجهی را تجربه کرد و در رتبه سوم بازدهی هفتگی قرار گرفت. نمادهای بزرگ این گروه از جمله «وبملت»، «وتجارت» و «سامان»، در محدوده مثبت و با حجم معاملات بالا معامله شدند.
بازار همچنان نسبت به آینده مذاکرات هسته‌ای و امکان گشایش‌های بین‌المللی در بخش بانکی، در وضعیت «انتظار» به‌سر می‌برد. نوسانات در سیاست‌های پولی و عدم‌قطعیت نسبت به روند نرخ بهره بین‌بانکی نیز بر انتظارات این صنعت تأثیرگذار بوده است. بازار سرمایه همچنان تحت تأثیر ریسک‌های سیستماتیک، به‌ویژه ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک قرار دارد. تنش‌های منطقه‌ای، ابهام در نتیجه مذاکرات برجام و تغییرات احتمالی در سیاست‌های اقتصادی دولت می‌توانند محرک‌هایی برای نوسانات آتی بازار باشند. تداوم روند صعودی بازار، نیازمند ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی و شفاف‌سازی فضای سیاسی کشور است. همچنین در چنین فضایی، تحلیل بنیادی، کنترل هیجانات رفتاری و نگاه میان‌مدت می‌تواند مسیر موفقیت سرمایه‌گذاران را هموار سازد.

جذب و تجهیز منابع سرمایه‌ای و بدهی در سال گذشته
جذب و تجهیز منابع سرمایه‌ای و بدهی در یک سال گذشته ۱۰۵درصد رشد داشته و مجموع ارزش جذب و تجهیز منابع سرمایه‌ای و بدهی در بازار سرمایه، از ۸،۸۶۶،۶۴۵میلیارد ریال در پایان سال۱۴۰۲ به ۱۸،۱۴۷،۸۰۶میلیارد ریال در پایان سال گذشته رسیده است. گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که ارزش جذب و تجهیز «تاسیس شرکت‌های سهامی‌عام» در این بازه زمانی، ۱۷،۴۰۰میلیارد ریال بوده است. افزون‌براین، عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در بورس و فرابورس ۷۰،۸۳۵میلیارد ریال، افزایش سرمایه از محل آورده و مطالبات حال‌شده، در این بازه زمانی، ۹۹۶،۶۷۵میلیارد ریال، افزایش سرمایه از محل سود انباشته ۳،۲۵۸،۶۷۵میلیارد ریال، افزایش سرمایه از محل اندوخته ۳۱۷،۳۹۴میلیارد ریال و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ۶،۵۷۹،۲۷۶میلیارد ریال بوده است. آمارهای مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، حاکی از آن است که در پایان سال گذشته، ۶،۹۰۷،۵۵۲میلیارد ریال انواع ابزارهای تامین مالی منتشر شده است.
 
منبع: اقتصاد سرآمد
ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه