به گزارش
اقتصاددریایی، گرایلو با اشاره به اهمیت این طرح در شناسایی چالشها و تضادهای موجود در بهرهبرداری از منابع ساحلی، افزود: استان خوزستان با ۱۱۸۶ کیلومتر ساحل و ظرفیت اسمی بیش از ۷۱ میلیون تن در بنادر خود، سهم 35 درصدی در تجارت ریایی کشور ایفا میکند. بنابراین، مدیریت یکپارچه سواحل میتواند به بهبود بهرهوری اقتصادی و اجتماعی در این منطقه کمک کند.
وی تأکید کرد که این طرح بر پایه سه رویکرد اصلی حفاظت، توسعه و یکپارچگی طراحی شده و شامل پنج مرحله کلیدی نظیر مطالعات پیشنیاز و آمادهسازی، شناخت موضوعات اصلی، سنجش و ارزیابی، تلفیق و تصمیمگیری، و در نهایت برنامه آموزشی و اطلاعرسانی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان همچنین بر لزوم همافزایی و همکاری بین دستگاههای اجرایی مرتبط با این حوزه تأکید کرد و گفت: برای موفقیت این طرح، همکاری نزدیک میان نهادهای مختلف، از جمله سازمان آب و برق خوزستان،حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، شیلات و فرمانداریها ضروری است. این همافزایی میتواند به کاهش تعارضات و افزایش کارایی در مدیریت سواحل کمک کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سند مدیریت یکپارچه سواحل استان خوزستان در یک افق ده ساله تدوین خواهد شد و به عنوان مبنای تصمیمگیری دولت در توسعه زیرساختها و سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه عمل خواهد کرد.
با اجرای این طرح، امید میرود که استان خوزستان به عنوان یکی از قطبهای مهم دریایی کشور، به توسعه پایدار و مدیریت بهینه منابع ساحلی براساس ظرفیت ها و قابلیتهای جغرافیایی دست یابد.