به گزارش اقتصاددریایی، حمزه عشوری اظهار کرد: ۲ محل تردد قایقها به وسعت ۲ هکتار از منطقه غربی تالاب بین المللی انزلی، در محدوده آبکنار با دستگاه دروگر، با همکاری جمعی از محیطبانان، ساکنان حاشیه تالاب و اسکلهداران از گیاه مهاجم سنبل آبی پاکسازی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به رشد سریع و بی سابقه این گونه مهاجم در تالاب انزلی، گفت: گیلان با داشتن ۳۱ هزار هکتار عرصه آبی، به لحاظ برخورداری از اکوسیستمهای آبی و لزوم حفظ آنها، از مناطق مهم و حساس کشور است.
وی با بیان اینکه تالاب بینالمللی انزلی ۲۰ هزار هکتار وسعت دارد، افزود: این تالاب از شمال به بندر انزلی، از جنوب به صومعه سرا، از شرق به خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی منتهی میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: گونه سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیاست که وقتی به یک عرصه آبی وارد میشود، در مدت ۲ هفته میتواند جمعیت خود را به میزان ۲ برابر افزایش دهد.
عشوری افزود: گیاه مهاجم سنبل آبی بهعنوان گونه زینتی وارد اکوسیستم آبی کشور شد و به دلیل تکثیر سریع و پوشاندن سطح آب، مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب شده و علاوه بر به خطر انداختن حیات آبزیان، با تولید لجن، باعث خشک شدن پهنههای آبی میشود.