پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۵۶۵
۱۶ فروردين ۱۴۰۴ | ۰۱:۵۴

تمرکز بر ظرفیت‌ها، چالش‌ها و توسعه منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره)

استاندار خوزستان طی سفری سه‌ روزه به شهرستان بندر ماهشهر و شهر بندر امام خمینی(ره) برای مشاهده میدانی و آشنایی با ظرفیت‌ها، امکانات، و مشکلات منطقه حضور یافت. این سفر با هدف بررسی وضعیت موجود و شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه‌ای آغاز شده و شامل بازدید از واحدهای مختلف، امکانات بندری، و پروژه‌های در حال اجرا است.
تمرکز بر ظرفیت‌ها، چالش‌ها و توسعه منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره)
به گزارش اقتصاددریایی، در اولین روز سفر محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان، از چندین واحد فعال در حوزه بندر و دریانوردی بازدید شد. پروژه‌های کلیدی که مورد بررسی قرار گرفتند، شامل اراضی توسعه ای ۶۰۰ هکتاری که ظرفیت بندرگاهی را افزایش خواهد داد، پایانه مکانیزه غلات شماره ۲، پروژه‌ای بزرگ که توسط بخش خصوصی اجرا شده و تا به امروز ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، کارخانه تولید روغن از دانه سویا و تصفیه شکر خام بود و پروژه ای با استفاده از فناوری دانش‌بنیان که ۹۷ درصد از آب مصرفی را به چرخه تولید بازمی گرداند. عملیات تکمیل تقاطع غیرهم سطح بندرامام نیز دیگر پروژه ای بود که بازدید شد.
 
بررسی مشکلات موجود و جلسات هماهنگی
استاندار خوزستان در جریان این بازدید، با چالش های موجود در بندر امام خمینی(ره) نیز آشنا شد. در جلسه‌ای با مدیران و مسئولان مرتبط، این چالش‌ها مرور و برنامه‌هایی برای تسریع در اجرای پروژه‌های مهم در منطقه مطرح شد؛ از جمله پروژه‌های کلیدی مورد تاکید برای تسریع اجرا شامل تقاطع غیر همسطح به منظور روان‌سازی رفت‌ وآمد و کمربندی بندر امام خمینی(ره) که نیازمند اصلاح و تکمیل سریع است.
 
تقویت مسئولیت‌های اجتماعی  
موالی زاده تأکید کرد که در کنار توسعه اقتصادی، به مشکلات مردم منطقه نیز باید توجه جدی شود. مباحثی نظیر آموزش، بهداشت و درمان، خدمات عمومی، زیست‌محیطی و اشتغال نیروهای بومی از جمله مسائل مهم مورد بررسی است.  
 
نقش منطقه در توسعه اقتصادی استان و کشور
به گفته وی شهرستان بندر ماهشهر و بندر امام خمینی(ره) یک قطب رشد و توسعه اقتصادی است که می‌تواند برای استان و اقتصاد ملی نقش پیشران داشته باشد. ظرفیت‌های متنوع این منطقه شامل گردشگری، کشاورزی و پتروشیمی می‌تواند در سالی که با شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده، به تحقق جهش تولید کمک کند.
 
 انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به ارزش ۱۱ همت در بندر امام(ره)
ابوطالب گرایلو، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، نیز در حاشیه بازدید محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) اعلام کرد که ارزش قراردادهای امضا شده در بخش سرمایه‌گذاری این منطقه به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است. این دستاورد بزرگ، نتیجه تلاش‌های مستمر برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب توسط سازمان بنادر و دریانوردی و توسعه ظرفیت های بندری با مشارکت بخش خصوصی و نویدبخش تحولات چشمگیر در حوزه اقتصادی و بندری استان خوزستان است.
 
 ارتقاء بندر امام خمینی به نسل سوم و چهارم بنادر
به گفته گرایلو در راستای توسعه پهناورترین منطقه ویژه اقتصادی بندری، ۱۳۰۰ هکتار از اراضی مجتمع بندری به سرمایه‌گذاران واگذار شده و پروژه‌های مهم بندری و صنایع تبدیلی از جمله کارخانه های روغن کشی و تصفیه روغن خوراکی، تصفیه شکرخام و تولید خوراک دام و طیور در حال اجرا هستند.
گرایلو تأکید کرد که هدف از پروژه‌های سرمایه گذاری تولیدی، ضمن حرکت در مسیر رشد اقتصادی کشور ، ارتقاء منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به نسل سوم و چهارم بنادر با ارائه فرصت های سرمایه گذاری در حوزه خدمات ارزش افزوده است . 
 
الزام بندر به حفظ محیط زیست در کنار توسعه اقتصادی
وی افزود: در راستای احیای اراضی توسعه ای محدوده مصوب منطقه ویژه اقتصادی ، با انجام  توافقات با سازمان محیط زیست،  توسعه زیرساخت‌ها در ۶۰۰ هکتار از اراضی انجام شده که نشان‌دهنده تعهد بندر به رعایت الزامات زیست‌محیطی در کنار توسعه اقتصادی است.
 
 افزایش ظرفیت و نقش استراتژیک بندر در زنجیره تامین کالای کشور

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: ظرفیت فعلی بندر منطقه ویژه اقتصادی امام خمینی ۶۰ میلیون تن در سال است و پیش‌بینی می‌شود با تکمیل پروژه‌ زیرساختهای اراضی ۶۰۰ هکتار، حداقل ۱۰ میلیون تن به ظرفیت اسمی بندر افزوده شود. در سال گذشته، ۴۸ میلیون تن کالا از این بندر تخلیه و بارگیری گردیده که در جهت تامین امنیت غذایی کشور بیش از  ۷۰ درصد از کالاهای اساسی کشور از طریق این بندر  تأمین کرده است. این آمار، نقش حیاتی بندر امام خمینی را در زنجیره تأمین کالای کشور نشان می‌دهد.

 
ایجاد اشتغال پایدار همگام با توسعه سرمایه گذاری

گرایلو افزود: در راستای سیاست‌های توسعه منطقه‌ای، سامانه‌ای برای ثبت‌نام متقاضیان کار در منطقه ویژه اقتصادی راه‌اندازی شده که اولویت بیش از ۸۶ درصد از مشغولین به کار ، از نیروهای بومی می باشند که می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش نرخ بیکاری استان داشته باشد.

ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه