به گزارش اقتصاددریایی؛ «محمد آشوری تازیانی» پنجشنبه شب در جشن گلریزان مدرسهسازی شرکتهای بندری هرمزگان به تببین نقش جامعه دریایی و بندری در نهضت مدرسهسازی پرداخت و بر لزوم سرمایهگذاری در حوزه آموزش به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار تاکید کرد.
وی با بیان اینکه این استان ظرفیتهای گستردهای برای پیشرفت دارد و با همکاری بخشهای خصوصی و خیران میتوان گامهای بلندی در زمینه توسعه زیرساختهای آموزشی برداشت، افزود: آموزش و پرورش یکی از پایههای اصلی توسعه است که باید در اولویت قرار گیرد.
استاندار هرمزگان، توسعه زیرساختهای آموزشی را یکی از مهمترین نیازهای جامعه امروز هرمزگان دانست و بیان داشت: نباید منتظر اعتبارات دولتی باشیم بلکه باید از منابع جدید و ظرفیتهای موجود در استان بهرهبرداری کنیم.
آشوری ادامه داد: استان هرمزگان به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی و بندری کشور، ظرفیتهای قابل توجهی برای توسعه در بخشهای مختلف دارد که باید از آنها در راستای ارتقا کیفیت آموزش استفاده کنیم.
وی در این زمینه به تجربیات موفق کشورهایی مانند آلمان و ژاپن اشاره کرد و افزود: آلمان و ژاپن با سرمایهگذاری در آموزش، به یکی از کشورهای پیشرفته دنیا تبدیل شدهاند؛ ما هم باید از این تجربهها به نحو مطلوب بهرهبرداری کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی و اجتماعی بدون توجه به آموزش ممکن نیست، به ظرفیتهای بندری هرمزگان و جایگاه ویژه آن در ترانزیت و تجارت جهانی اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان یکی از نقاط راهبردی کشور است و باید در راستای تقویت زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت به ویژه در بندر شهید رجایی، اقدامات جدی انجام شود.
به گفته آشوری؛ در حال حاضر، ظرفیت ترانزیتی بندر شهید رجایی به بیش از ۳۰ میلیون تن میرسد، اما برای تحقق این هدف نیازمند توسعه شبکه حمل و نقل و ریلی در استان هستیم.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی به ویژه در حوزه بندری هرمزگان نقش بسیار مهمی دارد و میتواند در زمینه مدرسهسازی و توسعه آموزش استان نیز مشارکت داشته باشد؛ از این رو فعالان اقتصادی درخواست میکنم که در کنار مشارکتهای اقتصادی خود، در ساخت مدارس و توسعه زیرساختهای آموزشی نیز سهیم شوند.
استاندار هرمزگان همچنین به ضرورت همکاری و همافزایی میان بخشهای دولتی و خصوصی در راستای بهبود شرایط آموزشی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید اشاره کرد و گفت: برای برقراری عدالت آموزشی با مشارکت فعال بخش خصوصی، میتوان تحولاتی بزرگ در زمینه آموزش و پرورش در استان رقم زد.
آشوری تازیانی در پایان با قدردانی از تلاشهای خیران در حوزه مدرسه سازی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در سال جاری خیران این استان یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای مدرسه سازی هزینه کردند که این سهم در سال ۱۴۰۴ به ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
تحقق نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی، همت جمعی میطلبد
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در جشن گلریزان مدرسهسازی شرکتهای بندری هرمزگان که با حضور علیاکبر مرزبان معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، انجام مسئولیتهای اجتماعی را یکی از رسالتهای مهم این سازمان عنوان کرد و گفت: هدف اصلی از احداث بنادر و توسعه تجهیزات بندری و دریایی تأمین ایمنی سفر و رفاه اجتماعی منطقه است.
حسین عباسنژاد ، به اهمیت جایگاه و نقش بندر شهید رجایی به عنوان یکی از بنادر حیاتی کشور و منطقه در تأمین بیش از ۵۰ درصد صادرات کشور اشاره کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در ادامه به توسعه زیرساختها و امکانات فرهنگی و اجتماعی در مناطق مختلف استان اشاره کرد و از جمله فعالیتهای مهم این سازمان به توسعه گردشگری و ایجاد امکانات رفاهی برای بهبود شرایط زندگی مردم نام برد.
عباسنژاد با اشاره به اهمیت بندر خمیر و سایر بنادر در استان هرمزگان، تأکید کرد: نگاه به این بنادر تنها از بعد درآمدی نیست، بلکه هدف اصلی، تأمین ایمنی سفر و رفاه اجتماعی است.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم آموزش و مدرسهسازی در ارتقای آینده استان هرمزگان بر ضرورت سرمایهگذاری در حوزههای آموزشی تأکید کرد و گفت: با تأسیس مدارس و هنرستانها، نه تنها به آموزش نسل آینده میپردازیم، بلکه فرصتهای شغلی را نیز برای نیروهای بومی فراهم میکنیم تا بتوانند در صنایع استان فعال شوند.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از تلاشهای مشترک در راستای تحقق اهداف توسعهای استان تجلیل کرد و با تاکید بر اینکه تحقق نهضت توسعه عدالت آموزشی دولت وفاق، همت جمعی می طلبد، از همه مسئولان و مردم و شرکت های دریایی و بندری خواست تا در این مسیر مشارکت کنند.
بنا بر این گزارش، مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان نیز با اشاره به تحصیل ۴۳۰ هزار دانشآموز در ۲۳ منطقه آموزش و پرورشی گفت: برخی مدارس استان با مشکلات جدی در زمینه فضای آموزشی مواجهاند، از جمله ۳۰۰ فضای تخریبی و ۱۴۰۰ کلاس درس نیاز به بازسازی و یا توسعه دارند.
محمد قویدل با بیان اینکه در حال حاضر احداث هزار کلاس درس جدید در دستور کار قرار دارد، افزود: به دنبال این هستیم دانشآموزان هرمزگان در فضایی مناسب و با کیفیت آموزشی مطلوبتر به تحصیل بپردازند.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان هم در این مراسم گفت: در حال حاضر این استان با سه هزار و ۲۶ مدرسه و ۴۰۰ هزار دانشآموز در قالب یکهزارو ۴۴۰ کلاس درس فعالیت میکند.
مهدی باوقار سرانه فضای آموزشی در این استان را ۵.۲۵ مترمربع اعلام کرد که نسبت به متوسط کشور با۵.۴۵ مترمربع پایینتر است.
وی با اشاره به وجود بیش از پنج هزار کلاس درس که از سیستمهای سرمایشی فرسوده استفاده میکنند بر همت جمعی مسولان و خیران برای تحقق نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی استان هرمزگان تاکید کرد.