
به گزارش
اقتصاددریایی، علی منتصر کوهساری با اعلام این خبر اظهار داشت: این عملیات با همکاری تیم جستجو نجات دریایی بندر نوشهر و سایر ارگانهای همکار دریایی و نهادهای امدادی استان های گیلان و مازندران انجام شد و در نهایت فرد سانحه دیده توسط همیاران نجات منطقه و یگان حفاظت آبزیان شهرستان رامسر، پیدا و برای ادامه درمان به مراکز پزشکی منتقل شد.
وی افزود: پس از دریافت گزارش گم شدن یک قایق ماهیگیری در محدوده ساحلی بندر چمخاله، عملیات گسترده جستجو و نجات دریایی از ظهر روز تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ و با مدیریت مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی بندر انزلی آغاز گردید.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به جزئیات این عملیات، خاطرنشان کرد: بر اساس تماس دریافتی با MRCC بندر انزلی و اعلام گم شدن ماهیگیری که ٤٨ ساعت را در دریا سپری نموده و به دلیل ایراد موتور قایق و اتمام شارژ تلفن همراه و شرایط نامساعد جوی دچار وضعیت اضطرار شده است، بلافاصله با توجه به شرایط ویژه، اقدام های فوری برای جستجو و نجات دریایی آغاز شد.
کوهساری با بیان اینکه بلافاصله پس از هماهنگی با مسئولین عملیات جستجو و نجات اداره ایمنی و حفاظت دریایی بندر انزلی، تیمهای همیاران نجات در چمخاله، رودسر و چابکسر فراخوانده شدند و مرکز جستجو و نجات دریایی (MRCC) نوشهر نیز در جریان قرار گرفت، تصریح کرد: در همین راستا، شناور "ناجی ۶" از نوشهر و شناور یدککش "راتا" از محدوده سکوی نفتی مستقر در آبهای ساحلی چمخاله به منطقه اعزام شدند و تمامی کشتیها و شناورهای محدوده سواحل گیلان از طریق VHF و HF آگاهیرسانی شد و پیام اضطراری مربوط به این حادثه از طریق NAVTEX بندر فریدونکنار به کشتیهای عبوری فرستاده شد.
وی با بیان اینکه برای پوشش بیشتر و بهینه عملیات جستجو، هماهنگیهایی با ندسا، نداجا، دریابانی و حراست آبزیان صورت گرفت و منطقه جستجو از کیاشهر تا تنکابن گسترش یافت، ادامه داد: همچنین با بررسی مسیرهای کشتیرانی، از کشتیهای تجاری که قصد تردد بین بنادر کشورهای قزاقستان و آذربایجان و بنادر نوشهر و انزلی داشتند، درخواست شد که دیدبانی دقیقی در طول مسیر خود برای یافتن قایق گمشده داشته باشند.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان گفت: در ادامه عملیات SAR در صبح جمعه تاریخ ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ ضمن بسیج کلیه همیاران نجات منطقه شرق گیلان و غرب مازندران، شناور ناجی۶ بندر نوشهر و شناورهای ندسا، حراست آبزیان، مرزبانی و نداجا منطقه به محدوده دریایی اعزام و پس از هماهنگی با فرودگاه رشت، یک فروند پرنده سبک متعلق به ندسا نیز نسبت به جستجوی محدوده دریایی تنکابن تا کیاشهر اقدام نمودند.
نجات موفقیتآمیز ماهیگیر گمشده با بسیج امکانات امدادیکوهساری گفت: پس از ۴۸ ساعت عملیات مداوم، سرانجام با همکاری تیمهای جستجو و نجات، فرد گمشده توسط قایق های حراست آبزیان شهرستان رامسر و همیاران منطقه، فرد گمشده نجات یافته و برای انجام خدمات درمانی به نزدیکترین بیمارستان منطقه منتقل گردید.
وی ضمن قدردانی از تمامی نیروهای مشارکتکننده در این عملیات، تأکید کرد: موفقیت این عملیات نتیجه همکاری منسجم ارگانهای دریایی، امدادی و نظامی بود و نشاندهنده اهمیت هماهنگی در عملیاتهای نجات دریایی است.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، تاکید کرد: کلیه قایق های سبک پیش از عزیمت به دریا از شرایط فنی شناور خود اطمینان خاص نموده و پیش بینی های هواشناسی دریایی را همیشه مدنظر داشته باشند.