تاکید بر نحوه نگهداری کالاهای خطرناک در بندر شهید رجایی با رعایت استانداردهای بینالمللی
مدیرکل بنادر و دریانوری هرمزگان، نگهداری کالاهای خطرناک در مجتمع بندری شهید رجایی را براساس استانداردهای بینالمللی به ویژه مجموعه مقررات دریایی ناظر بر کالای خطرناک( IMDG CODE ) دانست و بر الزامات پدافند غیرعامل و HSE (ایمنی، بهداشت و محیط زیست) مطابق با آیین نامهها و دستورالعملهای ابلاغی از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور و نهادهای نظارتی تاکید کرد.
به گزارش اقتصاددریایی، «حسین عباسنژاد» در نشست پیگیری تسریع در خروج کالاهای خطرناک رسوبی از بندر شهید رجایی با حضور سردار «محسن ساسانی» جانشین ریاست و قائم مقام سازمان پدافند غیرعامل کشور و طزری معاون امور زیربنایی این سازمان و جمعی از نمایندگان سایر نهادهای اجرایی مرتبط برگزار شد، اظهار کردد: نگهداری کالاهای خطرناک در این بندر بر اساس استانداردهای بینالمللی و با تمرکز بر مجموعه مقررات دریایی ناظر بر کالای خطرناک(IMDG CODE ) انجام میشود.
وی بر برنامهریزیهای لازم به منظور تسهیل و تسریع در خروج کالاهای خطرناک رسوبی از مجتمع بندری شهید رجایی را مورد تاکید قرارداد و بیان داشت: تمامی الزامات پدافند غیرعامل و HSE نیز براساس آیین نامهها و دستورالعملهای ابلاغی از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور و دیگر نهادهای نظارتی اجرا و به صورت پیوسته کنترلهای لازم و پایشهای ادواری برابر چک لیستهای مربوطه انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوری هرمزگان همچنین بر لزوم تعامل و همافزایی سایر سازمانها و ارگانهای متولی و ذیربط در حوزه خروج کالاها از بنادر تاکید کرد.
عباسنژاد ابراز امیدواری کرد با تعامل و مشارکت بین، ضمن کاهش رسوب کالاهای خطرناک میتوان گامی مهم در راستای ارتقای هرچه بیشتر سطح ایمنی بنادر به ویژه بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور برداشت.
بازدید از وضعیت رعایت ضوابط و الزامات HSE و پدافند غیرعامل در ترمینال نگهداری کالاها در مجتمع بندری شهید رجایی از دیگر برنامههای اعضای شرکتکننده در این نشست بود.
گفتنی است؛ کالاهای خطرناک در 9 کلاس شامل مواد قابل انفجار، گازها، مایعات، جامدات، اکسیدکنندهها، مواد سمی، تشعشع رادیو اکتیو، اسیدها و مواد خورنده و سایر مواد خطرناک تقسیمبندی میشود.