بوق خبر - طب سنتی معتقد است که سرد مزاجی باعث بروز بیماری میشود. البته این موضوع فقط به طبع سرد مربوط نمیشود. بلکه گرم مزاجان نیز در طبع خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
از خواص ارده و عسل به دلیل ماهیت گرم برای برطرف کردن سردی مزاج استفاده میشود، در ادامه مطلب شما عزیزان را با خواص ارده و عسل بر سلامت بدن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید آن را در برنامه غذایی تان بگنجانید.
ارده در شهرهای جنوبی و گرمسیر کشور یافت میشود.
خواص عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین گلو درد مورد استفاده قرار میگیرد. ارده نیز به تنهایی دارای خواص بی شماری برای سلامتی است. این دو خوراک شفاء بخش در کنار هم قدرت فوق العادهای مییابند. به همین خاطر بیماران برای درمان به مخلوط این دو خوراک روی میآورند.
ارده همان کنجد تفت داده میباشد. البته این کنجد بعد از بو دادن، کوبیده میشود. برای تهیه ارده از نمونه کنجدهای بدون پوست استفاده میشود. زمانی که این کنجدها کوبیده میشوند، به شکل روغن مایعی جریان مییابند و این مایع غلظت قابل توجهی دارد.
ارده یک مکمل غذایی فوق العاده میباشد. معمولاً برای صرف صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. کالری بالایی دارد و خواص قابل توجهی به بدن عرضه خواهد کرد. ارده به تنهایی در حکم یک وعده غذایی کامل نیز به حساب میآید.
ارده در بسیاری از خوراک، شیرینی، حلوا و غذاها به کار میرود. این خوردنی خواص کنجد را در خود عرضه میکند، اما بنا به پروسه تولید خود نسبت به روغن کنجد خواص غنی تری را دارا میباشد.
روغن کنجد چربی کنجدی و ویتامینها را دارا میباشد. این در حالی است که در ارده مواد مغذی بسیاری موجود است. مخصوصاً اینکه برای مصرف ارده از سایر خوردنیهای مغذی مانند عسل، خرما و شیره انگور استفاده میشود. با این توصیف خواص ارده و عسل برای سلامتی به خوبی روشن خواهد شد.
فواید ارده و عسل ضمن اینکه برای درمان سرد مزاجی مورد اهمیت میباشد، برای درمان بیماریهای ناشی از سرد مزاجی نیز به کار میرود.
خواص ارده و عسل در نگاه اول برای تقویت سیستم ایمنی و وضعیت عمومی بدن مورد استفاده قرار میگیرند. این موضوع برای افرادی قابل درک است که ضعف بدنی خود را با فواید ارده و عسل جبران کرده اند.
مانند خواص زنجبیل و عسل وضعیت ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد و بدین طریق از بروز بیماریها پیشگیری مینماید.
تاثیر مستقیمی بر روی تنظیم فشار خون دارد. این تاثیر از خواص ارده ناشی میشود.
ارده گرم وتر است و گزینه خوبی برای مصرف در فصل زمستان محسوب میشود. خواص ارده و عسل برای درمان بیماریهای مفصلی مانند روماتیسم و آرتروز به کار میرود. این خاصیت از کلسیم فراوان ارده نشأت میگیرد. کلسیم مادهای ضروری برای محکم شدن استخوان و سلامت آن هاست.
ارده و عسل را به عنوان یک وعده غذایی در فصل زمستان مورد در نظر بگیرید. این ترکیب سطح بالایی از انرژی را به شما هدیه میدهد و در فصل زمستان گرم خواهید شد.
احساس کرختی در بدن با خواص ارده و عسل بهتر میشود. به ویژه اگر بی حسی از به هم خوردن دمای بدن و سرد شدن بیش از حد آن باشد. این دو ماده میتوانند گرمای لازم در بدن را تولید و بدین طریق بیماریهای ناشی از سرما را درمان کنند.
برای جبران کم خونی و جلوگیری از آن بهتر است از خاصیتهای ارده و عسل بهرهمند شوید. افراد کم خون میتوانند از این مکمل غذایی برای پیشگیری و درمان کم خونی استفاده کنند.
کلسترول نامناسب خون با مصرف ارده و عسل کاهش مییابد. به همین خاطر برای بیماران قلبی- عروقی گزینهای مناسب به حساب میآید. این کلسترول بر مشکلات قلبی و گرفتگی عروق تاثیر بی واسطه دارد
حافظه را بهبود میبخشد و این موضوع از خواص کنجد در نظر گرفته میشود. قابلیت یادگیری را افزایش میدهد و انرژی لازم برای این کار را در اختیار فرد قرار میدهد.
افزایش تمایلات جنسی از فواید ارده و عسل است که این موضوع بیشتر از طبع گرم وتر آن قوّت میگیرد. ضمن اینکه قدرت بدنی فرد را نیز افزایش میدهد.
ارده و عسل یک ماساژور عالی است و برای نرم کردن عضلات مورد استفاده قرار میگیرد. برای درمان گرفتگی کمر و عضلات حتماً از فواید ارده و عسل بهره ببرید. این ترکیب التهاب پوستی را درمان میکند و باعث بهبود زخم میشود.
آنتی اکسیدانهای زیادی دارد. به همین خاطر دارویی ضد سرطان به حساب میآید.
برای درمان مشکلات کلیوی و کبدی بهتر است از مصرف ارده و عسل غافل نشوید.
ارده یک مایع روغنی که از کنجد بدون پوست حاصل میشود. این کنجد قبل از آسیاب، پوست گرفته شده و بو داده میشود.
برای تهیه کنجد بدون پوست باید آنها را در آب خیس کنید. این خیساندن سبب جدایی راحت پوست کنجد میگردد. این پوست نازک و به رنگ قهوهای میباشد. حالا کنجدهای بدون پوست را با آسیاب بکوبید. از کوبیدن کنجدها بدون پوست خمیری نرم و شل به دست میآید. این خمیر ارده نامیده میشود.
ارده اسیدهای چرپ غیر اشباع دارد. این اسیدها امگا ۶، امگا ۳ و امگا ۹ میباشد.
دارای ۸/۹ درصد اسید پالمتیک، ۴/۴۲ درصد اسید اولئیک، ۴/۶ درصد استئاریک اسید و ۷/۳۹ درصد اسیدلینولئیک است.
ضمن اینکه از تریپتوفان و اسیدهای آمینه سولفوردار سرشار است.
ارده و عسل از فواید دیگری نیز برخوردار است که در ادامه با فواید آن بر سلامت بدن آشنا خواهید شد.
همانطور که میدانید بیماری سرطان به دلیل مشکلات ژنتیکی، ضعف سیستم ایمنی بدن، تغذیه ناسالم، سبک زندگی ناسالم و… در بدن ایجاد میشود که بنا به گفته اکثر پزشکان سبک زندگی و همچنین تغذیه سالم نقش مهمی در کاهش سرطان ایفا میکند.
از این رو، برای یک وعده صبحانه یا وعده غذایی ارده کنجد و عسل بسیار مفید است زیرا، به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی از آزاد شدن سلولهای سرطانی پیشگیری میکند، افرادی که در دوران شیمی درمانی به سر میبرند باید از مصرف شکر پرهیز نمایند بنابراین با مصرف ارده و عسل میتوان انرژی مورد نیاز بدن را تامین و کمک زیادی به بهبود سرطان کرد.
اکثر پزشکان امروزه استفاده از ارده را به عنوان یک غذای جهت لاغری پیشنهاد میکنند و به دلیل اینکه دارای هیچ مواد افزودنی نمیباشد به تنهایی باعث لاغری خواهد شد، اما اگر با قند و یا شکر ترکیب شود امکان دارد باعث چای شود.
مصرف ارده و عسل در صبحانه برای آن دسته از کودکانی که تحرک بالایی داشته علاوه بر تامین انرژی لازم در آنها منجر به تقویت حافظه آنها نیز میشود.
عوارض زیاده روی در مصرف ارده و موارد احتیاط آن
اگر چه این ماده از خواص شگفت انگیزی برخوردار است و نقش مهمی در سلامت بدن ایفا میکند.
اما هر ماده در کنار فوایدی که دارد مضرات را نیز به همراه دارد که عبارتند از:
۱. در افرادی که دارای مزاج گرم صفراوی هستند مصرف ارده و عسل به مقدار زیاد سبب ایجاد جوش و غلیظ شدن صفرا خواهد شد.
۲. فواید ارده و عسل باعث توجه زیاد به آن شده، اما توجه داشته باشید که این ترکیب دارای چربی است و حجم بالایی از کالری را عرضه خواهد کرد؛ بنابراین کسانی که اضافه وزن دارند یا به دیابت دچار هستند، باید از خوردن آن امتناع کنند.
۳. این خوراک در حد فراوانی دارای اسیدهای چرب غیر اشباع است و اسیدها با قرار گرفتن در هوای گرم به سرعت عمل اکسیداسیون را انجام میدهند؛ بنابراین ارده را در محیط خنک و خشک ذخیره نمایید. ترکیب ارده و عسل به گونهای است که مصرف بیش از حد آن باعث بالا رفتن صفرا میگردد. این مسئله جوش بدن و صورت را به دنبال خواهد داشت.
۴. کسانی که از نظر عملکرد معده ضعیف هستند، بهتر است دور ارده را خط قرمز بکشند. چون این خوردنی بسیار سنگین هضم است و مدت زمان زیادی برای هضم نیاز دارد.