بوق خبر - تغذیه سالم برای هر کسی مهم است، اما تغذیه خانمها ویژهتر است و برخی غذاها مخصوص مشکلات بانوان است و باید توسط خانمها مصرف شود (مشکلاتی مانند پوکی استخوان، بارداری و یا سرطان پستان)
این غذاهای فوق العاده حاوی مواد مغذی هستند که به حفظ سلامت بدن و انجام عملکرد درست آن کمک میکنند.
ادامامه یا لوبیای سویا، سرشار از فیبر، چربیهای مفید و ترکیبات استروژنی به نام ایزوفلاون isoflavones است. ایزوفلاون در دوران یائسگی برای خانمها بسیار مفید است، به عنوان مثال میتواند به بهبود گر گرفتگیهای یائسگی کمک کند. اما خانمهایی که به سرطان پستان مبتلا هستند، بهتر است از خوردن این خوراکیها اجتناب کنند.
این کلم سرشار از ویتامین K است که همراه با کلسیم و ویتامین D به تقویت استخوانها کمک میکند. یک وعده از کلم کیل بیش از ۲۰ درصد از ویتامین A و ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند.ر
روش دیگری که میتوانید ویتامین K مورد نیاز استخوانها را دریافت کنید چیست؟ مارچوبه میتواند بقیه ویتامین K مورد نیاز شما را تامین کند. مارچوبه همچنین سرشار از فولات folate است که از تولد نوزاد با نقص مادر زادی مانند اسپنا بیفدا spina bifida پیشگیری میکند.
لوبیاها سرشار از پروتئین بدون چربی هستند که معمولا در گوشت قرمز یافت میشود؛ لوبیا علاوه بر پروتئین فیبر زیادی هم دارد. فیبر و پروتئین بدون چربی میتوانند فشار خون و قند خون را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم کنند، که هر سه عوامل مهمی در میزان مرگ و میر در خانمها محسوب میشوند.
خواص گریپفروتها مربوط به ترکیباتی با نام فلاونوئیدها flavonoids است که به کاهش احتمال بروز سکته مغزی در خانمها کمک میکند و همچنین سلامت قلب را بهبود میبخشد. پرتقال هم در این زمینه موثر است، اما گریپفروت قند کمتری دارد. نکتهای که در مورد گریپفروت وجود دارد این است که این میوه ممکن است با برخی داروها تداخل پیدا کند، بنابراین قبل از خوردن آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
توتهای مختلف با رنگهای متنوعی وجود دارند که این رنگها علاوه بر زیبایی خبر از مواد مغذی فوق العادهای با نام فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانها میدهد که میتوانند از سلولهای سالم محافظت کنند. توتها با افزایش سن به حفظ سلامت مغز کمک میکنند و ویتامین C مورد نیاز بدن برای ساخت کلاژن (پروتئینی که به حفظ سلامت و قوام پوست کمک میکند) را تامین میکنند.
این میوه قرمز نارنجی است که حاوی بتا کاروتن beta carotene (که در هویج هم به مقدار زیاد وجود دارد) و لیکوپن lycopene (که در گوجه فرنگی و هندوانه هم یافت میشود) است. لیکوپن میتواند احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم و سرطان پستان را کاهش دهد. لیکوپن نوعی آنتی اکسیدان است که کلسترول و فشار خون را در یک سطح سالم حفظ میکند و از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.
خانمها وقتی به سنین بالای ۵۰ سال میرسند، به کلسیم بیشتری نیاز دارند. ماست سرشار از کلسیم است. بهتر است ماستی مصرف کنید که غنی شده با ویتامین D است تا به بدن کمک کند مواد معدن را بهتر دریافت کنید.
این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب سالم، ویتامین D و کلسیم است. چربیهای امگا ۳ در این نوع ماهی میتواند کیفیت شیر مادر را بهبود بخشد و همچنین مادرانی که در دوران بارداری ماهی ساردین میخورند، به حفظ سلامت نوزاد خود کمک زیادی کرده اند. ماهی ساردین نسبت به سایر ماهیها جیوه کمتری دارد.
بذر کتان حاوی ترکیباتی مانند فیبر و لیگنان lignans است، ترکیبات گیاهی که مانند استروژن عمل میکنند. این ترکیبات میتوانند احتمال بروز برخی بیماریها مانند سرطان پستان را کاهش دهند. روغن بذر کتان نیز سرشار از امگا ۳ است. به هرحال قبل از مصرف بذر کتان با پزشک خود مشورت کنید، این گیاه میتواند بر روی عملکرد برخی داروها تاثیر بگذارد.
گردو نیز سرشار از اسیدهای چرب سالم است که میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل از بروز برخی سرطانها پیشگیری کند. میتوانید گردو را در مخلوط با ماست (یا بذر کتان) مصرف کنید.
آووکادو سرشار از چربی است، اما چربی مفید، بررسیها نشان داده اند که رژیم غذایی که در ان آووکادو وجود دارد، میتواند به کم شدن چربی شکم و به حفظ سلامت چشم و پوست کمک کند. چربی آووکادو همچنین میتواند به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب نیز کمک کند.
این نوع سیب زمینی حاوی فیبر، ویتامین B۶، پیتاسیم، آهن و مس است، از همه مهمتر اینکه سیب زمینی شیرین منبع بتاکاروتن beta carotene و ویتامین A محسوب میشود. مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی به حفظ سلامت ریههای نوزاد کمک میکند.
اسفناج یکی از بهترین دوستان بدن محسوب میشود، این سبزی احتمال ابتلا به زوال عقل، بیماریهای قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. آنتی اکسیدان موجود در اسفناج به حفظ سلامت عدسی و شبکیه چشم کمک میکند و همچنین باعث کاهش چین و چروک پوست میشود.
جگر گاو شاید در بالای لیست مواد غذایی مورد نیاز برای خانمها نباشد، اما منبع بسیار خوبی از فولات و اسید فولیک است و از منابع گیاهی مانند فولات و اسید فولیک نیز پیشی میگیرد.
گوشت گاو منبع آهن محسوب میشود که خانمها بعد از ۱۸ سالگی بیش از قبل به آن نیاز دارند. علاوه بر آهن، گوشت گاو حاوی زینک و ویتامین B است. اما در مصرف گوشت قرمز نباید زیاده روی کرد، زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال بروز فیبروم رحم را افزایش میدهد.