پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۲۰۶
۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۷
از خودگذشتگی یکی از صفات اساسی است که همه افرادی که ازدواج کرده اند باید تلاش کنند آن را در خودشان تقویت کنند تا بتوانند زندگی بهتری به دور از استرس و مشکلات و قهر کردن داشته باشند.

زندگی زناشویی

بوق خبر - کاملا طبیعی است که در یک ازدواج و رابطه زناشویی سالم نیز، گاهی با همسر اختلاف نظر ایجاد شود و حتی دعوا و قهر اتفاق بیفتد. اما اینکه زوج چطور می‌توانند اختلاف نظر‌ها را حل کنند، به سازگاری برسند و مجددا آشتی کنند موضوع قابل توجهی است که نیاز به کسب مهارت دارد.

شما بعد از دعوا با همسرتان کدام مسیر را در پیش می‌گیرید؟ با او قهر می‌کنید و برای مدت‌ها صحبت نمی‌کنید و همیشه منتظر می‌مانید تا طرف مقابل منت کشی کند؟ سرد و بی محبت با او برخورد می‌کنید تا ناراحتیتان را نشان دهید؟ یا اینکه خودتان برای آشتی پیش قدم می‌شوید؟

اگر می‌خواهید بدانید بعد از قهر و دعوا چطور می‌توانید با همسرتان آشتی کنید و بهترین روش برای آشتی با همسر چیست، در این مقاله با ما همراه باشید.

برای آشتی کردن چه کار‌هایی انجام دهیم؟

پس از یک دعوا و جر و بحث، معمولا هر دو طرف متوجه اشتباهات شان می‌شوند. یکی از سخت‌ترین کار‌ها بعد از اختلاف نظر، پیش قدم شدن برای آشتی کردن است. هر کدام از زن و مرد ممکن است دیگری را مقصر بداند. در چنین شرایطی به دنبال راهی می‌گردند تا بتوانند مسئله را مطرح کنند.

در رابطه زناشویی، باید بدانید که دلیلی برای غرور وجود ندارد. شما برای ادامه دادن زندگی تان باید راهکار مناسبی پیدا کنید تا بتوانید مسئله را رفع و رجوع کنید. گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که به دلیل غرور بی جایی که زن یا مرد دارند، مشکل تا مدت‌های طولانی باقی می‌ماند. حتی بعضی وقت‌ها آن قدر از موضوع زمان می‌گذرد که فرد از خودش می‌پرسد واقعا چرا با همسرم قهرم و جواب قانع کننده‌ای پیدا نمی‌کند.

در ادامه مطلب می‌خواهیم به بررسی راهکار‌هایی که می‌تواند برای آشتی کردن و رفع سوتفاهم‌ها کمک کننده باشند بپردازیم:

۱- دلیل را پیدا کنید

درو مواردی زن یا مرد رفتار سردی از همسرش می‌بیند که دلیل آن را نمی‌داند. از خودش می‌پرسد آیا من با همسرم قهرم؟ و جواب منطقی پیدا نمی‌کند. در چنین شرایطی باید به رفتار‌های و صحبت‌های چند هفته اخیرش فکر کند.

بعضی از افراد وقتی برخورد سرد و بد اخلاق همسرشان را می‌بینند سعی می‌کنند به روی خودشان نیاورند تا مسئله خود به خود حل شود. این کار ممکن است برای دفعات اول یا به صورت موقت جوابگو باشد، اما راهکاری دائمی نیست.

باید به حرف‌هایی که در چند روز اخیر زده اید و به کار‌هایی که کرده اید فکر کنید و ببینید آیا ممکن نیست اتفاقی افتاده باشد که شما به آن توجهی نکرده باشید، اما همسرتان را ناراحت کرده باشد؟

۲- شوخ طبع باشید

اگر نمی‌توانید اخلاق و رفتار شریک زندگی تان را کنترل کنید سعی کنید به آن شکل بدهید.

شما باید بدانید که چه شوخی‌هایی همسرتان را می‌خنداند و احساس بهتری در او ایجاد می‌کند. سپس سعی کنید در شرایط حساس از آن‌ها استفاده کنید.

شما می‌توانید با هر اولین چیزی که به ذهن تان می‌رسد مانند با همسرم قهرم، شوخی کنید. البته همیشه باید توجه داشته باشید که شوخی کردن و ایجاد فضای دور از استرس، به این معنا نیست که همه چیز را به سخره بگیرید. بلکه به این معناست که می‌توانید تلاش کنید که شرایط را با خندیدن تغییر دهید.

۳- درست صحبت کنید

بعد از یک جر و بحث و اختلاف نظر، یکی از بهترین کار‌ها صحبت کردن در مورد موضوع است. صحبت کردن به شما و همسرتان این فرصت را می‌دهد که به سوال اساسی چرا با همسرم قهرم، که به دنبال آن بوده اید، پاسخ قطعی بدهید.

صحبت کردن در مورد اتفاقات قبلی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. البته باید توجه کنید که صحبت‌هایی که پس از جر و بحث و اختلاف نظر می‌کنید، بسیار حیاتی هستند و باید خودتان را از قبل برای آن آماده کنید.

دقت کنید که آماده شدن به این معنا نیست که پاسخ‌های آماده داشته باشید و به جای این که بگویید با همسرم قهرم، بگویید همسرم با من قهر کرده است و بخواهید خودتان را تبرئه کنید. آماده شدن به این معناست که باید از عصبانیت به دور باشید و سعی کنید با آرامش صحبت کنید.

هم چنین همسر شما ممکن است بخواهد یک طرفه صحبت کند و قصد نداشته باشد به حرف‌های شما گوش کند. شما باید این قضیه را مدیریت کنید و اجازه بدهید او صحبت کند. مطمئن باشید اتفاقی که در ادامه می‌افتد این است که او از شما می‌خواهد صحبت کنید و مشکلات راحت‌تر برطرف می‌شود.

۴- به مشاور مراجعه کنید

مراجعه به روانشناس یکی از کاربردی‌ترین و در عین آسان‌ترین کار‌هایی است که برای رفع اختلاف‌ها و کدورت‌ها می‌توانید انجام دهید. معمولا زمانی توصیه می‌کنند به مشاور مراجعه کنید که اختلافات بالا گرفته است و تلاش‌های معمولی دیگر جواب نمی‌دهد.

چنین کاری اشتباه است. شما می‌توانید حتی قبل از جر و بحث و دعوا‌های مفصل به مشاور مراجعه کنید. یک مشاور به شما کمک می‌کند تا بتوانید نقاط ضعف و قوت شخصیت خود و همسرتان را بشناسید. شناخت بهتر شخصیت به شما کمک می‌کند بفهمید که جواب سوال چرا با همسرم قهرم، آیا ریشه در عادات گذشته شما دارد یا موضوع دیگری مطرح است.

۵- خشم تان را کنترل کنید

همه ما ممکن است عصبانی شویم و از کوره در برویم. هر کدام از ما روزانه با موضوعات مختلفی درگیر هستیم که تمرکز ما را بهم می‌زند و باعث عصبانیت ما می‌شود. نکته مهم در این رابطه، این است که خشمگین بودن و عصبانی شدن از آفت‌های زندگی مشترک است.

اگر شما جزو افرادی هستید که تقریبا در بیشتر اوقات عصبانی هستید دیگر نباید از خودتان بپرسید چرا با همسرم قهرم. چون پیشاپیش دلیل این موضوع برایتان مشخص شده است. به جای این کار سعی کنید که راه کنار آمدن با خشم را پیدا کنید.

هر چقدر که برخورد مهربانانه تری داشته باشید هم خودتان و هم شریک زندگی تان احساس بهتری خواهید داشت. همه افراد دوست دارند با کسانی ارتباط برقرار کنند که اخلاق و رفتار مناسب تری دارند. مراجعه به یک مشاور مجرب نیز می‌تواند به شما در مورد مقابله به خشم کمک کند.

۶-از تجربه‌های گذشته استفاده کنید

همان طور که در مطالب قبلی گفته شد همه افرادی که ازدواج می‌کنند ممکن است با هم مشکلاتی را تجربه کنند. تجربه آشتی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. روشی که به کار می‌گیرید یا همسرتان به کار می‌گیرد را برای دفعات بعدی به یاد داشته باشید.

تجربه‌هایی که کسب کرده اید علاوه بر از بین بردن اختلاف‌ها می‌تواند از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنند. اشتباهی که تعدادی از افراد مرتکب می‌شوند این است که به تمام نکات منفی دعوا‌های قبلی را هم به یاد می‌آورند و فراموش نمی‌کنند.

نکته یاد شده به معنای به یاد آوردن همه مشکلات نیست بلکه به این معناست که نکات مثبت را در گوشه‌های از ذهن تان نگه دارید و دفعه بعدی که مشکل پیدا می‌کنید و می‌گویید با همسرم قهرم از این راهکار استفاده کنید.

۷- استرس را کنار بگذارید

یکی از عوامل مهمی که باعث اختلاف و قهرو درگیری بین زنان و مردان می‌شود استرس‌های روزانه‌ای است که تجربه می‌کنند. استرس باعث می‌شود تحریک پذیری ما بسیار بالا برود و با کوچکترین اتفاقی که تجربه می‌کنیم شروع به دعوا و جر و بحث کنیم.

درصد بسیار بالایی از افرادی که می‌گویند با همسرم قهرم، افرادی هستند که در طول فعالیت روزانه شان استرس زیادی را تحمل می‌کنند. هم چنین استرس، خواه ناخواه بر اخلاق و رفتار ما تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود زود برنجیم و مشکلات مختلفی را تجربه کنیم.

برای جلوگیری از این مشکلات باید بتوانید بر استرس تان غلبه کنید. غلبه کردن بر استرس، در مرتبه‌های اول احتمال بسیار سخت به نظر می‌رسد، اما در دفعات بعدی می‌توانید با پیدا کردن ریشه استرس و رفع آن خودتان و زندگی تان را نجات بدهید.

گاهی اتفاق می‌افتد که استرس‌هایی که تجربه می‌کنیم به دلیل‌های موجه و مسائل کاری، اقتصادی یا خانوادگی به وجود می‌آید. دسته‌ای دیگر از استرس‌های دیگری که تجربه می‌کنیم ممکن است استرس‌های بی دلیل باشد که مشکلات دیگری را ممکن است ایجاد کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه