به گزارش اقتصاددریایی به نقل از مرکز ارتباطات و امور بین الملل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران گروه طراحی، ساخت و تعمیرات شناورهای کوچک، به عنوان قدیمیترین بخش ایزوایکو، در مساحتی وسیع فعالیت دارد و توانایی طراحی، ساخت و تعمیر انواع شناورها تا وزن ۸۰۰ تن و ظرفیت ۳,۰۰۰ DWT را داراست. از جمله شناورهای ساختهشده در این مجموعه میتوان به کاتامارانها، شناورهای صیادی، یدککشها، لندینگ کرافتها، انواع بارج و شناورهای مسافری اشاره کرد.
توانمندیهای تسهیل توسعه دریایی
صداقت با بیان تواناییهای گروه اظهار داشت: در حال حاضر، امکان ساخت انواع شناورهای کوچک مانند لندینگ کرافت با ظرفیت ۲,۰۰۰ تن، یدککشهایی با طول ۴۰ متر و تناژ ۷۰۰ تن و همچنین انواع بارجها وجود دارد. افزون بر این، تعمیر انواع شناورها تا وزن ۷۰۰ تن یکی از خدمات اصلی گروه است که با تکیه بر دانش فنی و تجهیزات پیشرفته انجام میشود.
روند موفق در تعمیرات
وی خاطرنشان کرد که گروه تاکنون موفق به تعمیر ۲۹ فروند شناور شده و مجموع تناژ تعمیرات به ۴,۲۵۰ تن رسیده است. پروژههایی نظیر تعمیر شناور نصیر و لایروب نگین سبز ۱، که شامل اجرای ۱۱۳ تن عملیات استیلورک بود، از جمله دستاوردهای اصلی این گروه محسوب میشوند. این دستاوردها موجب جلب اعتماد کارفرمایان شده و پروژههایی نظیر تعمیر شناور ذوالفقار نیز به این یارد واگذار شده است.
پیشرفت پروژههای معوق
صداقت درباره پیشرفت پروژههای در دست اجرا تصریح کرد: یکی از مهمترین پروژهها تکمیل لایروب دلفین تاب است که به دلیل مشکلات مالی از سال ۱۳۹۷ متوقف شده بود. خوشبختانه امسال قرارداد جدیدی برای ادامه پروژه امضا شد و تاکنون ۵۰ تن استیلورک آن تکمیل شده است. عملیات مکانیکی، تعمیر موتور و لولهکشی نیز در دست انجام قرار دارد.
جذب پروژههای جدید با تمرکز بر نقدشوندگی بالا
سرپرست گروه شناورهای کوچک اعلام کرد که استراتژی اصلی این واحد جذب پروژههایی با نقدشوندگی بالا و درآمد مناسب است. در همین راستا، گروه موفق به برنده شدن در مناقصه ساخت یک فروند شناور مربوط به پایانههای نفتی شد که مراحل طراحی آن آغاز شده است. همچنین پروژه جدیدی برای تعمیر، شناور آفتاب ۱۱۱ جذب شد که نتیجه رضایت کارفرما از کیفیت تعمیرات موفقیتآمیز شناور آفتاب ۱۱۲ بوده است.
بازسازی زیرساختها و ارتقای بهرهوری
صداقت با تأکید بر بهبود زیرساختها گفت: علاوه بر فعالیتهای طراحی، ساخت و تعمیر شناورها، اقدامات گستردهای برای افزایش بهرهوری انجام شده است. این شامل تعمیر ماشینآلات و جرثقیلها یا ساخت کریدل از مواد بلااستفاده داخلی با هدف کاهش هزینهها بوده است.
ایجاد درآمد از اسکله و جذب شناورهای جدید
او در خصوص گشایش بازارهای جدید افزود: با مذاکرات انجامشده، شناورهایی مانند هایان و مادرید در اسکله مستقر شدهاند و از این روش موفق به کسب درآمد از محل اسکله شدهایم.
تعمیرات اساسی دو بارج مهم
وی همچنین به پروژههای کلیدی دیگر اشاره کرد و گفت: تعمیرات اساسی شناورهای ثوره و سرداب نیز از جمله پروژههایی است که با موفقیت انجام شده است .
چشمانداز آینده برای رشد پایدار
در پایان، صداقت از برنامههای آینده این مجموعه خبر داد و اظهار داشت: در سال آینده، تمرکز اصلی ما بر ارتقای زیرساختها، افزایش بهرهوری و ایجاد رضایت بیشتر میان کارفرمایان خواهد بود. امیدواریم با توسعه توانمندیهای خود سهم بیشتری در رشد صنعت دریایی ایران داشته باشیم.