پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۵۹۵
۲۰ فروردين ۱۴۰۴ | ۲۱:۳۷

به‌دنبال راه اندازی کارخانه جدید رنگسازی کشتی در بوشهر هستیم

به‌دلیل همجواری دائم شناورها با آب و رطوبت و همچنین هزینه‌های گزاف تعمیرات و ساخت شناورها و بهای بالای فلزات مصرفی در ساخت آن‌ها کلیه کشتی‌های باربری، مسافرتی، قایق‌ها و سایر وسایل نقلیه آبی که عموماً در معرض آب و رطوبت هستند، از رنگ‌های دریایی استفاده می‌کنند.
به‌دنبال راه اندازی کارخانه جدید رنگسازی کشتی در بوشهر هستیم
به گزارش اقتصاددریایی، سکوهای نفتی و گازی نیز به‌وسیله رنگ‌های دریایی از فلزات و سازه‌های ارزشمند خود در برابر خوردگی محافظت می‌کنند. رنگ‌های دریایی باید دارای چسبندگی خوب، مقاومت در برابر آب، مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر سایش و عملکرد عالی در برابر خوردگی داشته باشند. براساس مقررات مؤسسات رده‌بندی، شناورها باید هر دوسال یک‌بار باید اورهال‌شده و یکی از موارد اورهال آن‌ها رنگ‌شدن مجدد کشتی‌هاست.
خبرنگار «روزنامه سرآمد» با غلامعلی قنبری، نمایندگی رنگ‌های دریایی و صنعتی شرکت نگین‌زره گفت‌وگویی را انجام داده که توجه شما را به آن جلب می‌نماییم.

«روزنامه سرآمد»: مجموعه صنعتی خود را معرفی می‌فرمایید؟
قنبری: نمایندگی رنگ‌های دریایی و صنعتی نگین‌زره را در شهر بوشهر داشته و فعالیت داریم. البته کارخانه ما در تهران قرار دارد.

«روزنامه سرآمد»: چرا کارخانه با محصولات دریایی در تهران قرار دارد؟
قنبری: در کشور تا به حال این‌طوری بوده است که کارخانه‌های محصولات دریایی مانند نگین‌زره، رنگین‌زره، باژای و ... که در زمینه دریایی و صنعتی فعالیت دارند، در تهران واقع هستند.

«روزنامه سرآمد»: به دلیل هزینه‌های حمل‌ونقل به سمت سواحل و دریا هم که باشد، قرارگیری کارخانه در تهران عجیب نیست؟
قنبری: یک‌سری مسائل اقتصادی و مسائل دیگر وجود دارند که به‌صرفه است در تهران باشند. بیشتر مواد اولیه در تهران یافت می‌شود. 

«روزنامه سرآمد»: پس به نظر می‌رسد می‌توان با یک مصوبه چنین کارخانه‌هایی به حاشیه دریا آورده شوند؟ این‌طوری به نفع تولید‌کننده هم می‌شود.
قنبری: بله می‌شود. در بوشهر چند شرکت رنگ راه‌اندازی شده است و شرکت ما به‌دنبال این است که یک کارخانه جدید در بوشهر راه‌اندازی کند.

«روزنامه سرآمد»: رنگ‌های مورد استفاده شما چه تفاوتی با رنگ‌های دیگر صنعتی دارد و آیا اختصاصی کشتی است؟
قنبری: بله، رنگ‌ها چند خانواده دارند؛ اپوکسی، پلی‌اورتان، آلکیدی‌ها و زینک که بیشتر زینک‌فسفات و زینک‌ریچ‌ها و اپوکسی‌ها برای مصارف صنعتی استفاده می‌شوند و این رنگ‌ها دوجزئی هستند که استقامت، دوام و چسبندگی بیشتری دارند.

«روزنامه سرآمد»: چند شرکت تولیدکننده رنگ‌های صنعتی و دریایی در کشور وجود دارند؟
قنبری: شرکت‌های زیادی در این زمینه فعال هستند.

«روزنامه سرآمد»: مواد اولیه‌ رنگ‌هایتان بیشتر داخلی است یا خارجی؟
قنبری: بخشی از مواد اولیه داخلی است و بخشی از آن هم خارجی. می‌توان گفت به‌صورت پنجاه‌پنجاه مواد اولیه تأمین می‌شود. البته این درصدها مربوط به رنگ دریایی است، ولی برای ضدخزه حتماً مواد اولیه آن وارداتی است.

«روزنامه سرآمد» رنگ کشتی‌ها بیشتر در کدام کشورها تولید می‌شود و صاحب برند این صنعت در دنیا هستند؟
قنبری: شرکت‌هایی مانند همپل، جوتن، سیگما از کشورهای اروپایی رنگ‌های بسیار خوبی تولید می‌کنند.

«روزنامه سرآمد»: آیا بیشترین رنگ‌ها از کشور چین وارد می‌شود؟
قنبری: رنگ از چین وارد نمی‌شود. رنگ جوتن و همپل در امارات تولید می‌شود.

«روزنامه سرآمد»: شما مشتریان خارجی هم دارید؟
قنبری: مشتریان ما اکثراً داخلی هستند. گاهی هم وقتی ایرانی‌ها کشتی خودشان را در دوبی دایک می‌کنند، رنگ را از ایران می‌برند. البته وقتی  برخی کشتی‌های خود را در آنجا دایک می‌کنند، رنگ را هم آنجا تهیه می‌کنند.

«روزنامه سرآمد»: هر کشتی سالانه چندبار باید رنگ شود؟
قنبری: هر دوسال یک‌بار باید بالاجبار رنگ شوند. این اجبار از سوی مؤسسات رده‌بندی است تا دایک‌شده و اورهال شوند.

«روزنامه سرآمد»: مهم‌ترین مشکلات پیش روی صنعت شما چیست؟
قنبری: تأمین مواد اولیه، مخصوصاً برای ضدخزه، عمده مشکل ماست. هرچند به امارات دسترسی داریم، اما به دلیل نوسانات زیاد قیمت ارز، تأمین مواد اولیه گران در می‌آید.
 
منبع: اقتصاد سرآمد
ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه