پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۰۸۹
۱۰ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۰:۴۱

برنامه‌ریزی برای ۵ هزار زیستگاه تا پایان سال جاری

رئیس سازمان شیلات ایران از جاگذاری ۱۲ هزار زیستگاه مصنوعی و برنامه‌ریزی برای ۵ هزار زیستگاه دیگر تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این زیستگاه‌ها به آرام گرفتن ذخایر دریایی کمک کرده و باعث می‌شود تا در مواردی که افزایش صید داریم، دریا بتواند خود را بازسازی کند.
برنامه‌ریزی برای ۵ هزار زیستگاه تا پایان سال جاری

 به گزارش اقتصاددریایی، سیدحسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران، درباره برنامه‌های این سازمان برای تولید جلبک گفت: تولید گیاهان آبزی فرصتی است که در کشور ما آن‌گونه که باید و شاید به بالفعل نرسیده است.

وی افزود: در دنیا از ۲۳۳ میلیون تن تولید آبزیان، ۳۶.۵ میلیون تن مربوط به گیاهان آبزی شامل میکرو و ماکرو جلبک‌هاست.رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در ۶ ساله اخیر تولید میکرو جلبک‌ها از هفت به ۴۰۰ تن رسیده و رشد قابل توجهی داشته که با توجه به ظرفیت‌های موجود، این عدد قابل توسعه است.

وی وضعیت تولید جلبک در کشور را در مرحله بلوغ نسبی در حوزه دانش برشمرد و اظهار امیدواری کرد؛ با تجاری‌سازی در صنعت، با ایجاد شورای سیاستگذاری در حوزه گیاهان آبزی در سازمان شیلات ایران و تنظیم‌گری بین بخش‌های مختلف و با همت همه دست‌اندرکاران و هم‌افزایی و همفکری بتوانیم آن‌طور که شایسته است ظرفیت‌های موجود را پای کار بیاوریم.

حسینی گفت: در شش ساله اخیر تولید میکروجلبک‌ها در کشور از ۷ به ۴۰۰ تن رسیده است که با توجه به ظرفیت‌های موجود این عدد قابل توسعه است.

 پیش‌بینی تولید ۱.۸ میلیون تن آبزی در برنامه هفتم توسعه

 رئیس سازمان شیلات ایران درباره میزان تولید آبزیان و میگوی پرورشی در کشور نیز گفت: در برنامه هفتم توسعه تولید ۱.۸ میلیون تن آبزی پیش‌بینی شده که در حوزه صید و صیادی، پایداری و استفاده از ذخایر برداشت نشده در دستور کار است و آبزی‌پروری در حدود ۹۵۰ هزار تن پیش‌بینی شده است.وی افزود: تولید ماهی در دریا و افزایش بهره‌وری که حدود ۳۰ درصد از افزایش تولید را دربر دارد، از برنامه‌های محوری سازمان شیلات بوده و همچنین استفاده از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان برای افزایش تولید آبزیان در برنامه هفتم توسعه و سند چشم‌انداز مدنظر است.

حسینی ایجاد شهر مولد شیلاتی در منطقه دلیران بوشهر را از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده این سازمان برشمرد و اظهار امیدواری کرد؛ تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ حدود ۱۴ واحد از این پایلوت وارد مدار تولید شود.

وی مدیریت مناسب روش‌های صید را بسیار موثر در حفظ ذخایر برشمرد و افزود: اگر هر یک از روش‌های مورد استفاده در صید به روشی نامناسب مورد بهره‌برداری قرار گیرد مخرب خواهد شد.معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره میزان بازسازی، تکثیر و رهاسازی آبزیان گفت: با رهاسازی ۵۰۹ میلیون قطعه بچه ماهی، امسال رکورددار رهاسازی شدیم.

 

منبع: روابط عمومی سازمان شیلات ایران

ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه