بوق خبر - یکی از انواع غذاهای محبوب بین المللی گراتن میباشد. در پخت این غذا میتوانید از مواد مختلف و متنوعی مثل گوشت چرخ کرده، بادمجان و گوشت مرغ و … استفاده کنید. طرز تهیه گراتن گوشت چرخ کرده همچون پخت سوفله سبزیجات بسیار آسان است و در زمان کوتاهی میتوانید این غذا خوشمزه را تهیه کنید.
سیب زمینی: دو عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
پیاز: ۲ عدد
سس بشامل: ۱ لیوان
قارچ: ۱۰۰ گرم
کره: ۲۵ گرم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به مقدار کافی
روغن: به میزان مورد نیاز
در ابتدا برای درست کردن این غذا سیب زمینیها را شسته و داخل قابلمهای بریزید. قابلمه را با دو پیمانه آب پر کنید و سپس ۱ قاشق غذا خوری نمک به آن بیفزایید. گاز را روشن کرده و قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید تا سیب زمینیها آب پز شوند.
در این مرحله بعد از اینکه سیب زمینیها آب پز شدند پوست آنها را جدا کنید و با گوشت کوب سیب زمینیها را بکوبید تا به شکل پوره دربیایند. در ادامه کره را به سیب زمینیها اضافه کرده سپس نمک و فلفل را به آنها بیفزایید و مواد را با هم مخلوط کنید.
پیازها را پوست کنده و به شکل نگینی ریز کنید. تابهای مناسب برداشته داخل آن کمی روغن بریزید و سپس پیازها را در آن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و به خوبی آن را با پیاز تفت دهید تا جایی که گوشت تغییر رنگ دهد.
سپس زردچوبه، نمک، و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید. رب گوچه فرنگی را داخل تابه بریزید و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود و با مواد به خوبی مخلوط شود.
در این مرحله پس از تفت دادن رب به آنها یک فنجان آب اضافه کرده و در تابه را ببندید تا گوشت پخته شود. قارچها را خرد کرده و در تابهای دیگر تفت دهید.
فر را روشن کنید و روی دما ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. ظرفی مناسبی را تهیه کنید که با دمای فر سازگار باشد. سس بشامل را در کف آن بریزد و آن را کاملا پخش کنید. پوره سیب زمینی را روی سس ریخته و با قاشق آن را صاف و یکدست کنید.
روی پورهها یک لایه از گوشت را اضافه کرده و سپس قارچ تفت داده شده را روی آنها بریزید. مقداری پنیر پیتزا روی مواد ریخته و دوباره کمی سس به آنها اضافه کنید.
به همین روال همه مواد را داخل ظرف بچینید تا پر شود. مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید و سپس ظرف را در فر بگذارید. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه منتظر بمانید تا گراتن شما پخته شود.
در مرحلهی آخر بعد از اینکه گراتن پخته شد به مدت چند دقیقه گریل را روشن کرده تا روی پنیر پیتزا نیز پخته و به رنگ طلایی در بیاید. مواد را از فر خارج کرده و بگذارید تا خنک شود سپس آن را برش دهید و نوش جان بفرمایید.