به گزارش اقتصاددریایی،

سید محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران امروز (سه‌شنبه، دوم اردیبهشت) در نشست معرفی طرح‌های اکتشافی در حاشیه رویداد ملی سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و گاز ایران با ارائه جزئیات کاملی از مطالعات اکتشافی در این نشست تأکید کرد: پهنه‌های زمین‌شناسی ایران به‌ویژه زاگرس، خلیج فارس و دریای عمان از بیشترین ظرفیت‌های هیدروکربنی برخوردارند و سرمایه‌گذاری در این مناطق می‌تواند نقش کلیدی در تأمین انرژی کشور داشته باشد.  

وی با اشاره به مأموریت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: حوزه فعالیت ما شامل مطالعات اکتشافی در خشکی و دریا، ازجمله مناطق خلیج فارس و دریای عمان است. نقشه‌ای کلی از ظرفیت‌های هیدروکربنی کشور را ارائه کرده‌ایم که نشان‌دهنده ظرفیت قابل‌توجه نفت و گاز در مناطق مختلف ایران است.  

 مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با ارائه جزئیات زمین‌شناسی کشور گفت: پهنه زاگرس که استان‌های ایلام، کرمانشاه، خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان را شامل می‌شود، بیشترین ذخایر نفت و گاز را دارد، در حالی که ایران مرکزی و شرق ایران، به‌دلیل زون‌های آتشفشانی و زمین‌شناسی سنندج – سیرجان و ارومیه – دختر، فاقد ذخایر قابل‌توجه نفت و گاز است. البته برخی از مناطق مرکزی مانند قم، کاشان و آران و بیدگل امید‌هایی برای اکتشاف دارند.

جعفری درباره شمال شرق کشور افزود: منطقه سرخس و میدان طوس از ظرفیت بالایی برخوردارند و در حال بهره‌برداری هستند، همچنین در ناحیه مغان اردبیل، فعالیت‌های ژئوفیزیکی و لرزه‌نگاری در حال انجام است که می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای اکتشاف نفت و گاز فراهم کند.

وی با اشاره به بلوک‌های اکتشافی فعال کشور تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۸ بلوک اکتشافی نیازمند سرمایه‌گذاری داریم که بیشتر آنها در زاگرس متمرکز شده‌اند. این بلوک‌ها شامل نواحی لرستان، دزفول شمالی، دزفول جنوبی، فارس، همچنین دو بلوک دریایی در خلیج فارس است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه توسعه هر بلوک اکتشافی به‌طور متوسط ۴۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، ادامه داد: البته برخی از بلوک‌ها به دلیل ساختار‌های پیچیده زمین‌شناسی، نیاز به مطالعات ژئوفیزیکی و حفاری گسترده‌تری دارند که هزینه‌های بیشتری را در بر خواهد داشت.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مدیریت اکتشاف