پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۷۵۴۱
۱۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۱

نیروی دریایی ارتش به‌دنبال توسعه دیپلماسی دریایی

نیروی دریایی ارتش به‌دنبال توسعه دیپلماسی دریایی

به گزارش اقتصاددریایی، هفتم آذر، سالروز حماسه‌آفرینى نیروهاي شجاع و دریادل نداجا در نبرد با  متجاوزان به مرز و بوم ایران اسلامی است که با کمترین امکانات و با ایثار جان خود، بزرگترین ضربه را بر پیکر نیروي دریایی دشمنان وارد ساخته و شجاعانه از حقانیت و تمامیت ارضی ایران اسلامی دفاع کرده و می کنند.  سربازانى که با اهداى خون خود، در دل  آب‌هاي مواج و خروشان خلیج فارس، به نداي هل من ناصر حسین زمان لبیک گفتند و با افتخار شربت شهادت نوشیدند.

در همین رابطه هرساله آیین گرامی‌داشت روز نیروی دریایی ارتش در تهران برگزار می‌شود، این گرامی داشت امسال اما رنگ و بوی متفاوتی داشته به طوری که جزیره کیش میزبان این همایش و آیین متفاوت بوده که با حضور مسئولان کشوری و لشکری بر پایه دیپلماسی و میدان طراحی و برپا شده است.

نداجا با دیپلماسی دریایی به امتدادهای راهبردی ج.ا.ا عمق‌بخشیده است
«دیپلماسی دریایی یکی از وظایف مهم نیروهای دریایی در تمام نقاط جهان بوده و فعالیت‌هایی در توسعه دیپلماسی و عمق‌بخشی به امتدادهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران انجام داده است»
دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در این آیین گفت: خداوند بزرگ را شاکرم از این جهت که به ما این فرصت را داد تا در چهل و چهارمین سالگرد روز نیروی دریایی که به تدبیر امام راحل نامگذاری شد، میزبان شما عزیزان باشیم. 
وی افزود: در تاریخ هر کشوری روزهایی وجود دارند که موجب مباهات غرور و افتخار ملت هستند، هفتم آذر در تقویم این کهن دیار یکی از روزهای تاریخی و فراموش نشدنی است و بر خود می‌بالیم که بیش از چهار دهه سربازان سپیدپوش ولایت زیر پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران نگهبان منافع ملت و مردم شریف در آب‌های جهان هستند. 
دریادار ایرانی ادامه داد: در آن روزهایی که رژیم بعثی با حمایت تمام عیار استکبار جهانی و با هدف از پای درآوردن نهال انقلاب اسلامی تهاجمی گسترده و ناجوانمردانه علیه میهن ما آغاز کرد قصد داشت تا در یک شب خرمشهر و در سه روز تهران را فتح کند، بزرگمردانی همچون شهید آبکناری مردانه ایستادند تا دشمن این خیال خام را برای همیشه به گور ببرد.

شهدای نیروی دریایی ارتش جاودانه شده‌اند

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: هرچند این دفاع ملی ۸ سال برای ما به طول انجامید اما در عرصه دریا طومار نیروی دریایی رژیم بعث تنها پس از ۶۷ روز با انجام سلسله عملیات‌های اشکان، شهید صفری و مروارید در هم پیچیده شد و برتری کامل دریایی و سیادت دریایی مد نظر حاصل شد.
وی افزود: این موفقیت بزرگ حاصل نشد مگر با مجاهدت ایثارگری و از خود گذشتگی پیشکسوتان و همکاران سرافراز و همرزمان عزیزم در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران. خوشبختانه از جمع دریادلان آن زمان نیروی دریایی این افتخار را داریم که جانبازان سرافراز ما به نمایندگی ناوسروان مسیحی پیشکسوتان گرانقدر مانند عزیزانی که در جمع ما حضور دارند.
دریادار ایرانی گفت: در روزهای پایانی جنگ بود که استکبار ذلیل و منفور به طور مستقیم وارد نبرد با جمهوری اسلامی ایران شد و در یک نبرد نابرابر همرزمانی از ناوهای سهند، سبلان و جوشن جاودانه شده و در کنار شهدای همیشه قهرمان پیکان در خلیج همیشه فارس آرام گرفتند.
به گفته وی،‌ جوانان و دریادلانی که سال گذشته موفق شدند به همراه ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناو بندر مکران دریانوردی تاریخی دور دنیا را با افتخار انجام دهند، آموزش دیده و رهروان شهدای عزیز پیکان، سهند و جوشان بودند که به فرمان مقام عظمای ولایت و رهبر فرزانه، خردمند و هوشمند ما لبیک گفته و افتخار دیگری را زیر پرچم ولایت برای ملت آفریدند.

جوانان دانشمند ایران آنچه نیاز دارند 
را تولید می‌کنند
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: خدا را شاکریم که چهار دهه سخت ولی پرافتخار را پشت سر گذاشتیم و آن‌قدر در راه پیشرفت قدم گذاشته‌ایم که امروزه زیردریایی ناوشکن، ناو موشک انداز، هواناو، دیزل‌های دریایی، انواع پهپاد و تجهیزات و سامانه‌های دفاعی در کشور عزیز ما به دست جوانان توانمند و دانشمند ما طراحی و ساخته می‌شود.
وی افزود: دیپلماسی دریایی یکی از وظایف مهم نیروهای دریایی در تمام نقاط جهان است و افتخار می‌کنیم که توسعه دیپلماسی دریایی و همکاری با نیروهای دریایی کشورهای دوست، همسایه و برادر را همواره مد نظر قرار داده و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نبوده‌ایم.

نیروی دریایی ارتش به‌دنبال تعمیق و توسعه دیپلماسی دریایی

دریادار ایرانی با اشاره به اقدامات نیروی دریایی ارتش در آیونز تصریح کرد: به عنوان یکی از اعضای فعال سمپوزیوم آیونز فرماندهان نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند) ریاست مشترک دو کارگروه امنیت دریایی و اقدامات بشردوستانه از سه کارگروه آن را عهده‌دار بوده و در تلاش برای ارتقای سطح امنیت جمعی در منطقه اقیانوس هند رزمایش ۲۰۲۴ آیونز را در مهرماه امسال در شمال اقیانوس هند اجرا کردیم.
وی ادامه داد: بازدیدهای متقابل از بندرها، انجام رزمایش‌های مشترک و مرکب، تعاملات و تبادلات آموزشی و عملیاتی، مشارکت در اجلاس‌ها و نشست‌های مختلف دریایی و ستادی و میزبانی و مشارکت در مسابقات نظامی بخشی از فعالیت‌های نیروی دریایی در توسعه دیپلماسی و عمق‌بخشی به امتدادهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اتکال به خداوند و توسل به ائمه اطهار و سرلوحه قرار دادن تدابیر مقام عظمای ولایتو فرماندهی معظم کل قوا قدم‌های خود را محکم‌تر مصمم‌تر و امیدوارانه‌تر بر خواهد داشت و تمام تلاش خود را در گام دوم انقلاب انجام خواهد داد تا یک نیروی دریایی بسازد که در شأن ملت ایران باشد.
وی در پایان، دریا را زمینه‌ساز صلح و دوستی دانست و تصریح کرد: دریا زمینه ارتباط کشورها را فراهم کرده و ما به‌عنوان نیروی دریایی راهبردی ارتش، با همکاری سایر همرزمان خود در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، پیام آور صلح و دوستی برای کشورهای دوست و هم‌پیمان هستیم.

عراقچی: دیپلماسی متکی به قدرت‌های درونی کشور است
وزیر امور خارجه گفت: دیپلماسی راه کم‌هزینه‌تر و راه بهتری برای رسیدن به اهداف است ولی واقعیت این است که دیپلماسی متکی به قدرت‌های درونی کشور است که می‌توند جلو برود. 
عباس عراقچی وزیر امور خارجه در مراسم گرامیداشت نیروی دریایی گفت: دیپلماسی راه کم‌هزینه‌تر و راه بهتری برای رسیدن به اهداف است ولی واقعیت این است که دیپلماسی متکی به قدرت‌های درونی کشور است که می‌تواند جلو برود. 
وی افزود: دیپلماسی را مولفه‌های قدرت ملی حمایت می‌کنند. دیپلماسی و میدان در یک جهت حرکت می‌کنند و دیپلماسی بدون میدان ناتوان است. 
عراقچی گفت: قدرت و میدان با استفاده از دیپلماسی مسیر خودش را پیدا می‌کند و در مجموع اهداف و حیثیت ملی تأمین می‌شود

تکفیری‌ها در مقابل مقاومت راه به جایی نمی‌برند
وزیر امورخارجه همچنین تاکید کرد گروه‌های تکفیری و حامیان آنها باید بدانند که در مقابل نیروهای مقاومت و نیروهایی که برای عزت و شرف کشورشان می‌جنگند راه به جایی نخواهند برد. 
عراقچی گفت: ثابت شد که چگونه آمریکا، رژیم صهیونیستی و گروه‌های تکفیری در یک جهت حرکت می‌کنند و این یک واقعیت تاریخی است.

نقش نیروی دریایی در برقراری امنیت برای این توسعه کلیدی است
غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این مراسم گفت: سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نماد پیوند دیپلماسی و میدان است.
وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی و میدان مکمل یکدیگر هستند، اظهار کرد: حاج قاسم سلیمانی نماد بلند گامت پیوند دیپلماسی و میدان بود.
حدادعادل ادامه داد: در مجمع مصلحت نظام، دستگاه دیپلماسی کشور را در اجرای سیاست‌های کلی نظام یاری می‌کنیم.مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به توسعه اقتصاد دریا محور، بیان کرد: نقش نیروی دریایی جمهوری اسلامی در برقراری امنیت برای این توسعه کلیدی است.
وی با بیان‌اینکه ایرانیان سابقه تاریخی در دریا نوردی دارند، افزود: انگیزه برای توسعه اقتصادی، نظامی و دفاعی از دلایل گرایش تاریخی ایرانیان به دریا نوردی بوده است.
حداد عادل با بیان اینکه در مسیر یک راه طولانی توسعه دریا محور قرار داریم، اضافه کرد: مدیریت کار آمد برای موفقیت در این حوزه ضروری است که دولت باید یک ساختار چابک برای آن طراحی کند؛ دولت باید زیر ساخت لازم را ایجاد و مسیر را هموار کند.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری بخش خصوصی و استفاده از نیروهای بومی در توسعه دریا محور ضروری است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: تاریخ و جغرافیای امروز جهان اثبات می‌کند که هر ملی که خواهان عزت و کرامت است باید به خود متکی‌ باشد و مردم ایران با انقلاب اسلامی در این مسیر وارد شده و در حرکت است؛ این اطمینان را داریم که آینده‌ای درخشان در انتظار ملت ایران است.
 
منبع: اقتصاد سرآمد
ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه