به گزارش اقتصاددریایی، وزیر کار با اشاره به طرح کالابرگ الکترونیک ادامه داد: اکنون این بستر شکل گرفته و خانوادهها نیز براساس آن رفتارشان تغییر کرده و با اجرای این طرح که طی هفت فاز توسعه پیدا کرده، رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم در حال تغییر است. مردم به سمت خریداری مواد خوراکی سالم حرکت میکنند.
اقتصاد ۱۰۰ نوشت:سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماع در پاسخ دربارهی این موضوع بیان کرد این طرح در طول سهماه کمترین مشکل را داشت و با موفقیت به سرانجام رسید.
همچنین با تمامی۲۳۰ هزار فروشگاه مرتبط با این طرح تسویه حساب انجام شده و بدهیای در این زمینه نداریم. تداوم این طرح نیازمند بررسی است که در حال انجام است و تاکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
با توجه به اعلام رضایت و آمادگی دولت برای اجرای مجدد این طرح و همچنین استقبال بالای مردم از آن، این انتظار میرود که در آیندهای نهچندان دور احتمالاً شاهد اجرای چنین طرح و یا مشابه آن باشیم.
با توجه به چراغ سبز وزیر اقتصاد و وزیر تعاون به ادامه دار شدن طرح کالابرگ احتمال می رود که در خرداد ماه ین طرح ادامه پیدا کند. اما هنوز زمان دقیقی برای شارژ کالابرگ خرداد ماه ۱۴۰۳ مشخص نشده است.
اکثر قریب به اتفاق جامعه هدف از تخصیص کالابرگ الکترونیک استقبال کردند که این نشان دهنده اقدام موفق و خوب دولت است.
تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ هیأت وزیران در خصوص «استمرار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳» طی نامه شماره ۲۴۶۲۹ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ ابلاغ شد.
در این ابلاغیه آمده است: هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد ۱- در اجرای جزءهای (۱) و (۲) بند (الف) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (بخش اول) و به منظور استمرار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به اجرای طرح مذکور از محل اعتبارات مصوب مربوط در قانون بودجه سال جاری اقدام نماید.
تبصره – اقلام کالاهای اساسی مشمول طرح و نحوه توزیع یارانه بین اقلام مذکور مطابق با مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت است.
۲- سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است مطابق با بند (پ) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (بخش اول) و تا زمان ابلاغ بخش دوم قانون مذکور به شرح مقرر در بند یادشده نسبت به تخصیص اعتبارات کالابرگ به صورت علیالحساب و متناسب با میزان اعتبارات مقرر برای کالابرگ در جداول قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور اقدام نماید.
تبصره – در اجرای این بند و به منظور تسویه مطالبات فروشگاههای طرف قرارداد در طرح فجرانه، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است مبلغ دویست هزار میلیارد ریال به عنوان علیالحساب از محل اعتبارات بودجه عمومی در اختیار شرکت مجری طرح شرکت خدمات فناوری رفاه ایرانیان (فارا) وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهد.
طرح کالابرگ الکترونیکی مصادف با حلول ماه مبارک رمضان و عید نوروز از تاریخ ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ کلید خورد و تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت.
طرحی که در آن یک فرد یارانهبگیر در صورت استفاده از کالابرگ و خرید از سبد غذاییِ ۱۱ قلم کالای مورد تأیید وزارت کار، ۲۲۰ هزار تومان به مبلغ ۴۰۰ هزارتومان کالابرگش افزوده میشد و میتوانست تا ۶۲۰ هزارتومان از این اقلامِ مشخص خریداری کند. بهاین معنا که خانوادهای که بهازای هر فرد، ۳۰۰ هزار تومان و یا ۴۰۰ هزار تومان دریافت میکرده، ۲۲۰ هزار تومان بیشتر دریافت میکرد که باید این اعتبارِ تشویقی صرفِ خرید ۱۱ قلم کالا میشد.
علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تخصیص کالا برگ الکترونیک به اقشار ضعیف جامعه حرکت خوبی از طرف دولت بود که با استقبال گسترده مردم همراه شد.
نکته مهم اینجا است که با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی اقشار ضعیف جامعه باید تخصیص کالابرگ الکترونیک همچنان استمرار پیدا کند تا شاهد شرایط مطلوبتر و بهتر اقشار ضعیف جامعه باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: طبیعی است که هر کار اجرایی با ایرادات و اشکالاتی همراه است که در مورد کالابرگ الکترونیک نیز باید با رفع اشکالات ما شاهد روانتر شدن امور در این حوزه خواهیم بود.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت، در هفته گذشته اعلام کرد با توجه به استقبال ۶۰ میلیون نفری از اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و تاثیر مثبت آن بر طبقات ضعیف و متوسط جامعه، اهتمام دولت تامین منابع لازم برای ادامه طرح است.
پیشتر ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، نیز درباره طرح کالابرگ الکترونیک گفته بود: «هزار فروشگاه به این سامانه متصل و از حدود ۶۱ میلیون ایرانی واجد شرایط، بیش از ۵۳ میلیون نفر از طرح فجرانه یا همان کالابرگ الکترونیک برخوردار شدهاند.»
او همچنین تاکید کرده بود: «آنچه مهم است اینکه باید دهکهای پایین شناسایی شوند تا افراد بهتر از این طرح بهره ببرند. البته با توجه به سامانههایی که برای تعیین دهکبندی وجود دارد، این طرح تاکنون در تعلق گرفتن به جامعه هدف موفق بوده است.»