بوق خبر - شواهد و مدارک حاکی از آن است که مصرف شیر ممکن است برای قلب مان هم خوب باشد.
بر اساس پژوهشی که به تازگی در نشریه بین المللی Obesity منتشر شده، کسانی که به طور مرتب شیر مصرف میکردند سطح کلسترول آنها پایینتر و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها کمتر شده بود.
محققان دانشگاههای ریدینگ ِ انگلیس، استرالیای جنوبی و آکلند ِ نیوزلند به بررسی دادههای مربوط به حدود ۲ میلیون فرد بزرگسال در انگلیس پرداختند.
محققان از علم ژنتیک برای شناسایی کسانی کمک گرفتند که عادت به مصرف شیر دارند. آنها متوجه شدند کسانی که از این تفاوت ژنتیکی برخوردار بودند که به هضم لاکتوز درون شیر کمک میکند، احتمال مصرف شیر در آنها بالاتر بود. محققان با استفاده از این اطلاعات و تحقیقات مربوط به مصرف شیر، به بررسی ارتباط احتمالی میان مصرف شیر با مسائل پزشکیای همچون خطر بروز بیماری پرداختند.
آنها پی بردند کسانی که شیر مصرف میکردند معمولاً شاخص توده بدنی بیشتری داشتند، اما سطح کلسترول مفید و مضرشان پایینتر بود. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هم در این افراد ۱۴ درصد کمتر بود.
هضم چربی زیاد شیر ممکن است به خاطر وجود یک عامل ناشناخته ویژه در این نوشیدنی، شکل متفاوتی داشته باشد
تحقیق دیگری میگوید ممکن است میان مصرف چربی اشباع شده و افزایش خطر بیماریهای قلبی ارتباط وجود داشته باشد. اما از قرار معلوم ارتباطی میان مصرف شیر، که چربی اشباع شدهی زیادی دارد، و خطر بروز بیماری همچون دیگر مواد غذایی پرچرب مانند گوشت قرمز، وجود ندارد.
این یافتهها حاکی از آن است که اگر میخواهید رژیم غذاییای داشته باشید که برای سلامت قلب تان مفید باشد، مصرف شیر ایرادی نخواهد داشت.
دانشمندان میگویند این تحقیق نشان میدهد مصرف شیر مشکل قابل توجهی به لحاظ خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی ایجاد نمیکند، گرچه این نوشیدنی باعث افزایش اندک شاخص توده بدنی و چربی بدن در میان مصرف کنندگانش شده بود.
به گفتهی محققان، این پژوهش میگوید هنوز مشخص نیست که آیا این چربی موجود در مواد لبنی است که در کاهش سطح کلسترول خون نقش دارد یا عاملی ناشناخته در این نوشیدنی.
دانشمندان میگویند یک توضیح دراینباره شاید این باشد که کلسیم و لاکتوز فراوان موجود در شیر احتمالاً نحوهی سوخت و ساز چربیها در بدن را تغییر میدهند. علاوه بر این، ممکن است به این دلیل باشد که مصرف شیر بر روی باکتریهایی که درون رودهها زندگی میکنند اثر میگذارد و همین امر نحوهی پردازش کلسترول را تغییر میدهد. برای درک بهتر نقش دقیق مصرف شیر در خطر بروز بیماری به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کارشناسان فعلاً میگویند شیر و محصولات لبنی به دلیل دارا بودن مواد غذایی مهمی همچون پروتئین و کلسیم میتوانند جزئی از یک رژیم غذایی سالم باشند.