بوق خبر - از جمله پرکاربردترین وسایل آشپزخانه میتوان به ظروف چینی اشاره کرد که در انواع و اقسام مدلهای مختلف وجود دارند و به دلیل استفاده فراوان از آنها در نظافت و تمیزی شان باید دقت نمود. این ظروف بعد از مدتی استفاده از آنها سطحشان دچار آسیب شده و براقیت و درخشندگی روز اول خود را از دست میدهند، در همین راستا قصد داریم در این مطلب به جهت یادگیری و راهنمایی شما عزیزان نحوه براق کردن ظروف چینی را در اختیارتان قرار دهیم.
با توجه به این که با مرور زمان ظروف چینی ظاهر کدری به خود گرفته و دچار لک میشوند بنابراین باید آنها را با بکارگیری روشهای امن و طبیعی تمیز کرد و مجددا به حالت اولشان بازگرداند. براق کردن ظروف چینی را میتوان خیلی راحت در منزل با صرف کمترین هزینه و در مدت زمان اندکی با وسایل و موادی ساده و در دسترس انجام داد و به جای این که این نوع ظروف را پس از چند سال استفاده به خاطر ظاهر بدی که دارند دور بیندازید میتوانید آنها را به این طریق زیبا و درخشنده سازید و از آنها استفاده مجدد داشته باشید.
از آنجایی که ظروف چینی از اصلیترین ظروف پذیرایی به شمار میآیند بنابراین باید همیشه از ظاهری زیبا و درخشان برخوردار بوده و عاری از هر گونه لکههای ناشی از برخورد قاشق و چنگال باشند. در صورتی که به دنبال راهکارهایی برای برق انداختن این نوع ظروف هستید و قصد دارید مجددا ظاهری نو و زیبا به آنها ببخشید پیشنهاد میکنیم که در ادامه این مطلب همراه ما بوده و با چندین راه حل موثر در این زمینه آشنا شوید.
ظروف چینی چرب در واقع حالت بسیار لیزی داشته و خیلی شکننده میباشند و با توجه به این که گاهی اوقات امکان دارد لکههای چربی بر روی ظروف باقی بمانند در نتیجه نیاز به روشهای کاربردی و موثری برای پاکسازی آنها میباشد.
یکی از این روشها این است که محفظهای که مختص شستن ظرفها در آشپزخانه میباشد را به طور کامل از آب پر کنید و بعد حدود چند قاشق غذا خوری سرکه و پودر ظرفشویی داخل آن ریخته و سپس ظروف استفاده شده چرب را داخل محلول آماده شده بخیسانید. بدین ترتیب بعد از گذشت حدود یک ساعت سرکه چربی را در خود حل کرده و در نتیجه بشقابها حالت شفاف و براقی به خود میگیرند.
یکی دیگر از راهکارهایی که میتوانید برای براق کردن ظروف چینی از آن کمک بگیرید این است که ظروف موردنظر را درون یک دیگ که داخل آن از آب سرد و پودر ماشین پر شده است بریزید و حدود چند دقیقه آنها را بجوشانید تا بدین گونه لکهها و چربیهایی که بر روی ظروف باقی مانده به طور کامل از بین بروند و ظروف ظاهر تمیز و درخشانی به خود بگیرند.
بکار بردن جوش شیرین:
در صورتی که ظروف آلوده به چربی دارای جرم نیز باشند میتوانید برای این کار سینک ظرفشویی را پر از آب کرده و حدود نصف فنجان جوش شیرین در آن بریزید. پس از گذشت مدت زمانی جوش شیرین جرمها را پاک کرده و آن را کاملا تمیز میکند. همینطور میتوانید لبههای استکان و ظروف چینی را با استفاده از پارچه چینی آغشته به محلول جوش شیرین به طور کامل پاکسازی نمایید.
برای بکار بردن این راهکار حدود نصف یک لیمو را به نمک کاملا آغشته نمایید و بعد روی ظروف چینی بکشید که در واقع روشی بسیار کاربردی و مفید در این زمینه میباشد همینطور میتوانید برای پاکسازی سینک ظرفشویی نیز ار این شیوه بهره ببرید.
بهتر است بدانید تاکنون به اثبات رسیده است که میتوانید لکههای ایجاد شده بر روی ظروف را با استفاده از پودرهای ساینده به راحتی از بین ببرید. برای این کار ابتدا وسیله پاک کننده خود را انتخاب نمایید و بعد آن را توسط آب به شکل خمیر در آورده و سپس با استفاده از انگشتان خود یا یک تکه اسنفج و یا تکهای پارچه بر روی لکههای ایجاد شده خمیر را به قدری بمالید که کاملا پاکسازی شده و از بین بروند. باید این نکته را در نظر داشته باشید که این روش فقط برای پاکسازی لکهها مناسب میباشد و در صورتی که ظرف موردنظر شما دارای خراش یا شکستگی میباشد این نوع پاک کنندهها برای این کار موثر نمیباشند و امکان دارد اگر خیلی محکم آنها را پاک کنید خراشهای ایجاد شده حالت بدتری به خود بگیرند.
نکات کلیدی و مهم:
یکی از اصلیترین نکات در این زمینه این است که در زمان شستشوی ظرفها حتما از آب گرم استفاده نمایید چرا که آب گرم توانایی از بین بردن باکترهای موجود بر روی ظروف موردنظر را دارد.
به هیچ عنوان از شویندههای قوی استفاده نکنید. گاهی اوقات مشاهده شده است که بسیاری از خانمها برای تمیز کردن ظروف از شویندههای غیرمطمئن و قوی استفاده کرده اند. توجه داشته باشید که این کار موجب زرد شدن سطح ظروف موردنظر خواهد شد.
به طور کلی استفاده مداوم از ماشین ظرفشویی توصیه نمیگردد، زیرا اگر دستگاه دچار کمی خرابی باشد ظرفها را به خوبی شستشو نمیدهد و همینطور اگر ظرفها کمی ظریف و حساس باشند امکان دارد که موجب زود کهنه شدن و از بین رفتن رنگ آنها شود.
بهتر است بدانید که بکار بردن کمی آب لیمو موجب براق شدن و درخشندگی ظرفها میشود. احتیاجی نیست که حتما از یک شیشه کامل آب لیمو استفاده نماید بلکه فقط با افزودن مقداری از آن به ظرفها میتوانید آنها را براق نمایید.
توجه داشته اشید که برای تمیز نمودن ظروف چینی به هیچ عنوان از وایتکس استفاده نکنید چرا که این ماده نه تنها برای سلامتی مضر بوده بلکه باعث از بین رفتن قسمت لعاب روی ظرف شده و در نهایت از میزان مقاوت آنها کاسته و موجب ضعیف شدن و شکنندگی آنها میشود.