به گزارش
اقتصاددریایی، طبق اعلام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، پانزدهمین دوره جشنواره ملی فرهنگی-هنری خلیجفارس قرار است از یکماردیبهشت آغاز شود و بخش علمی-پژوهشی آن که از بستک تا بندرلنگه، جاسک، جزیره هرمز، بندرعباس، حاجیآباد و دیگر مناطق استان گسترده خواهد بود، میزبان پژوهشگران و محققان استانی و چهرههای ملی است. همچنین براساس اعلام رسانهها، تقویت بخش علمی-پژوهشی یکی از مهمترین تفاوتهای این دوره از جشنواره با دورههای پیشین است که زمینهساز راهاندازی «دفتر خلیجفارس و مکرانشناسی» بهعنوان شعبهای از بنیاد ایرانشناسی خواهد بود.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی خلیجفارس، یکی از بزرگترین و پرافتخارترین رویدادهای فرهنگی کشور از ۱ تا ۱۰اردیبهشت در بندرعباس و دیگر شهرستانهای استان هرمزگان برگزار میشود. این جشنواره فرصتی استثنایی برای تجلیل از خلیج همیشه فارس، با حضور هنرمندان، اندیشمندان و فعالان فرهنگی از سراسر ایران و دیگر نقاط جهان است. برنامههای جشنواره، از نمایشگاهها و اجراهای هنری گرفته تا آیینهای ملی و فرهنگی، جلوهای متفاوت از فرهنگ، تاریخ و هنر مردم این دیار را به نمایش خواهد گذاشت. برگزاری این رویداد در گستره استان هرمزگان، بهویژه بندرعباس، اهمیت ویژهای به ترویج و پاسداشت فرهنگ اجتماعی و دریایی خلیجفارس میدهد. این جشنواره با رویکردی ملی و بینالمللی، پیوندی میان هنر، فرهنگ و هویت ایرانی برقرار میکند و جایگاه خلیجفارس را بهعنوان میراثی جاودان به جهانیان یادآوری میکند.
تشریح بخشها و برنامههای جشنواره ملی خلیجفارس
فرخنده جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در نشست خبری پانزدهمین جشنواره ملی فرهنگی-هنری خلیجفارس در تشریح برنامههای این جشنواره گفت: مهمترین جشنواره در بخشهای مردمی و فرهنگی-هنری نیز، جشنواره ملی موسیقی نواحی کشور است که برای نخستینبار به میزبانی هرمزگان برگزار میشود. همچنین جشنواره موسیقی بیکلام هم با موضوع خلیجفارس کار خود را از اسفندماه سال گذشته آغاز کرده و تاکنون بیش از ۱۴۰اثر به دبیرخانه ارسال شده و روی تارنما (سایت) جشنواره قابل دیدن است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: فراخوان فیلم ۱۲۰ثانیهای خلیجفارس نیز منتشر شده و متقاضیان از سراسر کشور تا ۲۰اردیبهشت میتوانند آثار خود را در تارنمای جشنواره خلیجفارس بارگذاری کنند. همچنین برنامهریزی برای فراخوان دوسالانه کتابسال، جشنواره رسانهای و فیلمنامهنویسی خلیجفارس است که علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات به تارنمای این جشنواره مراجعه کنند.
جلالی همچنین خاطرنشان کرد: فعالیت مستمر دبیرخانه اهمیت ویژهای دارد و در همین خصوص بسیاری از برنامهها از دهم اردیبهشت، روز ملی خلیجفارس، آغاز و در طول سال برگزار میشود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: جشنهای مردمی این جشنواره نیز با اولویت جزایر هرمز و بوموسی و بنادر تاریخی کنگ و لافت برگزار میشود. وی در بخش پایانی صحبتهای خود اظهار کرد: تجلیل از مفاخر فرهنگی، هنری، علمی، سیاسی، رسانهای و روحانیون از بخشهای دیگر این جشنواره است.
نقش رسانهها در افزایش مشارکت مردمی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی افزایش مشارکت مردم در پانزدهمین جشنواره ملی و بینالمللی خلیجفارس، اظهار کرد: تمام آیتمهای جشنواره پانزدهم از طریق سایت رسمی جشنواره، صفحه اینستاگرام و همچنین صفحات مجازی علاقهمندان در حوزههای مختلف، با مردم به اشتراک گذاشته میشود. بهعنوان نمونه، همکاران ما در بخش علمی-پژوهشی از روزهای گذشته تولید محتوا را آغاز کردهاند. وی ادامه داد: در حوزه توزیع این محتواها از رسانهها نیز درخواست همکاری داریم. از جمله از رسانهها که میخواهیم علاوهبر محتوایی که خودشان تولید میکنند، در بازنشر محتواهای دبیرخانه جشنواره نیز همراه باشند. این همکاری یکی از ابعاد ارتباط ما با جامعه رسانهای است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: بخش دیگری از مشارکت نیز به برنامههای میدانی مربوط میشود؛ از جمله جشنهای مردمی و اجراهای موسیقی نواحی که برای آنها برنامهریزی شده و میتواند نقش مهمی در جذب و مشارکت مردم داشته باشد. جلالی درباره ویژگیهای جدید پانزدهمین جشنواره ملی و بینالمللی خلیجفارس گفت: در این دوره تلاش کردیم بخش علمی جشنواره را با برجستگی و تأکید بیشتری دنبال کنیم. در سالهای گذشته برنامههای جشنواره عمدتاً در بندرعباس و جزیره هرمز متمرکز بودند، اما امسال توزیع برنامهها در شهرستانهای مختلف استان یکی از مزیتهای مهم این دوره بهشمار میرود. وی تأکید کرد: تقویت بخشهای مردمی از دیگر امتیازات جشنواره پانزدهم است، بسیاری از برنامهها تلاش کردهاند خود و محتوای تولیدیشان را از طریق شبکههای اجتماعی یا اجرای میدانی، مستقیماً در اختیار مردم قرار دهند. در بخش موسیقی نیز این ارتباط چهرهبهچهره و مشارکت عمومی نمود بیشتری خواهد داشت.