پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۳۵۴
۰۹ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۰:۴۱

تقویت چشم‌انداز اقتصاد دریامحور در گلستان

سفرهای نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به استان‌های ساحلی کشور ادامه دارد. در آخرین سفر علی عبدالعلی‌زاده به همراه حمزه رستم‌پور، رئیس سازمان شیلات ایران به استان گلستان و ضمن بازدید، به بررسی ظرفیت‌ها توانمندی‌های این استان در بخش‌های مختلف مرتبط با توسعه اقتصاد دریامحور پرداختند.
تقویت چشم‌انداز اقتصاد دریامحور در گلستان
به گزارش اقتصاددریایی، در حالی‌که استان گلستان با ظرفیت‌های بی‌نظیر طبیعی و انسانی خود در تلاش برای یافتن راهی به‌سوی توسعه پایدار است، مقامات ارشد کشور و استان در نشستی کلیدی گردهم آمدند تا نقش اقتصاد دریامحور را در آینده این منطقه ترسیم کنند. این جلسه که با حضور نماینده رئیس‌جمهور و رئیس سازمان شیلات ایران برگزار شد، نه‌تنها بر چالش‌های موجود نور تاباند، بلکه نویدبخش توجهی تازه به توانمندی‌های مردم و استفاده از ظرفیت‌های دریا برای شکوفایی اقتصادی بود. آنچه در این نشست مطرح شد، می‌تواند نقطه‌عطفی در مسیر پیشرفت گلستان باشد.
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در این جلسه تأکید کرد: اقتصاد دریامحور به معنای سیاست‌گذاری، نظارت، هدایت و ارزیابی دولت و توسعه‌آفرینی توسط مردم است. علی عبدالعلی‌زاده با اشاره به هزینه‌بر بودن توسعه زیرساخت‌ها در کشور و محدودیت درآمدهای نفتی ناشی از تحریم‌ها، توانمندسازی مردم و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه برای تولید ثروت را ضروری دانست. وی خطاب به مدیران گلستان گفت: باید مردم را از دارایی‌هایشان آگاه کرده و به توانمندسازی آن‌ها کمک کنیم، ضمن این‌که قول داد با رعایت قوانین و مسائل زیست‌محیطی، مشکلات توسعه استان برطرف شود.

امیدواری دولت چهاردهم به کریدور شمال به جنوب
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور همچنین در دیدار با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی‌فقیه در گلستان گفت: منابع دریاها عظیم است و به تعبیر مقام معظم رهبری دریا گنجی پنهان است. وی بیان کرد: ظرفیت پرورش ماهی در دریای خزر، دریای عمان و خلیج‌فارس بیش از نیاز گوشتی و پروتئینی کل کشور است. عبدالعلی‌زاده ادامه داد: از هر جهتی توسعه دریامحور امری مبارک است و جابه‌جایی بار در دریای خزر ظرفیتی است، چراکه تنها ایران با آب‌های آزاد ارتباط دارد. نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور اضافه کرد: امیدواریم در دولت چهاردهم شاهد اتصال کریدور شمال به جنوب باشیم. وی عنوان کرد: امتیاز ویژه گلستان داشتن مرز آبی و مرز ریلی است که از آن می‌توان در کنار دریای خزر استفاده کرد.
نماینده ولی‌فقیه در گلستان هم در این دیدار با استقبال از توجه ویژه دولت به اقتصاد دریا، گفت: در دولت چهاردهم اراده‌ جدی و مصمم برای گره‌گشایی از مشکلات مردم و کشور به چشم می‌خورد. آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی اظهار کرد: توسعه اقتصاد دریا، به‌عنوان یکی از محورهای کلیدی پیشرفت، باید با دقت و حساسیت ویژه‌ای دنبال شود. وی همچنین بر لزوم توجه به مسائل زیست‌محیطی در کنار بهره‌برداری اقتصادی تأکید کرد و افزود: حفظ تعادل میان توسعه و محیط‌زیست، تضمین‌کننده آینده‌ای پایدار برای نسل‌های بعدی خواهد بود.

تحول صنعت پرورش ماهی با نوآوری بومی
نماینده ویژه رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در بازدید از پروژه پرورش ماهی در قفس در آب‌های استان گلستان از پیشرفت‌های قابل‌توجه این صنعت در کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد، این نوآوری‌ها به افزایش کیفیت و کمیت تولید ماهی در کشور منجر شود. عبدالعلی‌زاده در پایان بازدید از طرح پرورش ماهی در قفس در بندرترکمن اظهار کرد: فناوری پرورش ماهی در قفس چندسال پیش به ایران منتقل شد و پس از یک دوره چالش، با تلاش‌های صورت‌گرفته، امروز شاهد موفقیت‌های چشمگیری هستیم. وی بیان کرد: این فرهنگ نه‌تنها در میان ماهیگیران جاافتاده، بلکه صنعتگران ما توانسته‌اند با نوآوری در طراحی و ساخت قفس‌ها، تحولی بزرگ ایجاد کنند. نماینده ویژه رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با اشاره به قفس منحصربه‌فردی که توسط آقای فیاض، یکی از فعالان این حوزه، برای صادرات ساخته شده، افزود: این قفس که در نوع خود بی‌نظیر است، با سبک ساخت متفاوت و کیفیتی بسیار مطلوب، می‌تواند نمونه‌ای بی‌مانند در جهان باشد. عبدالعلی‌زاده ادامه داد: ماهی‌های پرورش‌یافته در این قفس‌ها نیز از کیفیت متفاوتی برخوردارند و نسبت به ماهی‌های آب‌شیرین قزوین، ویژگی‌های برتری دارند. نماینده رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی از ورود این صنعت به مرحله نوآوری با تکیه بر دانش و مصالح داخلی، تأکید کرد: در تلاشیم با حمایت از فعالان این حوزه، امکانات بیشتری فراهم کنیم تا این قفس‌ها به تولید انبوه برسند و در اختیار سایر متقاضیان قرار گیرند.

دولت پیگیر پایداری خلیج گرگان
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از برنامه‌های جدی دولت برای رفع دغدغه‌های مرتبط با کاهش تراز آب دریای خزر و توسعه فعالیت‌های دریامحور در این منطقه خبر داد و با اشاره به موقعیت ممتاز گلستان به‌عنوان یکی از ۷استان ساحلی کشور، بر لزوم سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های دریایی این استان تأکید کرد. عبدالعلی‌زاده اظهار کرد: کاهش فاحش تراز آب دریای خزر، خلیج گرگان و مزارع پرورش میگو در گمیشان را با چالش مواجه کرده است. در حال حاضر، با لایروبی مسیرهای دسترسی آب، اقدامات موقتی برای تأمین آب مزارع میگو و بهبود شرایط خلیج آغاز شده است. وی افزود: در شورای‌عالی توسعه دریامحور با حضور رئیس‌جمهور، انجام مطالعات جامع برای پایداری بلندمدت این دوبخش تصویب شده و دولت با استفاده از روش‌هایی نظیر پمپاژ آب، در پی تحقق این هدف است.
عبدالعلی‌زاده همچنین از برنامه‌ریزی برای فعال‌سازی ظرفیت کشتیرانی در دریای خزر و ایجاد حداقل یک بندر فعال در گلستان خبر داد و گفت: این اقدام، زمینه انتقال کالا به کشورهای همجوار، به‌ویژه روسیه و از آنجا به خلیج‌فارس و دریای عمان را فراهم می‌کند و به توسعه صادرات و اشتغالزایی در استان کمک خواهد کرد. وی با تأکید بر این‌که ساحل گلستان و فعالیت‌های دریایی از جدی‌ترین دغدغه‌های دولت است، به مردم این استان اطمینان داد که با اجرایی‌شدن این طرح‌ها، شاهد شکوفایی اقتصادی و فرصت‌های شغلی پایدار خواهند بود. نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و همچنین حمزه رستم‌پور، رئیس سازمان شیلات ایران با همراهی علی‌اصغر طهماسبی، استاندار گلستان در ابتدای ورود به این استان به مقام والای شهیدان ادای احترام کردند.
براساس گزارش رسانه‌ها، علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به همراه رئیس سازمان شیلات ایران در بازدیدی از موزه ماهیان خاویاری در جزیره آشوراده، از نزدیک با ظرفیت‌های شیلاتی این منطقه آشنا شد.
 
منبع: اقتصاد سرآمد
ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه