به گزارش اقتصاددریایی به نقل از هرمزگان، حسین عباسنژاد بیان داشت: با پهلودهی یک فروند کشتی حامل کالای اساسی در اسکله ۱۶ بندر شهید رجایی کار تخلیه ۲۷ هزار و ۶۰۰ تنُ برنج از این شناور آغاز شده است.
وی ادامه داد: روزانه به صورت تقریبی سه هزار و ۴۰۰ تُن برنج از این کشتی تخلیه و به جهت حمایت از تولیدکنندگان برنج داخلی، این محموله به انبار ۲۱ ترانزیت کالا در بندر شهید رجایی منتقل میشود.
به گفته مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی؛ با توجه به اهمیت تنظیم بازار و نیاز ضروری مصرفکنندگان از اول آذرماه نیز کار ارسال این محموله برنج به بازار سراسر کشور آغاز خواهد شد.
عباسنژاد افزود: سومین کشتی حامل برنج به تناژ ۲۱ هزار تُن نیز به زودی وارد لنگرگاه بندر شهید رجایی میشود.
وی با اشاره به افزایش ۲۷۱ درصدی واردات برنج از ابتدای سال جاری تا کنون، گفت: در این مدت دو فروند کشتی حامل ۵۸ هزار و ۷۶۰ تُن برنج در بندر شهید رجایی پهلودهی شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: در این بازه زمانی ۵۷۵ هزار و ۳۶۴ تُن کالای اساسی شامل گندم، برنج، روغن، کود، کنجاله سویا و شکر از طریق ۱۳ فروند کشتی در بندر شهید رجایی تخلیه شده که بیشترین آن مربوط به چهار فروند گندم بوده است.
بندر شهید رجایی یکی از مهمترین مبادی ورودی کالای اساسی کشور محسوب میشود که دارای ۱۸ باب انبار مسقف به مساحت ۱۳۰ هزار متر مربع با ظرفیت بیش از ۳۵۰ هزار تُن، تعداد ۶ پست اسکله ویژه کالای اساسی، ظرفیت ۱۰۰ هزار تُن انواع کالاهای اساسی فله خشک، ۹۰ هزار متر مربع محوطه بارانداز و همچنین تعداد سه پایانه نگهداری فرآوردههای روغن خوراکی به ظرفیت ۳۷۰ هزار تُن است.
این بندر با ظرفیت ۱۰۰ میلیون تُن کالای فله و ۷.۵ میلیون تُن کالای کانتینری، بزرگترین و پیشرفتهترین پایانههای کانتینری کشور را در اختیار دارد و حجم گستردهای از عملیات جابهجایی کالاهای عمومی به خصوص محصولات فولادی، فله خشک (غله و سنگآهن)، فله مایع (روغنهای خوراکی) و فرآوردههای نفتخام در این بندر انجام میگیرد.