بوق خبر - سوختن غذا و سیاه شدن قابلمهها و ماهیتابهها از جمله مشکلاتی است که همه ما آن را تجربه نموده ایم، مطمئنا مواجه شدن با قابلمههای سیاه و سوخته برای هیچ یک از ما خوشایند نیست و به دنبال راهکارهایی امتحان شده و موثر برای تمیز کردن قابلمه سوخته هستیم. از این رو در این مطلب به معرفی روشهایی مفید برای تمیز کردن قابلمههای سوخته و ته گرفته میپردازیم که امیدواریم این نکات مهم برای شما عزیزان نیز کاربردی و مفید باشد.
در صورتی که به هر دلیلی غذای شما ته گرفت یا سوخت و با قابلمههای سیاه شده مواجه شدید که مقداری غذا نیز به ته آن چسبیده است، تحت هیچ شرایطی با قاشق یا چاقو به سراغ قابلمه نروید و سعی نکنید که تکههای چسبیده غذا را با ابزارهای مختلف جدا نمایید، زیرا این کار تنها منجر به خراب شدن قابلمههای شما میشود. در ادامه پنج روش موثر و نکات ریز خانه داری برای تمیز کردن قابلمه سوخته و ته گرفته را مشاهده میفرمایید که میتوانید در صورت بروز مشکل از این راهکارها استفاده نمایید.
اگر غذای شما سوخته است و قابلمه شما ته گرفته است به جای خراشیدن آن با قاشق یا چاقو، مقداری آبجوش و سرکه داخل قابلمه بریزید و درب آن را ببندید، بعد از یکی دو ساعت میتوانید با خیال راحت و بدون مشکی قابلمه سوخته را بشویید.
اگر میزان سوختگی قابلمه شما زیاد بود برای تمیز کردن آن، مقدار زیادی جوش شیرین را با کمی آب مخلوط نمایید (میزان آب در حدی باشد باشد که جوش شیرین فقط مرطوب شود) بعد از نیم ساعت قابلمه را بشویید تا اثر سوختگی از بین برود.
اگر قابلمههای شما بر اثر جوشاندن آب یا آب پز نمودن مواد غذایی سیاه شده اند، برای تمیز کردن این قابلمههای سیاه شده مقداری آب، نمک و آبلیمو را مخلوط کنید و در قابلمه ریخته و مدت کوتاهی آنها را بجوشانید و سپس قابلمه را با مایع ظرفشویی بشویید.
در صورتی که از ظروف تفلون برای پخت غذا استفاده مینمایید، در حین پختن غذا مقداری آبلیمو به آن اضافه نمایید تا ظروف تفلون شما سیاه نشوند و سوختگی احتمالی قابلمهها جلوگیری نمایید.
برای پاک کردن لکه روی قابلمه با ماهیتابه که بر اثر سوختگی به وجود آمده است میتوانید مقداری پوست سیب یا ریواس داخل قابلمه بجوشانید تا اثر لکه از بین برود.