صنایع دریایی

فرآیندهای سامانه جدید یکپارچه عملیات بندری بررسی شد

 اقتصاددریایی - فرآیندها و کارکردهای سامانه جدید یکپارچه عملیات بندری، با حضور کارشناسان فاوای بنادر خوزستان و بوشهر، در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) بررسی شد.

هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود

 اقتصاددریایی - فرمانده نیروی دریایی ارتش از اعازم هیئت علمی و پژوهشی به قطب جنوب خبر داد.

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

 اقتصاددریایی - در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

رتبه نخست بانوی دریانورد مازندرانی در آزمون افسر دومی

 اقتصاددریایی - در آزمون دریانوردی صلاحیت سمت افسر دوم شناور‌های زیر ۳ هزار نزدیک به ساحل، مژده رضاییان، دریانورد مازندرانی، بالاترین امتیاز و رتبه نخست را کسب کرد.

قطر بزرگترین قرارداد ساخت کشتی را با چین امضا کرد

 اقتصاددریایی - قطر بزرگترین سفارش کشتی‌سازی در تاریخ ساخت کشتی را با سفارش ۱۸ فروند کشتی فوق مدرن LNG به ارزش ۶ میلیارد دلار امضا کرد. این تعداد کشتی به ۱۰۴ فروند کشتی سفارش داده شده به کارخانجات کشتی سازی چین و کره جنوبی افزوده می‌شود.

نامه یک بازرس و مدرس دریایی ایرانی به جامعه جهانی دریانوردی؛

سهل انگاری بزرگ در نظام آموزشی دریانوردان!

گروه دانش دریا - رضا محمد علی بیگی مدرس و بازرس ارشد دریایی در یادداشتی به روزنامه دریایی اقتصادسرآمدکه در شبکه های بین المللی صنعت دریایی منتشر شد، خواستار بازنگری در کمیت و کیفیت محتوای دروس دریانوردان شد.

ساخت کشتی‌های کروز با پیشران‌های بادبانی

 اقتصاددریایی - پیشران‌های بادی با عنوان Brunvoll به عنوان یک سیستم محرکه تولید انرژی الکتریکی و کمک به صرفه‌جویی در سوخت بر روی کشتی‌های کروز مسافری نصب می‌شود.

برای اولین بار توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی؛

مطالعات موفقیت آمیز ایران درعمق دو کیلومتری دریای عمان

​​​​​​​گروه پژوهش دریایی - مریم رضایی - رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه در گذشته گشت‌های تحقیقاتی خلیج فارس در قالب توافق‌نامه کنوانسیون راپمی انجام می‌شد، گفت: داده‌های خام این گشت‌های تحقیقاتی به ایران ارائه نمی‌شود، ضمن آنکه از سال ۲۰۰۶ هیچ گشت تحقیقاتی در این منطقه انجام نشد؛ از این رو این پژوهشگاه طی مطالعات تابستانه و زمستانه توانست اطلس این حوضه مشتمل بر بیش از ۱۶۰ نقشه و تصویر را در ۸۸ صفحه با ابعاد a۳ و به زبان انگلیسی منتشر کند و با داده‌های به دست آمده قدرت چانه‌زنی ایران را در مجامع بین‌المللی فراهم کند.

نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان

 اقتصاددریایی - رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی از کاوش‌ها و مغزه‌گیری محققان ایرانی برای نخستین بار در اعماق دریای عمان خبر داد و گفت: مجوز تاسیس اولین مرکز رشد صنایع دریایی برای توسعه این صنایع در راستای سیاست‌های توسعه دریامحور اخذ شده است.

اما و اگر‌های اجرای مدیریت آب توازن کشتی‌ها از ماه سپتامبر ۲۰۲۴

 اقتصاددریایی - مقررات جدید کنوانسیون مدیریت آب بالاست (BWM) از ۸ سپتامبر ۲۰۲۴ قرار است اجرایی شود. در این میان براساس ارزیابی انجمن رده‌بندی جهانی (IACS) احتمال دارد که بسیاری کشتی‌ها نتوانند خود را با قوانین و مقررات جدید آب توازن کمک کنند به همین جهت احتمال دارد تاریخ اجرای آن به مدت ۶ ماه تمدید شود.

تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد

 اقتصاددریایی - تفاهم‌نامه ایجاد کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی در مراسمی با حضور ۳ شرکت کشتی‌سازی داخلی امضا شد.

علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟

 اقتصاددریایی - یکی از عجیب‌ترین توضیح‌های طبیعی درباره این منطقه نیز این بوده که حباب‌های متان آزاد شده از بستر دریا، کشتی‌ها را واژگون می‌کند. با این حال، در جریان مطالعات سازمان زمین شناسی ایالات متحده، هیچ نشانی از انتشار قابل توجه متان در ۱۵ هزار سال گذشته در این منطقه یافت نشد.