رویکرد موازنه‌ای سومالی در قبال آنکارا

ظرفیت‌سازی و قدرت نرم ترکیه در سومالی

​​​​​​​گروه اقتصاددریایی - توحید ورستان - اخیرا ترکیه و سومالی توافقنامه‌های امنیتی و دریایی متعددی را امضا کرده‌اند که نشان دهنده اهمیت راهبردی این کشور شاخ آفریقا برای آنکاراست. آگوست ۲۰۲۱ تقریبا مصادف با یک دهه همکاری چند جانبه بین سومالی و ترکیه بود. دهمین سالگرد این تعامل پیچیده دیپلماتیک در موگادیشو و آنکارا با برگزاری مراسم و کنفرانس‌هایی همراه بود و تحولات و نتایج این روابط در ده سال گذشته ارزیابی و منعکس شد. روابط ترکیه و سومالی در سیاست بین‌الملل و ژئوپلیتیک منطقه‌ای برانگیخته شده و در نتیجه مجموعه‌ای از تمجیدها، بدبینی‌ها و بررسی‌ها را به دنبال داشته است. با این وجود، دو کشور روابط دیپلماتیک خوبی را حفظ کرده‌اند. در همین راستا پرسش‌های متعددی مطرح می‌شود؛ ماهیت روابط ترکیه و سومالی چیست؟ ترکیه چه نقشی در فرآیندهای دولت سازی و ظرفیت سازی سومالی ایفا می‌کند؟ این رابطه چه تاثیری بر ژئوپلیتیک منطقه شاخ آفریقا داشته است؟

اقتصاد جزایر اقیانوس آرام و تأثیرات منطقه‌ای آن

 اقتصاددریایی -بر اساس داده‌های بانک جهانی در ۶ مارس ۲۰۲۴ میلادی، رشد اقتصادی جزایر اقیانوس آرام در سال ۲۰۲۳ به ۵.۵ درصد کاهش یافته است. در برخی کشور‌ها درآمد حاصل از گردشگری و کارگران خارج از کشور دوباره احیا شده است. با این حال، برخی از کشور‌ها به واسطه توفان‌ها و شوک‌های ناشی از خشکسالی با چالش مواجه شده‌اند.

افزایش ۵۰ درصدی صادرات نفت خام روسیه به چین و هند

صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا به کشور‌های هند و چین در هفته منتهی به ۲۸ مارس نسبت به هفته قبل از آن علی‌رغم تحریم‌های غرب ۵۰ درصد افزایش یافت.

هرمزگان به تامین کننده ۴۰ درصد موز کشور تبدیل خواهد شد

اقتصاددریایی -  استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان به تامین کننده ۴۰ درصد موز کشور تبدیل خواهد شد.

بررسی حکمرانی اقتصاددریاپایه

مدعیان«حکمر انی دریا»

گروه دریاپایه-امید اسماعیلی- نگاه به دریا در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور، علی‌رغم تأکید رهبری بر بهره‌گیری از فرصت دریا، محلی از اعراب نداشته و رد و اثر محدودی از توسعه دریامحور و اقتصاد دریامحور در برنامه‌های کلان کشور وجود داشته است. اما فرصت بهره‌گیری از دریا، فرصت غیرقابل چشم‌پوشی است.

تغییر گروه شغلی صيادي را از «الف» به گروه «ب» ؛

تایید نهایی بازنشستگی برای برخی مشاغل سخت

گروه شیلات - امید عباسی - صيادان كه در سرماي زمستان و گرماي تابستان، همواره در معرض امواج مختلف و مخاطرات دريايي براي تامين امنيت غذايي در آب هاي كشورمان فعاليت مي‌كنند داراي شغلي سخت و زيان آور هستند كه در مقايسه با ساير مشاغل به دليل تنشي كه به مراتب بالاتر از ظرفيت‌هاي طبيعي جسمي و رواني است، دچار بيماري‌هاي شغلي و عوارض ناشي از آن خواهند شد و در اين راستا سازمان شيلات ايران بيش از ده سال پيگيري‌هاي مداومي را با كمك نمايندگان جامعه صيادي، نمايندگان مجلس و ساير ارگان‌هاي ذي‌ربط انجام داده است تا شغل صيد و صيادي را در رديف مشاغل سخت و زيان آور قرار دهد و در نهايت در يكصد و هشتاد و دومين جلسه شوراي عالي حفاظت فني وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه در تاريخ ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار شد شرايط بررسي سخت و زيان آوري در شغل صيادي تعيين تكليف شد و اين شغل در گروه "ب " قرار گرفت و با اين مصوبه صيادان، با ارائه مداركي كه نشان از ۲۰ سال كار مستمر يا ۲۵ سال كار متناوب باشد، مي‌توانند از مزاياي بازنشستگي مشاغل سخت استفاده كنند و بازنشسته شوند و در روزهاي اخير نيز شاهد بوديم كه يكي از صيادان كيلكاگير استان مازندران، توانسته است با بهره‌مندي از مزاياي فوق بازنشسته شود.بازنشستگي مشاغل سخت و زيان‌آور براي برخي صيادان به تاييد نهايي رسيد.

«تولید، توزیع و مدیریت مصرف آب» طی دو ساله اخیر؛

«روایت پیشرفت آب» در جزیره جهانی قشم

​​​​​​​گروه دریاپایه - علیرضا بابایی ، مهدی ده دار - شرکت آب، برق و تاسیسات قشم با پیشینه ۳۰ سال توسعه گری در بزرگترین جزیره غیرمستقل جهان و بهره کندی از حدود ۲۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص و عمدتا بومی هرمزگان، به عنوان بازوی اجرایی توانمند و حل مسأله گر سازمان منطقه آزاد قشم محسوب می شود؛ این مجموعه اقتصادی و صنعتی از ابتدای دولت سیزدهم، با چالش هایی رو به رو بوده است که با تلاش جهادی کارکنان درون سازمانی، هم افزایی با سازمان های همکار، انجام اقدامات ابتکاری و حرکت به سمت رفع چالش ها، موفق شد که در مسیر مدیریت تنش آبی و یافتن راهکارهایی عملی در زمینه حل مسأله آب طی دوره ۳۰ ساله پس از تاسیس سازمان منطقه آزاد قشم تاکنون، نقش آفرینی جدی و تحول آفرینی داشته باشد.

قشم هاب اقتصاد دریاپایه در هندسه ملی؛

سکانداری قشم در هدایت کشتی اقتصاد دریاپایه

​​​​​​​گروه اقتصاددریاپایه - مهدی ده‌دار- اگر امروز تصمیم گرفته شود ۱۰۰ موضوع و اقدام اساسی در فرآیند توسعه کشور فهرست شود و از بین آن‌ها ۵۰ موضوع مهم‌تر انتخاب و در نهایت ۵ موضوع کلیدی و جدی برگزیده شود، بدون شک موضوع «توجه به اقتصاد دریاپایه و توسعه سواحل و جزایر» در سبد انتخاب نهایی قرار می‌گیرد.

جزیره جهانی قشم کانون همتایابی در اقتصاد دریامحور

اقتصاددریایی -مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: اقتصاد و فرهنگ این جزیره با توجه به مقوله جغرافیایی سیاسی، طبیعی و انسانی بر محور دریا پایه طراحی و برنامه‌ریزی شده و بهترین کانون اقتصادی ودریامحور است.

خسارت ۲۲ هزار میلیاردی سیل در سیستان و بلوچستان

گروه آب و انرژی -مرجان کریمی - موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی استان سیستان و بلوچستان علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.