صیادان ترال هرمزگان در تور دستگاه قضا
به فاصله کمتر از یکهفته پس از اینکه ورود دستگاه قضایی به موضوع صید ترال در آبهای خلیجفارس در رسانهها مطرح شد، حالا خبرهایی مبنی بر توقیف ۲فروند شناور لنج تایتانیک ترال متخلف توسط نیروهای یگان حفاظت منابع آبزی و پایگاه دریابانی جاسک منتشر شده است.
صیادان هرمزگانی در تور مشکلات بیمهای!
صید ماهی یکی از مشاغل قدیمی و سختی است که توسط حاشیهنشینان دریا انجام میشود و صیادان برای کسب روزی حلال دل به دریا میزنند تا بتوانند لقمه نانی برای خانواده خود ببرند، اما متاسفانه در سالهای اخیر مشکلات مختلفی مانند آلودگی دریا و صید بیرویه ماهیگیران غیرمجاز، تورهای ماهیگیران را سبک کرده است.
ضرورت ظرفیتسازی ایجاد اکوسیستم کشاورزی دریامحور
روز گذشته (دوشنبه ۶اسفند) اولین گردهمایی تخصصی با موضوع کشاورزی دریامحور با حضور ارگانهای حاکمیتی و دولتی و جمعی از شرکتهای بخش خصوصی و مجموعههای دانشبنیان فعال این حوزه برگزار شد. در این گردهمایی درباره چالشها و فرصتها در زمینه کشاورزی دریامحور تبادلنظر صورت گرفت.
ورود دستگاه قضا به صید ترال در هرمزگان
نگرانیها از رواج گرفتن مجدد صید ترال در آبهای خلیجفارس، حالا جدیتر از گذشته موردتوجه قرار گرفته است. تا پیش از این فقط گروهی از صیادان محلی در اینباره اظهار نگرانی میکردند، اما حالا شرایط کمی متفاوت شده است. این مرتبه دستگاه قضایی به موضوع صید غیرقانونی ترال در استان هرمزگان ورود کرده است.
دهنکجی «جریان خاص» به تولیدکنندگان داخلی ماهی زینتی
«جریان خاصی» در حوزه ماهیهای زینتی در کشور مشغول فعالیت است که اعتقادی به توانمندی و ظرفیتهای موجود در داخل کشور ندارد. دلالها و واسطهها نیز با نزدیکی به این جریان خاص، امکانات مادی و ارتباطات اقتصادی خاصی برای خود دستوپا کردهاند. صنعت پرورش ماهیهای زینتی، یکی از حوزههای مغفولمانده صنعت شیلات و پرورش آبزیان در کشور است. بسیاری از تولیدکنندگان ماهیهای زینتی کشور معتقدند که این حوزه توانایی بالایی برای ارزآوری به کشور دارد. در این میان اما خبرهایی مبنی بر تخصیص ارز ترجیحی برای واردات ماهیهای زینتی در کشور در رسانهها منعکس میشود.
یکهزار و ۲۵۰ تن انواع ماهی استخوانی در دریای مازندران صید ش
مدیر کل شیلات مازندران گفت: صیادان استان از زمان فصل صید (اواسط مهرماه سال جاری) تاکنون یک هزار و ۲۵۰ تن انواع ماهی استخوانی در دریای خزر صید کردند.
سرپرست سازمان شیلات ایران منصوب شد
وزیر جهاد کشاورزی در حکمی حمزه رستمپور را به عنوان معاون وزیر و سرپرست سازمان شیلات ایران منصوب کرد.
نگرانی از صید ترال جدی شد
به فاصله کمتر از دوهفته از مصاحبه وزیر جهاد کشاورزی با شبکه تلویزیونی چینی در زمینه فعالسازی اقتصاد دریامحور که موجب ایجاد نگرانیهایی در میان صیادان، فعالان حوزه محیطزیست و دوستداران منابع طبیعی و تنوعزیستی خلیجفارس درباره بازگشت کشتیهای صید ترال چینی به آبهای جنوب شد، حالا یک نماینده مجلس از برگزاری جلسهای با موضوع برگزاری و راهاندازی صید ترال در نهاد ریاست جمهوری پرده برداشته است.
آغاز ساخت مزرعه بزرگ پرورش ماهیان خاویاری در چگنی
مدیرکل شیلات لرستان، گفت: طرح بزرگ پرورش ماهیان خاویاری در چگنی با ظرفیت ۵۰۰ تن گوشت و پنج تن خاویار در سال اجرا میشود.
برنامهریزی برای ۵ هزار زیستگاه تا پایان سال جاری
رئیس سازمان شیلات ایران از جاگذاری ۱۲ هزار زیستگاه مصنوعی و برنامهریزی برای ۵ هزار زیستگاه دیگر تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این زیستگاهها به آرام گرفتن ذخایر دریایی کمک کرده و باعث میشود تا در مواردی که افزایش صید داریم، دریا بتواند خود را بازسازی کند.
صدور ۲۹۵ هزار قطعه ماهی زینتی از استان مرکزی
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۲۹۵ هزار و ۶۶۱ قطعه آبزیان زینتی در قالب ۲۵ محموله با نظارت دامپزشکی استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد.
ضرورت ارتقای فناوریهای جلبک برای تقویت امنیت غذایی
اقیانوسها که بیش از ۷۰ درصد از سطح زمین را پوشش میدهند و از دیرباز نقش حیاتی در تامین منابع غذایی بشر ایفا کردهاند. با افزایش فشارهای زیستمحیطی، تغییرات اقلیمی و کاهش ذخایر ماهیها، نیاز به یافتن روشهای جدید و پایدار برای استفاده از این منابع ضروریتر از هر زمان دیگر بهنظر میرسد.