صنایع دریایی

توجه ویژه دولت به تجهیز و تامین زیرساخت‌های بنادر کشور

سن ناوگان حمل‌ونقل دریایی جمهوری اسلامی ایران به ۲۰ سال رسیده است. این در حالی است که به گفته کارشناسان سنی که برای سودده بودن ناوگان دریایی در جهان لحاظ می‌شود کمتر از ۱۵ سال است. به بیان دیگر افزایش سن ناوگان حمل و نقل دریایی از ۱۵ سال سودده بودن آن را با چالش هایی مواجه می کند و ضرورت نوسازی را پیش می‌کشد.

تعیین سه پهنه برای جانمایی مگاصنعت در مَکُران

۱۴ پهنه برای استقرار صنایع مختلف در سواحل مَکُران از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست شناسایی شده است، اما آن‌طور که از صحبت‌های مسئولان این سازمان مشخص می‌شود؛ قرار نیست شاهد توسعه غیرمتوازن بدون در نظر گرفتن شاخص‌های زیست محیطی در منطقه مکُران باشیم. اراده جدی دولت چهاردهم برای تهیه نقشه راه توسعه سواحل مکُران این است که از تکرار تجربه تلخ توسعه‌ای مانند عسلویه و ماهشهر جلوگیری شود.

تهدیدسازی از فرصت تجارت «ته‌لنجی» در استان‌های ساحلی

ساماندهی و تدوین قوانین با در نظر گرفتن شرایط ویژه و دشواری‌های زندگی مناطق مرزی بویژه مرزهای آبی کشور یکی از موضوعاتی است که سال‌هاست مورد توجه دولت‌های مختلف و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. با این حال نبود قوانین جامع با در نظر گرفتن چالش‌ها و مزایای ویژه این مناطق موجب شده که معیشت بخشی از ساکنان استان‌های ساحلی کشور نیز در مواردی با مشکلاتی مواجه شود.

تغییرات لاک‌پشتی دولت وفاق در مدیریت مناطق آزاد

تغییرات مدیریتی در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و مناطق آزاد کشور آغاز شده است، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که سرعت حرکت این تغییرات کندتر از چیزی است که بتواند انتظار فعالان اقتصادی مناطق آزاد و جوامع محلی را تامین کند. به همین علت هم است که از گوشه و کنار صدای انتقاد به سرعت و روند تغییرات در مناطق آزاد شنیده می‌شود.

نقش نوسازی ناوگان دریایی در توسعه دریا محور

بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های دریاها و سواحل کشور، نیازمند تمرکز بر زنجیره‌های ارزش دریایی و هماهنگی میان حلقه‌های مختلف آن است. زنجیره های ارزش دریایی مواردی نظیر گردشگری دریایی، شیلات، نفت و گاز و حمل و نقل دریایی را شامل می‌گردند.

نوسازی ناوگان دریایی در دستور کار دولت چهاردهم

ضربآهنگ توسعه بخش‌های مختلف اقتصاد دریامحور در دولت چهاردهم سریع‌تر شده است. مسئولان دولت چهاردهم و بویژه شخص رئیس جمهور، طی ماه‌های گذشته بارها بر لزوم توجه خاص به موضوع اقتصاد دریامحور تاکید کرده‌اند. وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی کشور به عنوان بخش‌هایی که متولی حوزه دریا، سواحل و بنادر در کشور هستند، طی روزهای گذشته قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کرده‌اند که به اعتقاد کارشناسان با اجرایی شدن آنها شاهد شتاب بیشتر آهنگ توسعه در اقتصاد دریامحور هستیم.

صندوق ضمانت صنایع دریایی فعال می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت چهاردهم بر آن است تا اقتصاد دریا محور را عملیاتی و صندوق ضمانت کار‌ها و صنایع دریایی را فعال کند.

ابهام در سرنوشت مصوبه ۵ میلیارد یورویی برای توسعه مکُران

توسعه منطقه مَکُران، یکی از مهم‌ترین اقدامات در دست دولت باید باشد. موضوعی که رئیس‌جمهوری نیز به آن اشاره و عنوان کرده است که کیفیت آنچه قرار است در این سواحل صورت گیرد، به هیچ وجه نباید از اقدامات کشورهای همسایه پایین‌تر باشد. اما چرا تاکنون اقدامات اساسی در این زمینه انجام نشده است؟

برنامه ساخت راکتور اتمی در استان‌های ساحلی

هفته گذشته بود که محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در دیداری با استاندار گلستان در شرح برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان انرژی اتمی در مسیر تحقق اهداف سند جامع راهبری و نیز سند مطالعات آمایش سرزمینی، اعلام کرد که براساس اهداف تعیین شده برای تحقق تولید۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای و ساخت راکتورهای اتمی در استان‌های ساحلی، برنامه‌ریزی‌ شده است.

ضربآهنگ پوست اندازی صنایع دریایی کشور

چهارشنبه گذشته بود که خبر واگذاری فرآیند ساخت چهار شناور کانتینربر به شرکت ایزوایکو در رسانه‌ها منعکس شد. براساس گزارش‌های منتشر شده در نشستی که با حضور علی عبدالعلی‌زاده، نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، فرشاد مقیمی، رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، مهدی اعتصام، رئیس هیئت مدیره مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)، سلمان ضربی، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره ایزوایکو و محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، توافق‌نامه‌ای جهت ساخت چهار فروند شناور کانتینربر در مجتمع ایزوایکو به تصویب رسید.

«آمسکو» و استمداد اقتصاد سرآمد از دستگاه قضا

چندی پیش در خبرها آمد که آمسکو به دلیل شکایت برخی طلبکاران و عقب افتادن اقساط وام بانکی، در حال فروپاشی است. وجوه این خبر برای اهالی دریا بسیار تلخ بوده و هست. زمانی که شعار توسعه دریایی سرداده می‌شود، ما انتظار چنین اخباری نداریم.