دستیابی محققان به دانش فنی تکثیر ماکرو جلبک‌های دریایی

 اقتصاددریایی -رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از دستیابی به دانش فنی تکثیر ماکرو جلبک‌های دریایی توسط محققان این موسسه خبر داد.

وضعیت بنادر در ایران به لحاظ هوشمندی؛

لزوم بهره گیری زیر‌ساخت‌های بندری از هوش مصنوعی

گروه بنادر و دریانوردی- محمد رحیمی- بنادر با در اختیار داشتن حدود ۸۰ درصد از تجارت جهانی مهم‌ترین دریچه تجارت ملی و بین ‌المللی محسوب می ‌‌شوند. مطابق با آمار ارائه شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی سال های ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ به طور متوسط حدود ۹۰ درصد کل واردات و صادرات کشور از طریق دریا انجام می شود. بنابراین، اهمیت بنادر به عنوان یکی از حلقه های اصلی و مهم در زنجیره تأمین اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست.

سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی دولت در صنعت کشتی‌سازی مازندران

 اقتصاددریایی - استاندار مازندران گفت: در راستای سیاست دولت سیزدهم در رونق تجارت دریایی با کشور‌های همسایه برای ساخت ۶ کشتی تجاری در مازندران ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

نصب اولین دستگاه جذب و ذخیره کربن بر روی یک کشتی کانتینری

 اقتصاددریایی -برای اولین بار در جهان سیستم جذب و ذخیره کربن SCCS-Full بر روی یک کشتی تایوانی متعلق به شرکت EVERGREEN، نصب شد.

تلاش‌ها برای تامین آب پایدار جزیره قشم ادامه یابد

 اقتصاددریایی -فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: باید تمام تلاش خود برای تامین آب پایدار جزیره قشم به کار گرفت تا هرچه زودتر عملیات احداث آب شیرین کن سلخ به اتمام برسد.

سلمان ضربی، مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران

امکان ساخت همزمان ۲۰ فروند شناور اقیانوس پیما در ایزوایکو

گروه صنایع دریایی - صنعت کشتی سازی در کشور ما دارای سابقه بیش از ۵۰ سال است. بزرگ ترین مجتمع صنایع دریایی و فراساحلی کشور در سال ۱۳۵۲ با نام مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحلی ایران (ایزوایکو) با طراحی شرکت آلمانی (بلوم اندفوس) به منظور جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت شناور با هکتارها وسعت سرزمینی در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس احداث شده است. این مجتمع در واقع یک منطقه ویژه اقتصادی است که توان بالایی را در ساخت و تعمیر انواع شناور، سازه های دریایی و سکوهای نفت و گاز با بهره گیری از نیروهای متخصص، تجهیزات و کارگاه های منحصر به فرد دارد و طرح های بزرگ و ارزشمندی را در سال‌های گذشته به انجام رسانده است.

آغاز استفاده از هیدروژن در صنعت کشتیرانی

 اقتصاددریایی -در سال‌های اخیر، تمایلات برای کاربرد هیدروژن در صنعت کشتیرانی دریایی از سوخت کشتی‌ها گرفته تا منبع تأمین برق و سایر موارد، با هدف کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای افزایش یافته است. در همین راستا، بندر گوتنبرگ سوئد در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی پروژه جدیدی سوخت هیدروژنی در کشتیرانی دریایی، از طریق یک سیستم نوآورانه است که استفاده از هیدروژن را با بهره‌مندی از انرژی ساحلی ترکیب می‌کند. این یک پروژه مشترک بین تعدادی از شرکت‌های داخلی، با همکاری شرکت سوئیسی و یک شرکت ایرلندی است.

اهمیت راهبردی کابل‌های زیرِ دریای سرخ

اقتصاددریایی -باوجود نفوذ نظامی و برتری صنعتی ایالات متحده و متحدانش در بسیاری از زمینه‌ها، اما زیرساخت‌های دفاعی آن در چندین منطقه در معرض تهدید است و هر لحظه امکان حمله توسط کشور‌هایی مانند روسیه یا چین وجود دارد. یکی از آن‌ها کابل‌های زیردریایی بوده که در تنش‌های اخیر دریای سرخ دوباره مطرح شده است.

استقبال مالکان اپراتور‌های کشتی از به‌کارگیری فنّاوری هوش مصنوعی در صنعت کشتیرانی

اقتصاددریایی -مالکان، اپراتور‌ها و کارگزاران صنعت کشتیرانی در یک گردهمایی تأثیر فنّاوری هوش مصنوعی بر صنعت دریایی را مثبت ارزیابی کرده و بدونِ، چون و چرا استفاده از آن را برای صنعت کشتیرانی ضروری دانستند.

​مانور مقابله با آلودگی نفتی در بندر چابهار برگزار شد

اقتصاددریایی -​معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با هدف ارتقای آمادگی و هماهنگی تیم مقابله با آلودگی و افزایش سرعت واکنش در شرایط اضطرار، مانور استانی مقابله با آلودگی در بندر چابهار برگزار شد.