اقتصاددریاپایه

توسعه اقتصاد دریامحور باعث جهش تولید و اشتغال‌آفرینی می‌شود

 اقتصاددریایی - دبیر و نایب رییس انجمن صنفی دریانوردان تجاری ایران پسکرانه بنادر را حلقه مفقوده جهش تولید در کشور توصیف کرد و گفت: توسعه اقتصاد دریامحور منجر به جهش تولید و حل مشکل بیکاری در کشور خواهد شد.

لزوم گرایش وزارت اقتصاد به اقتصاددریامحور؛

چرا وزارت اقتصاد به حوزه دریا محور روی نمی‌آورد؟

​​​​​​​گروه راهبردی – امید اسماعیلی - کشور ایران از دو سو به دریا راه دارد. نعمت بزرگی که بسیاری کشورها آرزوی آن را داشته اند و گاه برای رسیدن به دریا، جنگ ها کرده اند؛ اکنون این نعمت بزرگ پیش روی ماست در حالی که هیچ چشم اندازی برای استفاده از دریا و توجه به اقتصاد دریامحور نداریم همه چیز در سوال مشخص و روشن است. جای هیچ بحث و گفت و گویی نیست و موضوع کاملا عیان است.

ساماندهی وضعيت نيروي انساني حوزه دريايي نیازمند فهم مشترک است

تناقض در تحليل وضعيت دريانوردي ايران

​​​​​​​گروه دریانوردی- ایرج گلشنی - روزهاي مناسبتي كه فرا مي رسند، سخن گفتن در باره آن موضوع شروع مي‌شود. داشتن يكي از دو شرط زير براي اظهار نظر كافي است: يا بايد متخصص و مجرب باشي و يا حكم مسئوليت دولتي داشته باشي!

گردشگری دریایی ایران« نوزاد نیازمند توجه»

فاصله ایران از دنیای گردشگری دریا

​​​​​​​گروه دريامحور - امید عباسی - موضوع لزوم ارائه راهکارهای عملی برای جایگزینی اقتصاد نفتی با گردشگری مدت هاست که مطرح شده است زیرا گردشگری یک حوزه فرابخشی است و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌تنهایی نمی‌تواند این حوزه را به جلو ببرد و توسعه صنعت گردشگری نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است. ظرفیت‌های دریا برای توسعه گردشگری فراوان است و با وجود این‌که دریا یکی از ظرفیت‌های بالای ایران در حوزه گردشگری است اما متأسفانه از این ظرفیت به خوبی نتوانسته‌ایم استفاده کنیم این در حالی است که ما سواحل بسیار زیبایی داریم که می‌تواند در خدمت گردشگری قرار گیرد.

توسعه دریایی در ایران شکل می گیرد؟

نگاهی به تحرکات ایران برای دستیابی به تمدن دریایی

​​​​​​​گروه اقتصاددریایی - ابراهیم عسگری - با تحلیل و بررسی اهمیت سیاست‌های کلی «توسعه دریامحور»، ظرفیت‌های دریایی کشور و تأثیر آن بر اقتصاد کلان و توسعه و پیشرفت پایدار و همه‌جانبه کشور، یکی از گزاره‌های سند ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی، تأکید بر استفاده از بستر و ظرفیت دریا در جهت «ایجاد و پویایی یک تمدن» است. موضوع «توسعه دریامحور» همواره در سال‌های گذشته در کانون توجه مسئولان ارشد نظام قرار داشته است و رد پای آن را می‌توان به ‌صراحت در سیاست‌های کلی برنامه‌های ششم و هفتم توسعه کشور، سند تحول، سند ملی آمایش سرزمین و سیاست‌های کلی توسعه دریامحور مشاهده کرد.

اقتصاد جزایر اقیانوس آرام و تأثیرات منطقه‌ای آن

 اقتصاددریایی -بر اساس داده‌های بانک جهانی در ۶ مارس ۲۰۲۴ میلادی، رشد اقتصادی جزایر اقیانوس آرام در سال ۲۰۲۳ به ۵.۵ درصد کاهش یافته است. در برخی کشور‌ها درآمد حاصل از گردشگری و کارگران خارج از کشور دوباره احیا شده است. با این حال، برخی از کشور‌ها به واسطه توفان‌ها و شوک‌های ناشی از خشکسالی با چالش مواجه شده‌اند.

افزایش ۵۰ درصدی صادرات نفت خام روسیه به چین و هند

صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا به کشور‌های هند و چین در هفته منتهی به ۲۸ مارس نسبت به هفته قبل از آن علی‌رغم تحریم‌های غرب ۵۰ درصد افزایش یافت.

هرمزگان به تامین کننده ۴۰ درصد موز کشور تبدیل خواهد شد

اقتصاددریایی -  استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان به تامین کننده ۴۰ درصد موز کشور تبدیل خواهد شد.

تغییر گروه شغلی صيادي را از «الف» به گروه «ب» ؛

تایید نهایی بازنشستگی برای برخی مشاغل سخت

گروه شیلات - امید عباسی - صيادان كه در سرماي زمستان و گرماي تابستان، همواره در معرض امواج مختلف و مخاطرات دريايي براي تامين امنيت غذايي در آب هاي كشورمان فعاليت مي‌كنند داراي شغلي سخت و زيان آور هستند كه در مقايسه با ساير مشاغل به دليل تنشي كه به مراتب بالاتر از ظرفيت‌هاي طبيعي جسمي و رواني است، دچار بيماري‌هاي شغلي و عوارض ناشي از آن خواهند شد و در اين راستا سازمان شيلات ايران بيش از ده سال پيگيري‌هاي مداومي را با كمك نمايندگان جامعه صيادي، نمايندگان مجلس و ساير ارگان‌هاي ذي‌ربط انجام داده است تا شغل صيد و صيادي را در رديف مشاغل سخت و زيان آور قرار دهد و در نهايت در يكصد و هشتاد و دومين جلسه شوراي عالي حفاظت فني وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه در تاريخ ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار شد شرايط بررسي سخت و زيان آوري در شغل صيادي تعيين تكليف شد و اين شغل در گروه "ب " قرار گرفت و با اين مصوبه صيادان، با ارائه مداركي كه نشان از ۲۰ سال كار مستمر يا ۲۵ سال كار متناوب باشد، مي‌توانند از مزاياي بازنشستگي مشاغل سخت استفاده كنند و بازنشسته شوند و در روزهاي اخير نيز شاهد بوديم كه يكي از صيادان كيلكاگير استان مازندران، توانسته است با بهره‌مندي از مزاياي فوق بازنشسته شود.بازنشستگي مشاغل سخت و زيان‌آور براي برخي صيادان به تاييد نهايي رسيد.

«تولید، توزیع و مدیریت مصرف آب» طی دو ساله اخیر؛

«روایت پیشرفت آب» در جزیره جهانی قشم

​​​​​​​گروه دریاپایه - علیرضا بابایی ، مهدی ده دار - شرکت آب، برق و تاسیسات قشم با پیشینه ۳۰ سال توسعه گری در بزرگترین جزیره غیرمستقل جهان و بهره کندی از حدود ۲۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص و عمدتا بومی هرمزگان، به عنوان بازوی اجرایی توانمند و حل مسأله گر سازمان منطقه آزاد قشم محسوب می شود؛ این مجموعه اقتصادی و صنعتی از ابتدای دولت سیزدهم، با چالش هایی رو به رو بوده است که با تلاش جهادی کارکنان درون سازمانی، هم افزایی با سازمان های همکار، انجام اقدامات ابتکاری و حرکت به سمت رفع چالش ها، موفق شد که در مسیر مدیریت تنش آبی و یافتن راهکارهایی عملی در زمینه حل مسأله آب طی دوره ۳۰ ساله پس از تاسیس سازمان منطقه آزاد قشم تاکنون، نقش آفرینی جدی و تحول آفرینی داشته باشد.

قشم هاب اقتصاد دریاپایه در هندسه ملی؛

سکانداری قشم در هدایت کشتی اقتصاد دریاپایه

​​​​​​​گروه اقتصاددریاپایه - مهدی ده‌دار- اگر امروز تصمیم گرفته شود ۱۰۰ موضوع و اقدام اساسی در فرآیند توسعه کشور فهرست شود و از بین آن‌ها ۵۰ موضوع مهم‌تر انتخاب و در نهایت ۵ موضوع کلیدی و جدی برگزیده شود، بدون شک موضوع «توجه به اقتصاد دریاپایه و توسعه سواحل و جزایر» در سبد انتخاب نهایی قرار می‌گیرد.

جزیره جهانی قشم کانون همتایابی در اقتصاد دریامحور

اقتصاددریایی -مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: اقتصاد و فرهنگ این جزیره با توجه به مقوله جغرافیایی سیاسی، طبیعی و انسانی بر محور دریا پایه طراحی و برنامه‌ریزی شده و بهترین کانون اقتصادی ودریامحور است.