لجستیک دریایی

جای خالی خطوط منظم دریایی در حمل‌ونقل کشورهای حاشیه خزر

ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و ایجاد امکانات لازم برای راه‌اندازی پایگاه‌های لجستیکی و بهره‌برداری از بنادر جنوبی ایران برای کشورهای خزر اعلام می‌کند. این موضوعی است که طی روزهای گذشته سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در اجلاس سومین همایش اقتصادی کشورهای حاشیه خزر آن را اعلام کرد.

آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج‌فارس

برنامه‌ریزی‌های متنوعی برای توسعه و افزایش ظرفیت جابه‌جایی کالا و مسافر در میان کشورهای حاشیه دریای خزر در حال انجام است. بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که امروزه نقش و جایگاه دریای خزر به‌عنوان یک منطقه بسیار مهم و استراتژیک در اقتصاد جهانی بسیار تاثیرگذار است.

نفوذ آرام ترکیه به اقیانوس‌های هند و آرام

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که شرکت کشتی‌سازی TAIS ترکیه به‌دنبال قراردادی برای فروش چهار ناوچه به نیروی دریایی تایلند بوده که نشان‌دهنده علاقه مداوم آنکارا به حضور در منطقه هند و اقیانوس آرام است

رویای ترکیه برای توسعه توان دریایی

به باور ناظران، تلاش ترکیه برای تقویت خانه دریایی‌اش صرفا با هدف گسترش نفوذ این کشور در حوزه‌های جغرافیایی دریایی نیست، بلکه این بازیگر تلاش دارد تا ضمن برعهده گرفتن مدیریت کریدور‌ها و کانال‌های آبی، از منابع غنی در زیر دریا‌ها نیز بهره‌مند شده و برای خود فرصت‌سازی کند؛ این گزاره‌ای است که بستر را برای تنش میان جناح‌های مختلف هموار کرده است.

نگرانی قشموندان از گران‌سازی تردد دریایی

طی روزهای اخیر خبرهای مختلفی درباره افزایش قیمت نرخ بلیت شناورهای مسافری در مسیر قشم - بندرعباس و بالعکس در رسانه‌ها منتشر شده است. هر سال با آغاز زمستان و شروع فصل گردشگرپذیری مناطق جنوبی کشور، زمزمه‌های گران شدن بلیت شناورهای مسافری، بیشتر و بیشتر شنیده می‌شود.

«قشم» فرصتِ طلاییِ اقتصاد لجستیک دریا

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان قطب اقتصاد دریاپایه یاد کرد و گفت:‌ اقتصاد تنگه هرمز در کنار مزایای منطقه آزاد بودن، قشم را به یک فرصت بی‌بدیل تبدیل کرده است که با نگاهی که دولت به‌درستی به توسعه سواحل جنوبی و خلق فرصت برای اقتصاد کشور دارد، در قشم می‌توان دنبال کرد.

دهه فجر؛ طلوع استقلال و پیشرفت در صنعت دریایی ایران – ایزوایکو

دکتر سلمان ضربی مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره ایزوایکو طی پیامی فرا رسیدن سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و آغاز دهه فجر را تبریک گفت.

خیز ایران برای تجارت ۴۰میلیون تنی با روس‌ها

افزایش تجارت و ترانزیت میان کشورهای ایران و روسیه یکی از هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در طول سال‌های گذشته است. توافقنامه جامع راهبردی میان این دو کشور یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که با هدف توسعه روابط اقتصادی به امضا رسیده و حالا مسئولان دولت چهاردهم از برنامه‌ریزی برای افزایش حجم تجارت و ترانزیت میان ایران و روسیه به ۴۰تن صحبت می‌کنند.

هدف‌گذاری دولت برای رونق کشتیرانی در دریای خزر

دولت چهاردهم برای رونق کشتیرانی به همراه تحقق برنامه‌های اقتصاد دریامحور و توسعه صادرات با کشورهای حاشیه دریای خزر و سایر کشورهای جنوب خلیج فارس و دریای عمان، قرار است با اعتماد به کشتی‌سازان داخلی، ساخت کشتی‌های بزرگ را به بخش خصوصی واگذار کرده تا ضمن حمایت از تولیدکنندگان ملی، تجهیزات زیرساختی تجارت دریایی را در شمال کشور فراهم کند.

افزایـش رهاشدگان در دریا

سازمان ملل تعداد فزاینده‌ای از موارد مربوط به خدمه‌ای را به ثبت رسانده است که توسط مالکان کشتی رها شده‌اند. بر اساس این گزارش، سازمان ملل برخی مالکان کشتی‌ها، ماه‌‌ها و گاهی سال‌‌ها دریانوردان شاغل روی کشتی‌های خود را بدون دستمزد رها کرده‌اند. براساس آخرین گزارش‌ها، تعداد ۳۱۳۳دریانورد در سال ۲۰۲۴ توسط مالکان و اپراتور‌های کشتی در بنادر امارات و ترکیه به حال خود رها شده‌اند.

رونق کشتیرانی در خزر سیاست راهبردی دولت چهاردهم است

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور گفت: یکی از سیاست‌های راهبردی دولت چهاردهم برای ارتقای اقتصاد دریا محور رونق کشتیرانی تجاری و گردشگری در دریای خزر است.

ایـزوایـکو؛ سـکوی احیـای غـول پیـکرها

یک فروند نفتکش غول پیکر 120 هزار تنی برای دومین بار جهت انجام تعمیرات اساسی خود، وارد حوض خشک ایزوایکو شد که نشان‌دهنده کیفیت خدمات تعمیراتی، تخصص و توانمندی‌های این مجتمع در حوزه تعمیرات شناورهای غول‌پیکر است.