به گزارش اقتصاددریایی ، دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی که برای سفر دو روزه به تهران سفر کرده است، تاکید کرد، سیاست محوری آیمو در بخش ایمنی دریانوردی، فعالیت در چارچوب مقررات و قوانین بینالمللی است و نگاه آیمو به همه دولت ها یکسان است و در رابطه با تحریم ها فقط به آنچه که سازمان ملل متحد بگوید عمل می کند و نه تحریم های یک جانبه دولت ها.
دومینگز با بیان اینکه تلاش میکنیم، نگرانی کشورها در خصوص ایمنی و امنیت دریانوردی و دریانوردان را با سازکار فنی و غیر سیاسی، تسهیل کنیم، خاطرنشان کرد: در ملاقات با مسئولان کشورهای عضو آیمو در منطقه، به دنبال تضمین فعالیت ایمن کشتیها و بازگرداندن صلح و آرامش به منطقه هستیم.
دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی با بیان اینکه تامین سلامت و ارائه خدمات رفاهی و پزشکی به دریانوردان و خدمه کشتیها در شرایط سخت و دشوار باید تضمین شود، افزود: تلاش میکنیم در دوره جدید فعالیت آیمو همکاریهای آموزشی فنی بینالمللی در تهران و پذیرش دانشجوی ایرانی در دانشگاههای جهانی دریانوردی را تسهیل کنیم.
دومینگز همچنین درباره رفع موانع پرداخت حق عضویت ایران از مجرای سازمان ملل، قول همکاری داد و تاکید کرد، مسائل مالی و شرایط دشوار ایران در پرداخت حق عضویت، ناشی از تحریمها، را با راهکارهای قابل اجرا رفع خواهیم کرد.
لزوم حمایت حداکثری آیمو از حقوق دریانوردان ایرانی
علیاکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی نیز در این دیدار ، با تمجید از رویکرد مثبت آیمو در رفع مشکلات و مسائل کشورهای عضو این سازمان، تاکید کرد: به رغم مشکلات عدیده ناشی از تحریمهای یک جانبه علیه حمل ونقل دریایی ایران، اعمال و اجرای کنوانسیونها و مقرارت آیمو در بنادر و آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران با دقت و حساسیت فروان دنبال می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۹۰ درصد تجارت و بازرگانی در ایران از طریق دریا انجام میشود، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آسیبهای زیادی را از ناحیه ناامنی و ناآرامی در منطقه و آبهای بینالمللی متحمل شده است.
صفایی با بیان اینکه تحریمها به ایمنی دریانوردی آسیب می زند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین ناوگان تانکری و کشتی در زمینههای مختلف را دارد و سالهاست که از گزند تحریمهای یکجانبه آمریکا در امان نمانده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: انتظار میرود، سازمان بین المللی دریانوردی در بیاثر سازی تحریمهای یکجانبه بر دریانوردان و اجرای قوانین و مقررات یکسان در دریاها، اقدام شایسته ای با رویکرد منصفانه و بی طرفانه داشته باشد» افزود: ایران یک کشور دریایی و از اعضای مؤثر آیمو است.
به گفته وی، یکی از خواستههای جامعه دریایی و بندری ایران از آیمو این است که تمهیدات برگزاری آموزشهای بینالمللی دریایی در تهران را فراهم شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاههای علوم دریایی و دریانوردی جهانی را یکی از خواستههای سازمان بنادر و دریانوردی ایران عنوان کرد و خواستار رفع مشکل حق عضویت این سازمان در آیمو شد.
بر اساس این گزارش، دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی در این سفر همچنین با وزیر راه وشهرسازی و با معاون وزیر امور خارجه نیز به صورت جداگانه دیدار و گفتگو خواهد کرد.