بررسی نگاه ویژه دولت رییسی به اقتصاد دریا؛

پیش‌بینی احکام اقتصاددریا در برنامه هفتم توسعه

گروه اقتصاددریا - زهره آقاجانی - حوزه اقتصاد دریا فراتر از مواردی چون بنادر و دریانوردی است و مستلزم ظهور و حمایت از صنایع مرتبط با آب و دریا از جمله حمل و نقل دریایی، گردشگری ساحل و دریایی، انرژی‌های تجدید پذیر، آبزی پروری و شیلات، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و نظایر آن است. اقتصاد دریا محور برای ایران اهمیت قابل توجه‌ای دارد، چرا که ارتباطات تجاری کشور با بسیاری از کشورهای همسایه جنوبی کشورمان و سایر کشورهای جهان از طریق دریا انجام می‌شود.

ضرورت مشارکت فعال شرکت‌های دانش بنیان در توسعه اقتصاد دریا

اقتصاددریایی - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان بر لزوم مشارکت فعال‌تر و پویاتر شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها در توسعه اقتصاد دریامحور تاکید کرد.

بررسی از نقش سازمان اکو در توسعه ترانزیت منطقه‌ای؛

چرا «اکو» موفق نیست!؟

​​​​​​​گروه اقتصادبین الملل-توحید ورستان - کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه علاوه بر مشارکت در طرح‌های همگرایی بین المللی، برای ایجاد اتحادیه‌های منطقه‌ای بین خود تلاش می‌کنند. یکی از این ساختارهای منطقه‌ای، سازمان همکاری اقتصادی (ECO) است که بر کمک به توسعه کشورهای عضو، حذف موانع تجاری در منطقه اکو، بهبود تجارت درون منطقه‌ای و اطمینان از ادغام منطقه اکو با بازارهای جهانی تمرکز دارد. اکو با مساحت ۸ میلیون کیلومتر مربع و بیش از ۴۴۰ میلیون نفر جمعیت، یک سازمان بین دولتی منطقه‌ای است که شامل افغانستان، آذربایجان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان است.

عملکرد موفق دولت سیزدهم در توسعه زیرساخت‌های بنادر بوشهر

اقتصاددریایی - دولت سیزدهم با ریاست شهید آیت الله رئیسی همگام با نگاهی راهبردی به توسعه دریامحور در کشور به ارتقا زیرساخت‌های بندری استان بوشهر نگاه ویژه معطوف کرده و در این راستا طرح‌های متنوعی از شمال تا جنوب استان در حال اجرا دارد.

با ظرفیت‌های علمی کشور، امنیت اقتصادی را در اقیانوس‌ها برقرار کنیم

اقتصاددریایی - فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در حوزه امنیت اقتصادی باید حضوری فعال داشت، افزود: باید با بهره‌گیری حداکثری از همه ظرفیت‌های علمی کشور، امنیت اقتصادی را در عمق اقیانوس‌ها با اقتدار برقرار کنیم.

مروری کوتاه بر برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریامحور؛

باید و نبایدهای برنامه ابلاغی دولت برای توسعه دریامحور

​​​​​​​گروه دریامحور - امیدعباسی - آبان ماه سال گذشته بود که سید ابراهیم رئیسی،رییس جمهور فقید ایران در پی تصویب سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی مقام معظم رهبری و ابلاغ آن از ناحیه دفتر ایشان، در نامه‌ای رسمی معاون اول رئیس جمهور را مأمور کرد با همکاری مجلس و قوه قضائیه، اعضای دولت و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، شامل متن لوایح مورد نیاز، مقررات ضروری و اقدامات اجرایی متناسب را تدوین و ارائه نماید تا در فرصت مقرر شش ماهه فرآیند تصویب و نهایی‌سازی مقررات لازم به انجام برسد.

این کشور‌ها مشتری خاویار ایرانی هستند

 اقتصاددریایی -  ایران در تولید خاویار حرف بسیاری برای گفتن دارد. خاویار در کنار زعفران از گران‌ترین اقلام صادراتی ایران است که مشتری زیادی هم دارد. در حال حاضر خاویار ایرانی به بیش از ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود.

اشتغال‌زایی از طریق کریدور شمال-جنوب

 اقتصاددریایی - مسعود دانشمند، عضو فدراسیون حمل‌ونقل کشور و از اعضای هیئت‌نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور به مسئله احیای کریدور‌های کشور اشاره کرد.

بررسی اهمیت راهبردی امارات در تجارت بین‌المللی؛

امارات به دنبال گسترش نفوذ در ابتکار BRI چین

​​​​​​​گروه ترانزیت - توحید ورستان - امارات متحده عربی جایگاه قابل توجهی در مبادلات و ارتباطات تجاری چین در خاورمیانه، به ویژه در منطقه خلیج فارس دارد. این مشارکت در ابتکارات راهبردی چین از جمله طرح کمربند و جاده (BRI) جدایی‌ناپذیر است. علاوه بر این، امارات نقش مهمی در پیشبرد اهداف سیاست خارجی چین، مانند تقویت همکاری جنوب-جنوب، به ویژه در همکاری‌های فنی بین کشورهای در حال توسعه و جنوب جهانی در زمینه‌هایی مانند منابع انرژی و فناوری ایفا می‌کند. در واقع، امارات و چین یک مشارکت استراتژیک جامع را دارند که مشخصه آن تبادلات مکرر در سطح بالا و تقویت اعتماد متقابل سیاسی است و همکاری دوجانبه در بخش‌های مختلف تقویت می‌شود.

تشکیل کارگروه اقتصاد دریامحور در پیمان شانگ‌های

 اقتصاددریایی - مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و گردشگری قشم گفت: به دنبال ایجاد کارگروه اقتصاد دریا با محوریت ایران در سکوی همتایابی کشور‌های عضو پیمان شانگ‌های هستیم.